Switch to full style
Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc
Răspunde

Propietaru un poate sa-mi elibereze certificatul fiscal

07 Iul 2015, 12:41

Salutare,am cumparat recent un Ford Focus an2000,am facut contractul DE VANZARE-CUMPARARE la vanzare am primit cartea de identitate si certificatul de inmatriculare fara sa scrie pe certificat instrainat si asigurarea,propietarul a plecat din tara cu serviciu iar tatal lui are inputernicire sa scoata certificatul fiscal,problema este ca dupa 4 zile cand am sunat ma anuntat ca nu i se elibereaza certificatul fiscal deoarece cei de la Taxe si Impozite sector 2 au gasit recent o amenda de 5000EURO.Va rog,sa ma ajutati cu un sfat cu o parere pertinenta sa dau in judecata propietaru,sa solicit sa restituie banii,nu vreau decat certificatul fiscal sa pot inmatricula masina scuze pentru greseli ortografice,astept raspuns.

Re: Propietaru un poate sa-mi elibereze certificatul fiscal

07 Iul 2015, 20:11

$$$ inapoi. oricum alta varianta nu gasesc.... oricum amenda este extraordinar de mare....

08 Iul 2015, 01:54

Parerea mea e ca amenda a fost primita in afara.Dar totusi in 4 zile sa o trimita?Cam dubios.Foarte dubios.

08 Iul 2015, 13:49

Asta e o lacuna in legislatie. Ce vina are noul proprietar ca vechiul este un idiot care nu isi plateste amenzile?

Ar trebui ca la cumparare sa fie obligatoriu si un certificat de atestare fiscala care sa arate faptul ca toate datoriile catre taxe si impozite locale sunt la zi. Deocamdata e doar optional si recomand sa il ceara tuturora care vor sa cumpere masina sh.

08 Iul 2015, 20:50

Din discutia telefonica cu tatal vanzatorului mi-a spus ca este vorba de o amenda legat de o masina cumparata acum 5 ani si abia acum au aflat de ea cei de la taxe si impozite sector 2,cam greu de crezut,vanzatorul daca nu a avut cunostinta de amenda va trebui sa o conteste in instanta asta insemna sa se judece o perioada luga de timp.Un prieten ma sfatuit sa ne intelegem amiabil sa mi se returneze bani,daca refuza sa depun plangere la politie sau sa il dau in judecata,cum ma sfatuiti sa procedez.

10 Iul 2015, 17:36

Incearca amiabil.Nu iti doresti sa pierzi timp aiurea si bani.Daca nu vrea, plangere penala si mai departe stii ce e de facut.

19 Sep 2015, 19:41

eventual spune-i ca o sa circuli cu masina inregistrata pe numele lui si toate amenzile de camere fixe (cele de pe DN1 inca functioneaza si dau amenzi) si de rovinieta o sa ii vina lui.
Răspunde