$1 scrie:$2ondeo 2.0 TDI Ghia 2002 vs Focus 2 1.6 TDCI ghia / sau benzinar Trend ambele an 12/2005
care ar fi optiunea voastra si de ce?
Ma intereseaza costuri intretinere, consumul.
Sa inteleg ca Mondeo e din 2002 iar Focus din 2006?
Acum 6 luni si eu eram in aceasi postura si am ales intre Mondeo si Focus si alte marci am ales Mondeo.Mie imi place mai mult Mondeo decat Focus.E o masina care mi-a placut de prima data, de mic mi-o doream

In primul rand sunt clase diferite.Daca vrei o masina tinereasca,sportiva alege Focus , daca vrei confort,spatiu,siguranta alege Mondeo.Eu am mai avut un Mondeo inainte de care am fost multumit dar de asta sunt supermultumit.In 6 luni am facut 16.000 km si nu am avut nici o problema.Consumul la amandoua este mic,urban 8, extra 5-6.
Costuri?Pai uite niste preturi la Mondeo sa iti faci o idee:
bieleta antiruliu - 110 lei
telescop - 230 lei
pompa joasa presiune - 450 lei sau 760 lei (bosh

)
bujie incandescenta - 40 lei
placute frana fata - 130 lei
parbriz - 600-700 (nu bag mana in foc

)
Eu zic ca sunt preturi rezonabile pentru o masina din clasa medie superioara.
Si inca ceva la capitolul siguranta : Eu am scapat fara vreo rana dintr-un accident cu un tir unde m-am rasturnat si de 2 ori

si pot sa zic ca poate asta a fost principalul motiv pt care am ales tot Ford si tot Mondeo
Oricum tu intai trebuie sa te indrepti spre un model si apoi sa incepi cautarile.Sa nu te grabesti.Bafta multa si sper sa arati cat de curand noua achizitie