b3nd3r din pacate, din cite stiu eu, in Romania nu exista niciun circuit pentru automobilism. Cel de la Bacau este omologat pentru competitii internationale dar este destinat exclusiv competitiilor de karting, nu automobilism. Accesul pe pista cu automobilele ne-a fost permis ca o exceptie de la regula si cu interventii....plus o "mica" conditie!

Eu personal am fost pus in situatia extrem de dificila de a -mi asuma toate riscurile legate de siguranta. Putini stiu, dar organizatorul unui asemenea eveniment, isi asuma toata raspunderea pentru ceea ce se intimpla pe pista, de la masini la vietile oamenilor! Singurul responsabil este organizatorul evenimentului si nu proprietarul pistei. Nu stiu ce emotii au avut participantii, dar eu am avut un stres toata ziua...si cei care ma cunosc, au vazut acest lucru. Le multumesc tuturor celor care au participat pentru modul in care s-au comportat. Oricum, in final s-a dovedit a fi un traseu excelent pentru ceea ce am dorit noi sa facem..are o pista impecabila, are viraje de dificultati diferite, are linii drepte dar, mai ales, asigura o deplina siguranta participantilor.
Cit despre UK, e alta lume!

Sint destule circuite, nu chiar in fiecare sat!:) Poti lua lectii de pilotaj, poti sa te dai cu masina ta si foarte atractiv, poti sa te dai cu super masini! Te duci, platesti si te dai! Nu iti vor da pe mina un Reventon, dar un ferrari, un porsche, modele mai "vechi", tot vei avea sub fund! Or fi ele mai "vechi"..dar pt un pasionat cred ca acest lucru prea putin conteaza.... Eu am avut ocazia sa ma dau cu super caruri (cineva aici pe forum ma critica ironic ca am facut poze cu acele masini..acum nu stiu, probabil el se da cu ele zilnic si e ceva banal.. eu unul nu imi permit). Am avut chiar sansa sa vizitez timp de 1 saptamina uzinele LOTUS in Norfolk UK. Vis erotic! Am vazut fiecare departament..fiecare etapa de la conceptie trecind prin montaj si pina la testarea produsului pe pista. M-am dat cu tot ce mi-a cazut in mina! In timp ce altii vizitau catedrale si castele, eu forjam masini!

Deh, chestie de gusturi..!
Personal cred ca primul care in Romania va construi un circuit pentru auto, va avea un succes fantastic! Nu e nevoie sa-l faci in mijlocul unui oras..e suficient un teren arabil..la mama naibii... pe care sa construiesti asa ceva! La cita lume pasionata exista, vor veni clienti din toata tara si sigur va fi un succes! Problema e cind se va apuca cineva si de asa ceva! Eu simt ca nu e departe aceasta investitie si in citiva ani vom avea si noi unde sa ne dam!
Revenind la subiectul nostru...1. Am materialul brut filmat de cei de la TV! Voi incerca sa selectez cite ceva, sint imagini splendide...astept sa vad ce mai au participantii la eveniment in arhivele personale.
2. Sper sa obtin si materialul difuzat pe TV si sa-l postez.
3. Am vorbit ieri cu Claudiu si mi-a spus ca s-a simtit extraordinar de bine la Bacau, i-a placut atmosfera si e gata sa vina oricind il voi mai solicita! Deocamdata insa eu voi lua o pauza de la organizarea de evenimente si ma voi dedica activitatii firmei mele. Poate la anul, in primavara, sau poate o intilnire cu drifturi pe zapada..cine stie?!

]
4.
Alecsanco a realizat un montaj video (dvd) cu cele mai reusite momente ale evenimentului pe care il va oferi fiecarui participant la eveniment! Multumim Alex pentru gest! Claudiu asteapta si el o copie!