Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc
22 Ian 2010, 22:56
Pe scurt uitati care este problema:
In urma cu 2 ani mi-a fost furata Dacia.Masina a fost gasita,intr-o stare jalnica dar am recuperat-o si am vandut-o asa cum era.
Acum cateva zile am primit o citatie la tribunal pentru procesul celor doi hoti care au furat masina,eu fiind parte civila(pagubitul).Problema este ca la data respectiva nu sunt in localitate si nu pot nicicum sa ajung la tribunal.Este o problema ca nu merg???Oricum nu am avocat,habar nu am cum se procedeaza,nu am calcat in viata mea in tribunal.Faza faina e ca citatia am gasit-o in posta nici macar nu a fost trimisa recomandata.Daca este cineva care se pricepe sau sa lovit de asa ceva il rog sa-si dea cu parerea.
Va multumesc,o zi buna.
23 Ian 2010, 06:50
o sa se tot amane, pana cand te prezinti si tu
oricum, si chiar daca te prezinti la primele 2-3 termene, tot nu rezolvi nimic, pentru ca o sa se tot amane, din diverse motive si motivute
23 Ian 2010, 08:16
Chiar asa???? Astia-s nebuni??? Nu s-a amanat destul 2 ani ? in 24 ianuarie sunt 2 ani de cand i-au prins!!! Eu mai ca am si uitat de toata chestia.
23 Ian 2010, 17:03
Parerea mea este ca la urmatoarea citatie sa te prezinti la proces si in fata instantei sa declari ca nu ai nicio pretentie ca parte civila.
Ideea este ca toate drumurile facute la judecatorie si timpul pierdut nu merita deoarece nu vei cistiga nimic (nu primesti nimic),doar nervi si timp pierdut.
Bafta.
23 Ian 2010, 17:19
parerea mea e sa te duci altfeel , te mananca puscaria baiete
23 Ian 2010, 18:39
Ca si completare
Nu iei amenda si nici la puscarie nu te baga.
24 Ian 2010, 14:07
sha@rky daca nu erai tu sa`i confirmi , puteai fi sigur ca baiatu nu mai iesea din casa de frica sa nu-l manance puscaria .. si statea geana p`aia de la taxe si impozite sa`si descopere amenda prevazuta de tine
24 Ian 2010, 14:14
Treaba cu tribunalul este ca multa lume se sperie cand primeste cate o citatie acasa si se gandeste ca judecatorul nu este printre cei pe care ai vrea sa-i superi.
24 Ian 2010, 14:18
un judecator este o persoana foarte solicitata , care nu-si mai incape capu de probleme si la cate dosare are de rezolvat , si cum sa`i mai pice vro suta de mii ca are 2 copii la facultate de la drept in bucuresti care consuma cocaina si alte chestiii scumpe
PS . glumeam
25 Ian 2010, 07:59
Numai martorii au obligatia de a se prezenta la proces. Partea vatamata poate trimite o scrisoare prin care sa afirme ca nu se constituie parte civila. Daca vrei informatii mai sigurem ti le dau dupa amiaza. Nu cred ca este vb. de Tribunal ci este de competenta judecatoriei.
25 Ian 2010, 17:57
aannyy- mai astept vesti de la tine.
sha@rky- pe citatie scrie doar ca ma dreptul la un avocat,daca nu-mi permit unul vine din oficiu,si ca "APARARE ESTE OBLIGATORIE".Asta este foarte tare frate!!!!
25 Ian 2010, 18:19
sigur esti parte civila??
25 Ian 2010, 18:45
Da,"in calitate de parte civila...." scrie pe citatie.
25 Ian 2010, 18:51
atunci urmeaza sfaturile celor de mai sus! bafta!
25 Ian 2010, 19:09
Nu este obligatorie prezentarea ta la proces, poti trimite un inscris cu nr. dosarului (de pe citatie sau cauti dosarul pe portal.just.ro) in care spui ca iti mentii declaratiile datre la urmarire penala (Politie / Parchet) si daca te constitui sau nu parte civila in proces. Daca te constitui, ar trebui sa depui inscrisuri prin care sa-ti justifici pretentiile materiale si este indicat sa te prezinti (dar nu se va finaliza la primul termen asa ca ai timp sa te duci si pe acolo).
Despre : pe citatie scrie doar ca ma dreptul la un avocat,daca nu-mi permit unul vine din oficiu,si ca "APARARE ESTE OBLIGATORIE" nu-ti fa griji, este formular tipizat.
In caz de forta majora, pt. a se lamuri, instanta te poate cita ca martor (atunci este obligatorie prezenta la instanta). Dar nu prea cred sa fie cazul. Daca mai ai intrebari, intreaba.
26 Ian 2010, 10:40
Stai omule acasa si nu te agita. Parte civila nu ai de ce sa te constitui ca nu ai dovezi (facturi, chitante etc) care sa dovedeasca prejudiciul cauzat.
Aparator din oficiu ai doar daca esti obligat sa ai aparator si nu ai bani sa angajezi unul... dar nu e cazul aici ca nu esti invinuit sau inculpat.
26 Ian 2010, 11:05
Va multumesc frumos la toti care au raspuns.Am sa va tin la curent cu ce se mai intampla.Daca se mai intampla ceva ...
O zi buna si stati la caldura :-)
22 Feb 2010, 17:42
Tocmai am mai primit o citatie.Pe 15 martie...De data asta o sa fac tot posibilul sa ajung,nu de alta dar vad ca consuma astia hartia cu citatiile.
22 Feb 2010, 21:22
daca n-ai mai fost prin instante.... sa nu te sperii de ce vezi pe acolo...
bafta!
01 Mar 2010, 11:27
Vei fi citat si altadata si pote iti faci timp sa mergi. Ca sa avem pretentii sa functioneze un sistem trebuie sa facem tot posibilul sa ajutam fiecare intr-un fel. Eu unul m-as constitui si ca parte civila si as cere daune!