Subiecte si Liste care nu mai sunt in actualitate
08 Apr 2008, 12:38
Focusul din semnatura, la viteze relativ mari, 90-100 incepe sa "traga" dreapta. nu mult, dar sesizabil. deasemenea, am observat ca pentru ca masina sa mearga in linie dreapta, volanul trebuie sa stea putin indreptat spre staga. Ce problema am si cum poate fi remediata?
Multumesc!
08 Apr 2008, 13:40
Putin ar trebui sa mearga spre dreapta datorita faptului ca e inclinat drumul, dinspre centru spre exterior.Totusi, poate ai si o problema la geometria rotilor.
08 Apr 2008, 14:08
$1 scrie:$2utin ar trebui sa mearga spre dreapta datorita faptului ca e inclinat drumul, dinspre centru spre exterior.Totusi, poate ai si o problema la geometria rotilor.
e scump de facut geometria? ce service imi recomandati in buc pt asta?
09 Apr 2008, 11:10
eu sint din baia mare, in privinta service-urilor din bucuresti nu pot sa ma pronunt din motive evidente.Geometria n-am mai facut-o nici eu de citiva ani, caci nu am avut probleme, insa nu e o avere.Cred ca in jur de 50-60 lei?
10 Apr 2008, 09:23
Daca esti din bucuresti iti recomand autosoft (pe sos fundeni sau cal. dudesti). Costa cam 50-60 ron fata + tot atat spate.
23 Apr 2008, 11:54
am fost. mi s-a spus ca am o directie beton, spre fericirea mea si ca s-ar putea ca o roata si fie mai grea decat cealalta. le-am schimbat intre ele, asa cum am fost sfatuit si degeaba... tot trage
23 Apr 2008, 11:56
ai verificat presiunea in roti
poate ai o roata pe spate mai moale dak tot asa trage si ai schimbat intre ele dak ai o roata mai moale posibil sa te traga verifica presiunea si spunene si noua
23 Apr 2008, 12:57
ai avut cumva jantele roluite ? eu am indreptat o janta si dupa aceasta operatie, volanul nu mai tremura, dar masina tragea spre directia respectiva, adica janta indreptata era ... mai mica dupa operatie.
24 Apr 2008, 08:33
$1 scrie:$2i verificat presiunea in roti
poate ai o roata pe spate mai moale dak tot asa trage si ai schimbat intre ele dak ai o roata mai moale posibil sa te traga verifica presiunea si spunene si noua
da... asta e primul lucru care l-am facut si repetat pentru mai multa siguranta
24 Apr 2008, 08:35
$1 scrie:$2i avut cumva jantele roluite ? eu am indreptat o janta si dupa aceasta operatie, volanul nu mai tremura, dar masina tragea spre directia respectiva, adica janta indreptata era ... mai mica dupa operatie.
nu stiu daca sunt roluite... nu le-am cumparat de noi, dar aratau impecabil - fara urme de reparatii.
nu le am deloc cu mecanica. stiu ca ar putea suna a intrebare prosteasca, dar: ar putea avea vreo legatura cu bucsile? mi-ar fi descoperit la verificarea directiei daca acestea ar fi fost uzate?
01 Mai 2008, 07:40
Salut!
Aceeasi pb o am si eu cu masina din semnatura. Presiunea e aceeasi in toate rotile (o verific o data pe luna). De vre-o 5000 de km a inceput sa traga dreapta si e deranjant la peste 100 km/h. Maine sau luni o sa merg la revizie si o sa cer o echilibrare de roti. Eu am jantele de aliaj cu care a venit masina si nu par a avea nici un fel de probleme. Imi recomandati sa cer si altceva in afara de echilibrare si eventual o geometrie a rotilor?
02 Mai 2008, 09:46
$1 scrie:$2alut!
Aceeasi pb o am si eu cu masina din semnatura. Presiunea e aceeasi in toate rotile (o verific o data pe luna). De vre-o 5000 de km a inceput sa traga dreapta si e deranjant la peste 100 km/h. Maine sau luni o sa merg la revizie si o sa cer o echilibrare de roti. Eu am jantele de aliaj cu care a venit masina si nu par a avea nici un fel de probleme. Imi recomandati sa cer si altceva in afara de echilibrare si eventual o geometrie a rotilor?
am schimbat rotile intre ele (roata dreapta fata cu dreapta spate) si nu mai pare sa traga... cred ca cea din dreapta era mai grea (avea plumb mai mult de la echilibrare)
02 Mai 2008, 11:19
Acum am venit de la service unde am facut revizia(o sa postez si despre asta). Printre chestiile facute a fost echilibrarea rotilor si aparent nu mai trage dreapta, dar nu am unde sa ii dau peste 100 in oras. Asa ca va mai spun luni cum sta treaba.
$1 scrie:$2
am schimbat rotile intre ele (roata dreapta fata cu dreapta spate) si nu mai pare sa traga... cred ca cea din dreapta era mai grea (avea plumb mai mult de la echilibrare)
Apropo de ce spui tu eu stiam ca se schimba rotile in diagonala (dr fata cu st spate si st fata cu dr spate). E indicat sa schimbi ambele roti din fata pentru ca gumele sa aiba aproximativ aceeasi calitate (sa fie tocite la fel).
04 Mai 2008, 19:22
$1 scrie:$2cum am venit de la service unde am facut revizia(o sa postez si despre asta). Printre chestiile facute a fost echilibrarea rotilor si aparent nu mai trage dreapta, dar nu am unde sa ii dau peste 100 in oras. Asa ca va mai spun luni cum sta treaba.
$1 scrie:$2
Apropo de ce spui tu eu stiam ca se schimba rotile in diagonala (dr fata cu st spate si st fata cu dr spate). E indicat sa schimbi ambele roti din fata pentru ca gumele sa aiba aproximativ aceeasi calitate (sa fie tocite la fel).
cauciucurile astea erau puse cam acum 1000 km... n-au apucat sa se toceasca mai deloc
05 Mai 2008, 10:16
Am fost cu masina la service (cu ocazia reviziei de an) si mi-au rezolvat problema echilibrand rotile.
26 Feb 2009, 22:59
am facut si eu geometria rotilor

la Seat la service si mi-au facut-o de c a c a pentru ca acum revin rotile mai greu la directia normala de mers inainte(drept) si parca e mai greoaie.daca nu ma insel imi uzeaza calumea si cauciucurile , mai mult ,mi-au luat si vreo 2 3 milioane .Seful era chiar un preten foarte bun

, dar angazatii nu:))
07 Apr 2009, 15:02
$1 scrie:$2u sint din baia mare, in privinta service-urilor din bucuresti nu pot sa ma pronunt din motive evidente.Geometria n-am mai facut-o nici eu de citiva ani, caci nu am avut probleme, insa nu e o avere.Cred ca in jur de 50-60 lei?
si in bai mare ce recomanzi??
10 Apr 2009, 16:46
Cat costa geometria ? Nu la reprezentanta ci la service oarecare... ???
Auzisem de vreo 50-60 ron.. asa e?
13 Apr 2009, 09:26
80 ron la Bacau la IMPAR (toata geometria, nu pe jumatati

)
11 Iun 2009, 22:35
Si eu m-am confruntat cu problema asta de mai multe ori. A durat ceva pana sa sesizez perfect cum sta treaba pentru ca si drumul are ceva de spus (inclinatia), viteza, cauciucuri, presiune roti. Am constatat ca dupa ce am refacut presiunea in pneurile din fata si spate (dupa manual) nu mai am problema asta. Sunt sigur ca o sa mai apara si atunci ma duc iar sa umflu rotile.
15 Iun 2009, 18:50
Salut,
Problema asta a fost sesizata si de mine in momentul in care am schimbat cauciucurile de iarna cu cele de vara.
La viteze mari, adica peste 80-90km/h tragea dreapta. Am facut presiunea, am schimbat rotile fata intre ele si tot degeaba. Acum 2 saptamani cand am facut revizia de 15000km am facut si geometria si am rezolvat problema. Nu-mi explic cum s-a stricat convergenta atat pe fata cat si pe spate in conditiile in care am avut destul de mare grija de masina.