[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 379: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 679: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 679: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
ClubFord • Vezi subiect - Scadere putere motor Mondeo 2003 2.0L TDCi 130CP

Arhiva

Scadere putere motor Mondeo 2003 2.0L TDCi 130CP

Subiecte si Liste care nu mai sunt in actualitate

Moderator: Automatistul

Scadere putere motor Mondeo 2003 2.0L TDCi 130CP

Mesajde Djice » 18 Mai 2011, 21:56

Salut,

De saptamana trecuta mi-a scazut puterea motorului enorm si scoate fum negru la acceleratie dar nu exagerat, este vorba de un Mondeo, an 2003, 2.0l TDCi, 130CP, 330000KM, 6 viteze, fara filtru de particule. Imaginati-va ca in a 6-a treapta nu mai pot circula, in a 6-a treapa, maxim 2000rot/min pe drum drept si de la 2000 cu acceleratia la podea doar scade acul de la turometru.

Masina a functionat perfect chiar am fost foarte multumit de puterea dezvoltata.
Am posibilitatea sa folosesc sdvurile ford.
Va descriu ce am verificat pana acum:

- am curatat contactele la senzori, calculator, tablou de sigurante;
- testat cu IDS - (nu am avut cod de eroare);
- test pedala acceleratie (ok);
- daca ar fi masina unui strain as banuii si sistemul de esapament dar asa toba ramane exclusa..
- am curtat egr-ul (dar nu era cazul a functionat perfect);
- test de paharase pe retur de la injectoare (toate injectoarele au fost perfecte);
- am verificat fisuri pe furtunasele de la vacum (ok);
- am schimbat de pe o alta masina functionala debitmetru aer;
- vizual am verificat turbo-ul (e fara ulei, se invarte ok, paletele nu prezinta deformari sau urme de lovituri)
- cu tester IDS - Data Logger - PCM - in treapta 4-a daca-l tin intre 2500-3000, motorul da rateuri, am avut variatii mari de presiune pe rampa intre 1000-600bari cu acceleratia constanta, din cauza asta am schimbat regulatorul de presiune de pe pompa (ca rezultat nu am avut mare schimbare, lipsa de putere a ramas in schimb nu am rateurile mari trepiedatii mari dar totusi sunt prezente).

Am ramas in pana de idei. Daca ati intalnit asemenea problema sau aveti sfaturi, va rog sa-mi scrieti.

Va multumesc anticipat!
Djice
Incepator

Maşina:

Re: Scadere putere motor Mondeo 2003 2.0L TDCi 130CP

Mesajde Djice » 20 Mai 2011, 16:53

Actualizez...

Azi am reprogramat calculatorul, am rebagat codurile de la injecoare, am testat abs-ul daca nu blocheaza si am dat toba jos dupa gatul flexibil. Pe senzor MAP am 1bar in idle si in 4500rpm 1.4bari.

Nu am avut nici o schimbare.
Djice
Incepator

Maşina:

Re: Scadere putere motor Mondeo 2003 2.0L TDCi 130CP

Mesajde DGAlexandru » 20 Mai 2011, 22:57

Un singur topic era suficient...
Se inchide si se multa la Arhiva.
DGAlexandru

Maşina:

Înapoi la Arhiva