Switch to full style
Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc
Răspunde

cum sa trec masina pe numele meu?

07 Ian 2010, 12:54

Masina este pe firma si ma gandesc sa o trec pe numele meu.Intrebarea este cum se face acest lucru, poate fara a se emite factura...a mai trecut cineva prin asta?

Re: cum sa trec masina pe numele meu?

07 Ian 2010, 13:23

1 factura de la firma catre tine
2 fisa inmatriculare (tipizata)
3 stampila(pe fisa inm) + certificat fiscal precum ca firma nu are datorii.
4 inscriere la finante pe numele tau (stampila pe fisa precum ca a fost luata in evidenta)
5 facut programare si mers la RAR pentru efectuarea unui certificat de autenticitate al masinii (trebuie sa ai ITP-ul valabil)
6 platit o taxa de inmatriculare + o taxa certif inmatriculare.
7 asigurare pe numele tau
8 cerere de inmatriculare (de la ghiseele ce se ocupa cu acte)
9 copie xerox ptr urmatoarele documente: buletin, carte identitate auto, asigurare, certif inm firma.
din cate tin minte, cam atat, daca mai este ceva rog colegii sa ma corecteze..
succes

07 Ian 2010, 13:28

doar cu factura merge? se poate pune orice suma pe factura?

07 Ian 2010, 14:03

suma scrisa pe factura nu are importanta la inmatriculare

07 Ian 2010, 14:06

$1 scrie:$2oar cu factura merge? se poate pune orice suma pe factura?

Teoretic da, se poate pune şi 1 leu. Practic, nu te-aş sfătui să pui o sumă mai mică decât valoarea din contabilitate + TVA (dacă firma e plătitoare) fiindcă rişti să ai probleme la un control, fiind considerată evaziune fiscală. Şi la ce foame au acuma de pun poprire pe conturi şi pentru câteva sute de lei...

07 Ian 2010, 14:54

firma nu este a mea, este inmatriculata de vreun an pe firma unui prieten,firma avand activitate , si cum rca ul este mult mai scump pe firma ma gandeam sa o trec pe numele lui taica miu ca este pensionar

07 Ian 2010, 15:03

31claudiu are dreptate, de curand am luat fiesta de pe firma pe numele meu.
Nu te speria,
- actele complete le faci la birou specializat care iti face dosarul completi si-ti spune ce mai trebuie pus si unde sa te duci
- la fisc dai o taxa de urgenta sa ai pe loc viza financiarului altfel astepti cateva zile.
- cu doasrul complet si taxele platite fuga la politie
- talonul iti vine prin posta in max 3 zile
- numerele + cartea de identitate de acolo unde ai depus dosarul in max 3 zile.

07 Ian 2010, 23:24

$1 scrie:$2irma nu este a mea, este inmatriculata de vreun an pe firma unui prieten,firma avand activitate , si cum rca ul este mult mai scump pe firma ma gandeam sa o trec pe numele lui taica miu ca este pensionar

???
Asa este, asigurarile sunt mai scumpe pe firma, dar... firma isi mai deduce TVA-ul, ratele intra la cheltuieli... Pare mai avantajos in final pe firma, nu?

08 Ian 2010, 11:20

poi am vut sa deduc doar tva ul cand am cumparato, acuma nu prea se simt alte cheltuieli

08 Ian 2010, 13:16

Pai nu cred ca e chiar asa cum crezi... TVA-ul acela dedus initial tare ma tem ca va trebui returnat partial. Intereseaza-te pe partea contabila inainte sa faci pasul.
Altfel toata lumea ar cumpara pe firma masini si le-ar revinde cu 20% mai ieftin... =))
Răspunde