de Nic_Bv » 23 Iun 2012, 13:45
Am vazut prin ca se incearca in mass media sa se faca dezbateri de genul "sinucidere esuata sau inscenare?". Total neinteresant.
Cred ca sunt alte lucruri mai importante de analizat:
- de ce sta la discutii telefonice ministrul de interne cu un condamnat, negociind cand sa "il salte"? Chiar daca sunt prieteni, astfel de discutii sunt total nelalocul lor.
- Internele au trimis doi oameni (in piata cand fac razii, trimit zeci de mascati), erau necesari minim inca 2-3 oameni care sa creeze un perimetru, sa tina presa in frau (stiu, nu s-a dorit asta, s-a dorit circ).
- Ei bine, unul din cei doi super-politisti apuca sa devieze pistolul de la tampla lui Nastase, spre gatul lui. Aici intervine nebunia, mie instinctul imi spune ca daca ar fi actionat pentru indepartarea pericolului, ar fi directionat arma in plan vertical, spre tavan, nu spre organele vitale ale sinucigasului.
De urmarit, pe de alta parte, procesul de la CEDO. Stiu, e cu bataie lunga, dureaza. Daca statul roman va castiga, bravo justitiei romane. Daca insa va castiga Nastase, ar fi penibil. Din cate tampenii a facut Nastase, daca nici lui nu i s-a putut construi un dosar solid...
Interesant e ca in dosarul Zambaccian, mult mai solid si mai la obiect, a luat trei ani. Cu suspendare. Daca ar fi fost condamnat mai intai in "trofeul calitatii", 2 ani ii lua cu suspendare. Si venea Zambaccian cu trei ani, cu executare si cu dosar beton.