Switch to full style
Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc
Răspunde

Radar mobil si abuzuri

26 Feb 2009, 12:47

Salutare,
Ieri dimineata am fost pana in Bucuresti,in localitatea Puchenii Mari logan alb cu radar "patrula".Am mers paralel cu el pana la semnul de iesire,cand normal am accelarat de la 75 pana la aproape 100.Dupa 500m sunt tras pe dreapta din scurt...
-Buna ziua,Costache ma numesc,actele la control
-BUna ziua,pentru ce?
-Pentru radar v-am oprit,,
-Da?,care,cel mobil?
-Da!
-Asteptati in masina...
Astept 10minute...
-Aveti de plata 120lei si 3 puncte pe permis,viteza a fost de 99 la ora.Semnati.
-Nu semnez nimic!
-De ce?
-Nu v-ati legitimat,nu mi s-au prezentat documentele care sa ateste ca aparatul radar poate citi viteza din mers.Eu n-am avut 99 in localitate niciodata!
-Nu semnati?
-Nu!
-Autorizatie ptr folie! citeste el autorizatia..Va iau talonul sa stiti!
-Pentru?!
-Bara fata nu e omologata rar.
-Hai domnule,incepem cu d;astea? Amenintari samd?
-Nu domnule,ia sa vedem roti..
-Ce-i cu ele? Sunt jante originale,asa a venit masina.
-Da,dar sunt trecute in talon/
-Nu,ptr ca voi nu le-ati trecut? Sunt trecute in carte...sa le trec eu in talon cu pixu?
-Deci semnati pv?
-DOmnule,am fost destul de clar! Nu semnez pentru abuzuri...
-Va retin talonul sa stiti!
-Nu aveti nici un drept! si pe langa contestatia pv-ului voi face plangere si impotriva dvs ptr ca faceti abuzuri!
-Intr-un final am semnat pv-ul pentru ca ma saturasem sa ma cert cu organu prostit de foame.Acum,cum fac contestatia? N-am mai facut asta pana acum si habar n-am.Amenda trebuie platita nu? In cazul in care castig,va trebui sa mi se returneze banii sau?
Astept raspunsurile celor trecuti prin astfel de experiente!

Re: Radar mobil si abuzuri

26 Feb 2009, 12:49

sa inteleg ca n-a vrut sa-ti inapoieze talonul pana nu ai semnat PV ?

26 Feb 2009, 12:55

Ceva de genul,bine daca imi puneam mintea cu el imi lua talonul...
Dar ma rog,pe mine ma intereseaza sa contest pv-ul...

26 Feb 2009, 13:15

Stiu ca la un moment dat erau 2 semnaturi pe PV, una pt ca ai primit un exemplar al pv-ului si una ca recunosti fapta. Depinde ce-ai semnat. Poti sa contesti in 15 zile pv-ul, dar mi se pare aiurea sa contesti daca ai semnat ca recunosti fapta.

26 Feb 2009, 13:16

Fa contestatie, din cite stiu se ingheata situatia pina la rezolvarea ei. Daca se ajunge la judecata, cistigi pentru ca in marea majoritate a cazurilor nu se prezinta

26 Feb 2009, 13:27

...hmm, de unde stia ca bara fata nu e omologata rar???!!!???!!! Avea in buzunarul de la piept un laptop cu baza de date rar???!!!
Si, daca aveai <10 km/h peste viteza legala in zona... nici nu trebuia sa te amendeze!
Daca n-are cine te ajuta, da-mi un scan la pv si-ti incropesc eu o plangera!
Vezi sa nu iesi din termen!

26 Feb 2009, 14:16

este incredibil ca in ziua de azi mai exista asemenea "Garcea" intr-un stat membru UE!
nu trebuia sa semnezi pt ca s-a purtat ca un nesimtit.

26 Feb 2009, 16:58

Pai era simplu daca nu semnam imi luat talonul si trebuia sa ajung la rar sa-mi recuperez talonul iar asta insemna sa merg cu roti de 14,evacuare stock,catalizator ceea ce inseamna muuult de munca asa ca n-am avut incotro:(

26 Feb 2009, 17:06

ai pierdut timp aiurea cu el. semnai si mentionai ca nu recunosti fapta. iar daca esti sigur ca nu ai depasit limita de viteza, faci contestatie si cistigi sigur, pt ca acolo trebuie sa prezinte proba video, pe care de multe ori nu o au sau nu o prezinta.

26 Feb 2009, 17:43

Nu-s nebun ce naiba 100 n-aveam neam,cand e sa fie recunosc ca na dar acum au fost nesimtiti.Deci contestatie....

05 Mar 2009, 12:38

trebuia sa faci mentiuni pe PV ca nu ai avut vit asta dar chiar si asa daca faci contestatie o castigi. tre sa ceri in contestatie prezentarea omologarilor radarului, autorizarea de operator radar a gaborului si programul din ziua aia pe ruta respectiva + proba video a inregistrarii vitezei din PV. apropo e scris ceva la mentiuni sau e trasa linie? daca e linie PV e nul. ai semnat si la mentiuni? daca nu e nul. data, ora strada, numele gaborului, sectia(serviciul) de care apartine sunt? daca nu e nul.... sunt multe mai cauta pe net. bafta

12 Mar 2009, 09:07

Nu mai amagiti oamenii cu aiureli...nu se anuleaza PV-uri asa usor nici in instanta...
Răspunde