Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc
28 Iun 2009, 18:11
Salut,
stiu ca legislatia spune ca daca masina e mai veche de 30 ani(de cand s-a terminat productia la modelul respectiv) se poate aduce in tara ca masina de epoca si nu se mai plateste taxa de prima inmatriculare.
Pe mine ma intereseaza modelul asta:
Si vroiam sa stiu daca se incadreaza aici, adica poate fi catalogata ca masina de epoca?
e o minunatie de masina.
mersi
28 Iun 2009, 22:25
pe tine te intereseaza Ordinul ministrului transporturilor, constructiilor si turismului nr. 1700 din 12 octombrie 2005
in principiu, vehiculele istorice sunt definite astfel:
Vehiculele istorice sunt cele pentru care perioada trecută de la încetarea fabricaţiei tipului respectiv de vehicul (care a utilizat acelaşi tip de caroserie şi acelaşi tip de motor) este de cel puţin 30 de ani.
tu vrei un Ford Mustang Mk2, care a fost scos din productie in 1978, deci s-ar incadra in termenul de 30 de ani.
contacteaza Retromobil Club Romania si cere-le detalii privitoare la alte conditii pe care trebuie sa le indeplineasca masina(mi se pare ca una din cerinte e ca masina sa fie nemodificata, cat mai "stock")