$1 scrie:$2alut
Rog un moderator sa mute acest post in topicul dedicat pentru mondeo pe benzina pentru ca va fii de interes acolo.
Multumesc.
Nu.
Ideea cu un topic "varza" in care se discuta despre toate, de la bujii pana la brichete, clapete si pompe de benzina nu este buna. Se ajunge in situatia cand cineva are nevoie de o informatie si cand vede un topic de 20 de pagini, renunta la a mai cauta si mai posteaza inca odata aceeasi intrebare in acel topic.
Practica ne-a demonstrat ca informatia este mai usor de regasit / utilizat in conditiile in care un topic corespunde unei probleme. Deci putem avea un topic despre pompe de benzina, cu preturi, poze, instructiuni de demontare si remontare, samd., un topic separat despre clapetele din galeria de admisie cu poze, preturi, instructiuni de inlocuire, etc. In acest fel, cand apare un user nou care intreaba un lucru care s-a discutat deja, in loc sa-l trimiti la un topic de 123 de pagini il trimiti direct la topicul referitor la problema lui.
De ce este gresit un topic de 123 de pagini? Pai uite de ce: cineva care vrea sa afle despre pompa de benzina este fortat sa treaca peste zeci si zeci de posturi care nu-l intereseaza, despre clapete si bujii, uleiuri si norme de poluare, pana ajunge la acel singur post care poate i-ar fi util, acul in carul cu fan.
Deci nu se mai muta nimic la gramada. Subiectul "Motoare de 1.8 si 2.0" este prea generic pentru a mai fi si util si reutilizabil.
Multumesc pentru intelegere.
LE:
Clau_logo,
Daca vrem sa mai recuperam ceva reutilizabil din acel topic deja prea lung, vom avea nevoie de un index, un fel de cuprins: un post care va contine linkuri catre sectiuni de interes din acel topic, grupate pe categorii. Intrucat tu esti "nashul" topicului respectiv, am sa te rog pe tine sa construiesti un asemenea index. Cred ca principalele categorii ar fi despre aprindere, despre clapetele din galeria de admisie, despre pompa de benzina, despre uleiuri. Nu ma intereseaza si nu imi foloseste la nimic faptul ca acolo s-a discutat si despre becurile din spate si despre bricheta.
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]