Arhiva

OFFTOPIC - Restaurare suspensii

Subiecte si Liste care nu mai sunt in actualitate

Moderator: Automatistul

OFFTOPIC - Restaurare suspensii

Mesajde DanielArdelian2 » 30 Sep 2011, 14:57

cristian3000,974644 scrie:ma refer la una din aceeasi clasa - Mondeo, Passat, Octavia,

La clasa medie este Skoda Superb.
Octavia este la clasa compacta, concureaza cu Focus sedan, Renault Flatulence, VW Jetta, etc.
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
VIN: WF04XXGBB44E42077

Re: Restaurare suspensii (si nu numai) Mondeo 3

Mesajde cristian3000 » 30 Sep 2011, 15:36

nu stiu cine/cum face clasificarile alea, dar dpdv-ul meu se inscrie foarte bine in aceeasi clasa cu passatul si cu mondeo. are undeva la 4,60 lungime, latime 1,80, 1400 kg.
deci cu o motorizare adecvata, eu zic c-ar putea concura la orice ora si cu clasa medie.
cristian3000
1nsane Member

Maşina: ex- Ford, Mondeo, 2004. Prezent: Audi A4 2009.

Mesajde DanielArdelian2 » 30 Sep 2011, 17:26

Eu am luat in considerare si Octavia cand vroiam un upgrade de la Fiesta Mk6. Nu are absolut nici o sansa sa concureze cu masini de gen Passat / Mondeo.
Octavia II are 4.56 m. Mondeo Mk3 sedan / hatch are 4.73. Cred ca aproape toata diferenta asta de aproape 20 cm se regaseste la spatiul pe bancheta din spate. In Octavia este net inferior. Spatiul pe latime in fata este sesizabil mai mic (comparativ cu Mondeo Mk3 al socrului, cand am testat Octavia aveam senzatia ca dau peste picioarele pasagerului din dreapta cand schimb vitezele). Antifonarea este net inferioara. Materialele interioare sunt inferioare. Calitatea asamblarii este inferioara. Comportamentul rutier este inferior. Scaunele sunt mai mici. Amortizarea denivelarilor este mai "primitiva". Fata de Mondeo Mk3, precizia si liniaritatea directiei la Octavia iti da senzatia de...ieftin.
Singurul loc unde poate concura este volumul portbagajului.
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Mesajde cristian3000 » 30 Sep 2011, 18:44

se pare ca esti expert, cu ochiu format si cunostinte in domeniu:)
pt astia mai neinitiati (sa nu zic dezinteresati), crede-ma ca nu sunt amanunte foarte importante. cel mai important criteriu dupa care imi cautam masina in urma cu cateva saptamani, cand vroiam s-o schimb pe a mea, primul lucru cand vorbeam cu cineva era.. "cat de des ai fost cu ea in service":)
eram gata sa trec si la ceva inferior, gen Focus sau Golf V, Mazda 3, doar-doar sa gasesc ceva cu km putini, si sa am garantia ca nu o sa am probleme. dar pana la urma, dupa cateva test drive-uri cu Golf, Focus, BMW 118, am ajuns la concluzia ca nu pot renunta prea usor la spatiul si confortul din Mondeo-ul meu.
bine.. am fost si la teste-drive-uri cu Volvo S60 (diesel, 210cp, inca suspin), Mazda 6, new Mondeo 2,2 TDci, dar asta mai degraba de divertisment, pt ca nu imi permiteam asa ceva.
cristian3000
1nsane Member

Maşina: ex- Ford, Mondeo, 2004. Prezent: Audi A4 2009.

Mesajde DanielArdelian2 » 30 Sep 2011, 20:30

Pai nu te supara, dar te cam contrazici.
Tocmai acele amanunte care tu zici initial ca nu-s importante sunt cele care contribuie la confortul de care vorbesti si la care nu ai putut renunta. Amanuntele fac diferenta de clasa, nu kilogramele de fier si litrii de portbagaj.
Ca daca te iei doar dupa criteriul "cat de des ai fost cu ea in service", castigator o sa fie un Logan 1.4 benzina (eventual si fara A/C, e doar o chestie in plus care se poate strica), nou sau de la primul proprietar, privat.

Spui ca ai testat Focus si Golf. Ei bine, ca si "clasa", eu as plasa Octavia II intre Focus si Golf.
DanielArdelian2

Brainiac

Înapoi la Arhiva