Subiecte si Liste care nu mai sunt in actualitate
Subiect închis

08 Oct 2006, 18:47

mie mi se pare o evolutie imensa fata de noul mondeo. macar acesta are personalitate.

noul design inspira dinamica, fluiditate, agilitate. intr-adevar nu are aerul acela sobru pe care il are passatul, insa masina e super. Vazand poza din lateral, m-am gandit ca seamana in primul rand la noul lexus IS. mie din punct de vedere al designului mi se pare mult mai reusit decat opel vectra, laguna, primera, seria 3 sau C classe. Are un design cel putin comparabil cu passat si A4.

totusi, mai frumos decat fordul ramane alfa 159 si lexus-ul IS.

In plus, designul si ergonomia interiorului mi se par un mare pas inainte comparativ cu restul clasei. Tabloul de bord mi se pare o reusita totala, peste ceea ce exista in prezent in clasa medie, fiind o integrare reusita a digitalului cu analogul....

oricum, este un mare pas inainte si cred ca va pune probleme serioase passatului daca va pastra fiabilitatea si tinuta de drum pe care a avut-o vechiul mondeo.

08 Oct 2006, 18:54

Arata ok...nu ma entuziasmeaza. Totusi, vechiul(adica actualul) Mondeo nu mi s-a parut lipsit de personalitate...mai degraba mi se pare lipsit de personalitate noul Passat(si parerea mea este ca e si mult mai urat decat fostul...parerea mea :icon_biggrin: ).

08 Oct 2006, 20:31

design la passat?....unde e designul ala..singurele masini vw cu design sunt vw bettle si phaetom
Ultima oară modificat de Asgard pe 08 Oct 2006, 22:13, modificat 1 dată în total.

08 Oct 2006, 20:43

Exact asta ziceam si eu.

09 Oct 2006, 10:28

fratilor..oricat am incerca sa ne ascundem dupa deget, passat este peste mondeo, cel putin pana la modelele noi a fost cu siguranta, unii nu cred ca sunt de acord cu mine, dar asta e realitatea. Nu aruncati cu pietre in mine, nu uitati ca si eu sunt propritar de ford.

28FUN@ da poate e mai frumoasa alfa dar tot mondeo as lua.Singuru lucru care mi-l zice o masina italiana e ca e nervoasa, dar la capitolul fiabilitate si siguranta nu e tocmai printre primele.

09 Oct 2006, 12:48

Peste Mondeo? La ce capitol? Motoare...nu putem sa spunem...cel mult ca le forteaza pana ajung sa scoata din 1.9 Tdi 150 de cai. Performantele totusi sunt similare intre Passat si Mondeo. Calitatea, spatiul interior cel putin dupa impresia mea mi se pare similara. Cu ce ar fi mai bun Passat decat Mondeo?

09 Oct 2006, 12:59

VW are 170 cai... la 2.0!!!

09 Oct 2006, 13:00

Calitatea materialelor din interior!

09 Oct 2006, 13:08

Hmm...va cred pe cuvant..eu nu am Mondeo deci nu am cum sa imi dau seama :icon_lol:
Totusi...are motorul de 2.0 170 de cai(desi pe Golf 5 are 140 de cai...)...dar este la fel de rafinat ca un Tdci? Sincer sa fiu motoarele de VW dupa niste 10 de mii de km fumega si tacane de nu e adevarat..mai ceva ca niste tractoare....

09 Oct 2006, 16:06

deci am fost si cu mondeo si cu passat...la calitatea materialelor, consola de bord, dotari mi se pare net superioara. Passat mi s-a parut mai altfel. Si designul exterior. Cred ca mondeo as lua din cauza suspensiilor, la passat dai 800 euro pe bucsarii.
Da ai dreptate TDI de la VW nu e la fel de silentios ca si TDCI. Dar ca si CP l-a luat la aceeasi cilindrie......1.9 150 CP.
Eh dar oricum pana sa ii bata pe cei de la opel mai au...2.0 diesel 224 CP, este noul motor care vor sa il puna pe astra OPC

09 Oct 2006, 16:16

passatul arata mai nasol in interior decat mondeo ( ma refer la mondeo pana in 2004-2006 ca e cam la fel si passat pana in 2005)
passatul e mai scump decat mondeo
la km multi passatul e mai puturos decat mondeo
dar passatul e mai select
nu degeaba e mai scump

09 Oct 2006, 17:21

daa...pot spune ca am mers si eu cu passat. Oricum am lua-o, Passatul nou este peste modeo-ul actual (cel care se vinde in prezent). Crec ca mondeo actual e comparabil dpdv al calitatii interiorului cu pasaatul din 1999-2001 (cel fara facelift, fara dungile alea cromate). Cand va veni noul mondeo, cred ca lucrurile se vor mai aseza un pic.

Tin sa precizez ca nu sunt absolut deloc un fan al VW, chiar imi displace aceasta marca, insa trebuie sa recunosc cand e ceva de recunoscut. Nu degeaba s-au vandut 4 milioane de passat (toate generatiile).

Imi aduc aminte ca la un moment dat niste ziaristi de la Autobild faceau comparatie intre Mercedes clasa C si noul VW Passat (masini care costau la fel - era un test de genul ai 25000 euro si pe ce ii dai?) - si a castigat passatul. Ceea ce spune multe.

09 Oct 2006, 17:28

si eu cred ca passatul este frumos, cel putin la interior! dar inca o data, e o chestie de gust.
cat despre materialele din interior, passatul nou are plus! cand va aparea NOUL Mondeo... sa ma sui in el sa vad cum e.... passatul ramane o masina buna... (n-am spus SUPER).... dar eu tot Mondeo as lua... pur si simplu imi place linia Mondeo...

Bafta

09 Oct 2006, 18:20

ce este frumos la pasat?liniile exterioare inexistente..o forma fumata, expirata, stearsa..care nu zice nimic.
in interior ce sa vezi..bordu ala clasic cu lumina aia albastra, jegul de material din care is facut fegtele de usi care te murdareste, si daca faci gresala sa legi un odorizant/bradut la oglinda si atinge plasticu ala..se distruge suprafata, prost insonorizat la diesel, scaunele fara sustinere laterala, orice optiune costa de te indoaie...si acum compartimentul motor:cdb slab ..calc de injectie adica..se strica..da timpi de injectie mari si dupa numai functioneaza, radiatoarele care se sparg singure, aerul conditionat care nu face fata la 40 de grade afara, si nu in ultimul rand motorul..marele 1.9tdi.de la 90la 1si de cai(150), care trancane mai rau ca tddiul de focus..si mai mult..consuma uleeei...cititi pe vwforum cati au probleme cu pasaturi noi...900g ulei/1000km..si in cartea motorului e normal consumul asta de ulei....eu am mers cu passat si automat si manual, si 1.8t si 19tdi.....parca 1.8t era mai sprinten...in fine nu inteleg ce clasa vedeti la passat? e mai scump ca e masina nemteasca, fordul nu prea e agreat nici la nemti--deh masina americana..cu fabrici implementate dupa razboaiele mondiale de americani..bafta

09 Oct 2006, 19:48

La Passat model vechi nu-i dau sanse fata de Mondeo actual. Cu singura rezerva asupra cutiei de viteze, care la Mondeo e prea dura iar la Passat merge brici, as zice. OK, Passat vechi este o masina bine facuta si corecta, dar este vazuta prea mult peste Mondeo.
Passat nou e alta poveste. Destul de impresionant la prima vedere, dar interiorul ala e cam din topor la design. Nu are rost sa vorbim comparativ pana nu apare si noul Mondeo. Abia astept :)

09 Oct 2006, 21:04

fratilor uitati o chestie.....passat are linia asta de aproape 10 ani !!! din 1997 cand a fost lansat primul pasat cu forma asta. Intre timp tot ce au schimbat a fost farurile si stopurile. Forma da in 10 ani a devenit stearsa.Precum zicea 28FUN unele masini din trustul VW Golf si Passat, orice am zice vor ramane niste masini best seller. Ca intre timp au mai pierdut teren e altceva. Dar deja o cam dam in offtopic. Sa speram ca noul mondeo va fi un concurent cu passat, passat care deja eu zic ca rivalizeaza cu BMW si cu Mercedes si Audi. Nu uitati de 4motion de la passat care nu l-am vazut la mondeo, optiune care pe mine m-ar face sa aleg passat in defavoarea noului mondeo.

Mai e o chestie importanta!

09 Oct 2006, 21:45

Acum, referindu-ne la dualitea VW-Ford, ceea ce trebuie luat in calcul - fiind un element foarte important - este brandul.

Am observat in ultimii ani la VW faptul ca s-au pozitionat din ce in ce mai pregnant pe segmentul "pre-premium" - adica imediat sub Audi - avand un puternic accent pe confort si mai putin spre sporttivitate. Cred ca in acest moment, atributele de baza ale grupului VAG ar fi:
Audi = sportvitate si lux (segmentul premium)
VW = confort si calitate (pre-premium)
Skoda = accesibilitate si calitate (segmentul mediu-popular)
Seat = sportivitate si design agresiv

Punctul slab al lui Mondeo, ca de altfel al intregii marci ford este ca nu a avut o directie clara in ceea ce priveste identitatea brandului sau. Si chestia asta s-a reflectat atat in design cat si in pozitionarea masinilor ca imagine si ca pret.
Ford a facut intotdeauna masini bune, cu o tinuta de drum exemplara (asta mi-a placut la Fiesta mea), cu motoare moderne - insa nu cu o personalitate bine definita - adica s-a vrut si o marca mediu-populara (din punct de vedere al pretului modelele ford sunt destul de accesibile) cat si un concurent al celor mai scumpi - ceea ce a dus vrand nevrand la o pierdere de imagine (pentru ca cine vrea sa fie apreciat pentru masina pe care o are de catre altii sau cine vrea ca lumea sa intoarca capul dupa masina sa in mod sigur nu isi ia Ford)

Asta e opinia mea ref la imaginea Fordului. Si ca un ultim argument imi aduc aminte de cei de la Top Gear (emisiunea TV din UK) care cand au nevoie de un etalon pentru o masina buna dar banala se raporteaza la Ford Mondeo.

10 Oct 2006, 06:16

noi acum suntem si putin impartiali... ca deh avem ford.... dar avanatajele sunt si la VAG ( DSG si 4 motion) si la FORD important este ca avem de unde alege si cce compara...... in restintre vag si ford aleg loagan mcv(poate rivalizez cu autobuzele si microbuzele)

10 Oct 2006, 08:29

Apropo de Mondeo ca 'masina (mai) populara', eu cred ca asta e ideea, adica sa-ti poti permite masina asta. Si mi se pare ca Ford se ocupa in mod serios de fundamentele masinii - tren de rulare, directie, motorizare, transmisie. Reversul monedei este ca echiparea standard e austera iar optionalele destul de scumpe. Alte branduri iti dau masina plina de gadgeturi, dar cu aripi de plastic. Daca e sa aleg intre filozofiile astea de a face masini, eu merg cu Ford.
Pe de alta parte, masini scumpe si bune stie sa faca toata lumea, nu ?

12 Oct 2006, 10:24

Iaca si niste poze de la Mondialul din paris.

Fordul arata mai bine in poze decat in realitate, din pacate. Iarasi din pacate nu am avut acces in interiorul sau.

Sper ca modelul Sedan sa fie mai frumos. Nu stiu, din poze chiar nu iti poti da seama - pare atat de misto... In realitate iti da un sentiment de ... pasabil.

Sper sa ma insel :)

12 Oct 2006, 14:23

mult mai reealiste pozele imi place... mai ales grila fata

12 Oct 2006, 17:41

@maddan: nu sunt deloc elocvente pozele. nu ai prins esentialul, ai pozat frontal fata, frontal spate si detaliu. nu inteleg cum vine masina asta din poze.
daca mai ai, pune si ceva lateral fata sau lateral spate pls.

oricum, spoilerul fata e beton, ala din spate e misto dar nu se ridica la mare inaltime, si grila fata e si ea in top.
banuiesc ca e un break asta de l`ai inchipuit aici, nu?

12 Oct 2006, 18:52

stai ca mai pun :P
am vazut ca e limita de 5 poze per post, si cum sunt nou aici nu am vrut sa incalc vreo regula :)

Iata... Din pacate nu am fost inspirat sa-i fac si lateral complet. Era cam a 30-a masina vazuta si pozata in ziua aia... :icon_confused:

12 Oct 2006, 22:01

nu stiu voi....dar eu zic ca este bestiala noua masina. Daca da un 4 motion la ea si un diesel nervos nu as sta pe ganduri ca sa o aleg in defavoarea passat-ului

13 Oct 2006, 12:12

Un concept car dragut. Sa speram ca modelul de serie nu va fi cu mult diferit de acesta.
Daca ar fi sa aleg la ora actuala un autoturism de pe piata romaneasca, m-as opri la Ford, Volkswagen (aici includ atat VW cat si Skoda si Seat) si Toyota. Cred ca cele trei marci stau cam la fel la capitolul fiabilitate, cu un plus de imagine pentru Toyota. Totusi, la Ford deosebit de atractiva este garantia de 4 ani acordata de producator.
Cu toate acestea, din anumite puncte de vedere VW este (inca) peste Ford sau Toyota. Si ma limitez la comparatia din clasa medie: Mondeo, Avensis si Passat. Cum spunea cineva aici, e vorba, in primul rand, de cutia automata cu dublu ambreiaj (DSG), care este deosebit de performanta, si de sistemul de tractiune integrala (4Motion). Si astea sunt doar doua exemple. E adevarat, probabil cele mai importante.
La capitolul motoare diesel in patru cilindri, sunt si eu de parere ca Ford sta mai bine, TDI-urile fiind ramase oarecum in urma d.p.d.v. al consumului, noxelor, performantelor si zgomotului. Desi exista si pasionati de motoare care sunt atrasi tocmai de sound-ul unui TDI. Dar sa nu uitam ca VW a inceput sa isi schimbe motoarele. Deja Touran si Golf sunt echipate cu motoare pe benzina de 1.4 l (TSI-urile cu compersor si turbina), cu puteri de 140 si, respectiv, 170 CP, avand un cuplu comparabil cu al unui motor diesel! Iar acum sunt in teste cu un motor diesel 1.5 TDI-CR de 134 CP, care se va regasi probabil intre noile motorizari diesel common rail pe care grupul VAG le va lansa introduce in fabricatia de serie in 2008.
In concluzie, concurenta pe piata auto e din ce in ce mai acerba. Iar principalul castigator este, in opinia mea, clientul.

Suuper!!!!

05 Dec 2006, 10:14

:icon_eek: :icon_eek: :icon_eek: :icon_eek: DAMMMMMMMMMMMMMMMMMM ce masina super !!!!!!!!!!!!!Al meu o sa fie , cine stie sa mai cresc putin si sa-mi iau noul model :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: .Peace

18 Feb 2007, 20:03

Salut,

Am pus pe blog la mine (http://funieru.blogspot.com/2007/02/este-mondeo-2007-peste-passat-2005.html) pozele oficiale cu noul Mondeo si cu o serie de info tehnice.

Iata si care sunt pozele:
FiÅŸiere ataÅŸate
mondeo interior.jpg
(241.13 KiB) Descărcat de 298 ori
mondeo-front.jpg
(284.67 KiB) Descărcat de 297 ori

18 Feb 2007, 21:03

Primele imagini filmate cu noul Mondeo in carne si oase.
Poate sunt putin subiectiv, dar exterior vorbind e peste Passat.

http://www.autoexpress.co.uk/videos/fea ... ondeo.html

18 Feb 2007, 21:13

mda....e cumva...n-am cuvinte

19 Feb 2007, 11:31

mda...este altceva...poate ar fi trebuit sa mai astept... :cry:
Subiect închis