Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc
16 Mar 2010, 09:21
Salut,
Pe scurt:
Permis suspendat pe perioada de 60 de zile. Pe 19.03.2010 expira perioada de suspendare. Problemele sunt urmatoarele:
1. Trebuia sa dau examen ceva ca sa imi redea permisul?
2. Am pierdut dovada (cea de 15 zile), si am inteles ca imi trebuie pentru recuperarea permisului. Ce pot face?
3. Data de 19 pica vineri ... asta inseamna ca nu imi pot lua permisul decat Luni, sau pot circula si daca ma opreste zic ca nu am actele la mine?
Va multumesc anticipat si imi cer scuze daca aceste probleme au fost discutate intr-un alt topic.
16 Mar 2010, 12:11
1. doar daca ai provocat si un accident cu ocazia suspendarii
2. trebuie sa dai o declaratie la notar
3. teoretic poti circula (riscand amenda pentru ca n-ai actele la tine), dar sa fii sigur ca perioada chiar a expirat, sa nu ai parte de surprize
pentru #2, mergi la politie, or sa-ti spuna ei exact ce trebuie sa contina declaratia.
16 Mar 2010, 12:55
In cazul tau, daca valabilitatea dovadei este 19, vineri, incepand cu sambata orele 0:00 nu mai ai drept de condus! Practic insa, depinde si de modul in care se actualizeaza datele in evidenta politiei, ei verifica prin statie, iar daca ala citeste ca e suspendat permisul, incepe dansul

Apoi, pana luni nu cred ca moare nimeni ... ai rezistat tu 60 zile, inca 2 nu mai are multa importanta!
16 Mar 2010, 13:10
Va multumesc pentru informati.
$1 scrie:$2. doar daca ai provocat si un accident cu ocazia suspendarii
Da, din pacate a fost suspendat pentru neacordare de prioritate soldata cu tamponarea a 2 masini.
Sa inteleg ca trebuie sa dau acel test de 15 intrebari cu cel putin 13 raspunsuri corecte?
Unde ma pot interesa, din pacate serviciul nu imi permite prea mult timp liber

.
Nu cred ca pot sa dau testul in zilele ramase pana pe 19, suspendarea se va prelungi pana la promovarea testului sau se va prelungi pentru o luna?
Multumesc inca odata pentru rabdarea de imi raspunde.
16 Mar 2010, 15:44
Eu stiu ca daca nu dai testul sau il dai si il cazi poti sta inca maxim 30 de zile pe tusa
16 Mar 2010, 15:58
suna la politie. cauta pe net numarul de la serviciul circulatie de unde stai tu (n-ai trecut locatia in profil) si ei sigur iti pot spune daca trebuie sau nu sa dai examen.
16 Mar 2010, 16:07
1.Dai testul daca vrei sa stai pe tusa doar 30 zile din cele 60, cu conditia sa nu fi avut alte suspendari de permis in ultimii 2 ani si daca nu ai beneficiat de o reducere de zile in ultimii 3 ani. La acel examen trebuie sa ai dovada de 15 zile la tine deoarece poti da examenul numai dupa expirarea dovezii (si trebuie sa dovedesti asta). Examenul poti sa il dai de cate ori vrei nu patesti nimic daca nu il iei.
3.Eu cred ca nu poti sa circuli fara sa ridici permisul deoarece atunci cand il ridici de la politie, atunci pe loc modifica baza lor de date, unde tu apari cu permis suspendat... (anul trecut am trecut prin astea si pot sa zic ca ma-m documentat

)
16 Mar 2010, 16:30
Nu stai bine deloc deoarece
1)Ai pierdut dovada de care ai nevoie obligatoriu pentru a da testul.In cazul asta este obligatorie declaratia la notar.De asemenea ai nevoie de acea dovada/declaratie si la ridicarea permisului.
2)Trebuie sa dai testul(in timpul perioadei de suspendare) in caz contrar perioada de suspendare se majoreaza cu 30 de zile automat.In caz ca nu faci minim 13 din 15 de asemenea perioada de suspendare se majoreaza cu o luna.
3)Daca ai promovat testul trebuie cu copia dovezii/declaratiei pe spatele careia este trecut punctajul obtinut,copie dupa PV,copie dupa plata amenzii si copie carte de identitate/buletin impreuna cu o cerere olografa sa mergi la comandantul politiei rutiere a judetului pe raza caruia a avut loc accidentul pentru a cere reducerea perioadei de suspendare (60 zile + 30 zile),apoi astepti pana in 10 zile raspunsul.
4)Dupa ce ai primit raspunsul favorabil mergi la politie cu C.I si dovada/declaratia in original si doar dupa ce ai primit permisul poti urca la volan,altfel ai condus fara permis si este caz penal.
16 Mar 2010, 17:23
Daca esti din Bucuresti eu stiu ca e deschis si sambata la permise si inmatriculari
16 Mar 2010, 21:57
Art.106. – (1) Până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul şi tramvai trebuie să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie, după cum urmează:
a) când permisul de conducere i-a fost reţinut pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
[..]
(2) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie se prelungeşte cu 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere nu promovează testul de cunoaştere a regulilor de circulaţie, în situaţiile prevăzute la lin.(1) lit.a) şi b), sau nu se prezintă la serviciul poliţiei rutiere pentru susţinerea verificării cunoaşterii regulilor de circulaţie.
19 Mar 2010, 16:07
Eu zic sa-ti iei sofer pana iti recuperezi permisu... ma ofer!
01 Apr 2010, 12:37
Salut,
in data de 26.II.2010 am efectuat o depasire pe linie continua (marcaj interzicere depasire) in jud Brasov.
am primit o dovada pe 15 zile, si o amenda de 120 RON (in 48h)
Din 14.III.2010 nu mai am voie sa conduc si potrivit instiintarii perioada de suspendare este de 30 de zile.
Intrebarea ar fi:
1. trebuie sau nu sa dau examen ? si daca nu dau se prelungeste cu inca 30 de zile (in total 60)... ca unii zic da, altii zic nu
2. unde se restituie permisul? la politia rutiera sau la biroul inmatriculari/permise ?
01 Apr 2010, 12:55
Daca ai permisul de mai mult de un an trebuie dat examen in perioada de suspendare(dupa ce a expirat dovada de circulatie).Examenul se da la politia rutiera din judetul unde ai domiciliul.Daca ai facut minim 13 din 15 puncte trebuie facuta cerere catre comandantul de la rutiera Brasov.Permisul se restituie tot la politie unde l-ai predat(Satu Mare?).
01 Apr 2010, 19:01
$1 scrie:$2aca ai permisul de mai mult de un an trebuie dat examen in perioada de suspendare(dupa ce a expirat dovada de circulatie).Examenul se da la politia rutiera din judetul unde ai domiciliul.Daca ai facut minim 13 din 15 puncte trebuie facuta cerere catre comandantul de la rutiera Brasov.Permisul se restituie tot la politie unde l-ai predat(Satu Mare?).
Salut, ms de raspunsuri, dar ca si completari:
- nu il am inca de un an (am obinut permisul anul trecut - 2009 - in 20 iulie
- si nu l-am predat, ca mi l-au luat politistii pe loc, si tot acolo mi-au dat si dovada (in Brasov) eu fiind din Satu Mare
in aceste conditii trebuie sa dau examen ? primesc permisul inapoi dupa 30 de zile fara probleme ?
02 Apr 2010, 07:37
Faza cu un an era ca sa iti micsoreze pedeapsa (daca esti incepator si faci o prostie, nu iti micsoreaza perioada de suspendare), dar tu ai 30 de de zile suspendare, deci nu mai are unde sa reduca.
Saptamanal parca se da examen de verificare cu 15 intrebari din care 13 raspunsuri corecte, obligatoriu in cazul suspendarilor altfel decat prin cumul de puncte.
Art 219-221 din Regulament
http://www.politiaromana.ro/DPR/Regulam ... alizat.pdf
02 Apr 2010, 07:41
Am patit-o si eu odata..a trebuit sa dau examen..trecut,asadar din 60 de zile am ramas cu 30..si asa a fost mult
02 Apr 2010, 13:28
$1 scrie:$2- si nu l-am predat, ca mi l-au luat politistii pe loc, si tot acolo mi-au dat si dovada (in Brasov) eu fiind din Satu Mare
permisul il ridici de la pol. Satu Mare nu trebuie sa mergi pana la Brasov dupa el...
03 Apr 2010, 10:09
ok, ms mult, numai nu stiam daca se ridica de la serviciul permise/inmatriculari sm sau pol rutiera sm...
Ultima oară modificat de
KomandantuR pe 07 Apr 2010, 11:29, modificat 1 dată în total.
Motiv: Nu mai citati mesajul imediat anterior!