de zvony » 18 Sep 2007, 15:47
Deci ionutz incearca sa distorzioneze programul. Lucrurile stau in halul urmator:
Va rupati si veniti in coloana pe A1. Dati 142 de telefoane cand intrati in Pitesti ca sa dati de mine. O sa facem pauza de cafea/suc/necesitati intr-un peco pentru ca eu sigur nu o sa apuc sa fac tot inainte sa plec.
Mergem incolonati spre Curtea de Arges. La Manastire, credinciosii si dornicii de vizita intra si viziteaza. Pacatosii raman langa gardul Manastirii si fumeaza ca serpii.
Plecam apoi spre Hidrocentrala de la Poienari. Aici o sa va arat o cetate in varf de munte (o arat celor ce nu o stiu. Este cetatea lui Vlad Tepes). Daca cineva o sa aiba proasta idee sa o vizitam, ne-a stricat ziua (1200 de trepte de urcat). Ajungem sus, vedem 4-5 ziduri si masinile mici-mici-mici jos si ne gandim ca daca vedem pe cineva ca fura din ele nu avem ce face.
Plecam mai departe spre Barajul Vidraru (~5-10km). Cascam ochii la apa dintr-o parte si la haul din partea cealalta. Impresionati. Va arat apoi un om de tabla la care se ajunge pe niste trepte. Cand auziti de trepte, dupa ultima patanie, imi urati diverse si va urcati in masini bolborosind.
Purcedem mai departe, tot boloborosind, datorita drumului facut praf. Cui ii vine chef de liniute sau VTM inseamna ca are service acasa sau isi pregateste masina pentru REMAT.
Oprim dupa ce trecem de Lacul Vidraru si de cateva cabane (Valea cu Pesti, Piscu Negru etc) si oprim la altitudinea de ~1800m, adica acolo unde inceteaza padureasi peisajul este fain.
Ne continuam explorarea catre Cabana Capra unde nu prea avem de ce sa oprim, desi exista si aceasta varianta.
Urcam spre Balea, iar, pe drum mai oprim la o cascada micuta unde toata lumea care merge pentru prima data vrea sa faca poze.
Continuam drumul spre Balea. Cand ajungem sunt doua variante:
V1 - in clipele cu soare: Zvony asta e nebun! Ma imbrac eu cu haine groase ca a visat Zvony ca e frig si acum mor de cald.
V2 - in secunda imediat urmatoare intrarii soarelui in nori: Ia uite la Zvony ce vesel e ca si-a luat cele mai groase tzoale. Avea dreptate omu'
Daca nu am mancat la Capra, mancam aici.
Coboram apoi spre Sibiu pe o portiune de drum excelent ce va naste in mintea fiecaruia ideea urmatoare: cum oprim, cum ii spun lu' Zvony ce prost e drumu' in Arges si ce bun e aici!
Oprim la Balea Cascada. O sa va arat o cascada mare in departare si o sa va spun ca daca nu va venea idee sa urcam la cetate, acum puteam sa mergem pana acolo (~45min pe poteca de munte, printre copaci si pietre. Recomand adidasii care nu va plac).
Coboram in continuare spre Sibiu admirand peisajul si glumind prin statiile de emisie receptie (eu am doua, daca mai exista posesori sa le puna la incarcat).
Ajungem la o intersectie unde decid: spre Sibiu sau spre Brasov? Eu o sa prefer Sibiul pentru ca portiunea de drum in lucru este mai mica.
Daca se merge pe Sibiu -> Valea Oltului, cui ii e foame oprim la cel mai bun ciolan cu varza / fasole pe care l-am gasit eu (cine a mancat acolo a ramas cucerit pe viata). Purcedem apoi spre Valcea - Pitesti. In Pitesti oprim la un bar in afara orasului, la un bar non-stop de tiristi, unde bem un suc si schimbam impresii inainte de despartire.
Apoi se pleaca spre Bucuresti, iar eu spre casa bucuros ca o sa fiu primul care scrie pe forum si pune poze.
Am incercat sa fac o prezentare cat mai scurta. Daca mai sunt doritori de detalii, intreaba aici sau prin PM.