Switch to full style
Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc
Răspunde

amenda in Bulgaria

07 Mai 2009, 12:52

salut.Am o problema si ma gandesc ca poate stie cineva cum pot plati o amenda luata in bulgaria vinerea trecuta.Am fost la consulatul bulgar si habar n-au.E imposibil sa fie nevoie sa merg pana acolo sa platesc o amenda.Daca are cineva idee sau a patit asa ceva rog sa ma ajute cu informatia, multumesc

Re: amenda in bulgaria

07 Mai 2009, 13:22

Depinde pentru ce ai luat amenda...Dar din cite stiu eu poti plati numai pe teritoriul lor amenda...

07 Mai 2009, 13:39

si daca nu o platesti ce se intimpla?

07 Mai 2009, 17:48

Totusi...e imposibil sa nu existe o metoda prin care sa virezi suma respectiva intr-un cont de-al lor. Io zic sa dai niste telefoane la politia din RO si sa intrebi. La cati romani au plecat si pleaca in excursii in BG, nu esti singurul amendat... Si daca n-o platesti...stai cu stress. sau nu :D

07 Mai 2009, 21:16

Situatia e mai complicata..
Ideea este asa: vinerea trecuta am avut un accident cand ma intorceam de la balcik cu un tir, masina adusa cu platforma ,dauna totala.Ideea este ca am luat amenda pe care nu am avut unde sa o platesc fiindca se facuse 11 noaptea cand am terminat cu politia . Un politist mi a dat un nr de cont al unei banci.
Problema este ca la cat de nesimtiti sunt astia , nu am certitudinea ca virez banii in contul statului bulgar.Adica putea sa imi dea contul lui nu era greu.
De asta intreb daca stie cineva ce si cum.Am intrebat la consulatul bulgar si nu au habar.Am sunat la ambasada unde la fel nu au nici o idee.Intr un cuvint mi se pare incredibil sa nu poti plati o amenda decat acolo la ei.Ce faceam daca eram din timisoara mergeam iar in bulgaria sa platesc amenda??

07 Mai 2009, 21:19

eu zic sa nu o platesti si sa nu te mai stresezi.

in ian 2009 am avut un accident. a intrat in mine un roman care avea si cetatenie portugheza. la politie s-a legitimat doar cu buletinul si permisul din Portugalia. nu a platit amenda nici pina in ziua de azi.

07 Mai 2009, 21:32

Varianta scurtă și optimistă : nu pățești nimic dacă nu plătești și nu mai mergi la bulgari.
Varianta mai lungă și mai pesimistă : dacă mai mergi la bulgari și dai de un polițist zelos sau mai ai un accident și te dă prin stație s-ar putea să-ți apară amenda neplătită.

07 Mai 2009, 21:40

Fiind si ei in UE, nu stiu daca nu poate deveni mai complicat... (in caz de neplata, evident)

12 Mai 2009, 15:19

Sau dai o fuga pana la Ruse ca-i aproape si platesti acolo. Si scapi si de stresul ca, daca mai mergi la ei vei avea probleme.

12 Mai 2009, 15:34

Amenda se poate plati la vama.

21 Iun 2009, 04:47

$1 scrie:$2menda se poate plati la vama.

EXACT!! La iesire din tara respectiva sau la o reintrare in Bulgaria daca te verifica nu te lasa sa treci vama pana nu platesti amenda
Răspunde