Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc
24 Mar 2010, 19:50
Am tot cautat raspunsuri dar nu am gasit niciunul concludent. Daca nu semnez procesul verbal si politistul pune un martor pt ca nu am vrut sa semnez (dupa ce am plecat) si nu am primit nici pv prin posta ce se poate intampla ? E adevarat ca daca nu imi fac dovada primirii pv in 30 de zile se prescrie ?
24 Mar 2010, 21:40
martorul a fost pus doar ca ai refuzat sa semnezi, nu se prescrie in 30 de zile, nu se intampla nimic o sa ajunga procesul verbal la adresa din c.i., amenda platesti jumatate din minim de la data postei in 48H
25 Mar 2010, 18:46
Parca 6 luni de la data constatarii contraventiei au voie sa trimita. La inceput, pe camerele de pe DN1 trimiteau si dupa 5 luni jumatate...
26 Mar 2010, 08:07
eu stiu ca au 6 luni sa intocmeasca PV-ul si o luna sa-l faca sa ajunga la tine.
intrucat PV-ul se completeaza pe loc (este chiar cel pe care refuzi sa-l semnezi) ar mai ramane doar o luna disponibila.
dar, din ce stiu eu, instiintarea privind PV-ul se poate face si prin afisare pe usa imobilului, nu trebuie neaparat sa semnezi pt el.
26 Mar 2010, 08:19
$1 scrie:$2a inceput, pe camerele de pe DN1 trimiteau si dupa 5 luni jumatate...
Asa am primit si eu, doar ca pe instiintare, erau trecute 2 lucruri:
1. ca am depasit viteza cu xx km.
2. sa mentionez cine conducea automobilul in data, ora, pe raza...
Amenda pentru viteza nu am mai primit-o dar puteam primii alta amenda, daca nu raspundeam la punctul 2.
Am raspuns, si le-am trimis-o pe fax, si nici la impozit, la sfarsit de an,sau in alt loc, nu a fost bagata vreo amenda.
26 Mar 2010, 09:49
legat de chestia cu impozitul..ideea este ca la fel,luasem un radar in Sinaia..mi-au trimis prin posta ''scrisoarea'',am ajuns la birou,am completat,am mers la politie,am platit,m-am intors am trimis prin fax inapoi..
eh acum intrebarea este..daca te prinde ..radarul sa zicem..mergi la politie,platesti,iar chitanta o predai..
se poate intampla ca dupa 4-5 ani sa vina careva la usa mea si sa spuna ca am de platit o amenda de acum 4 ani?
intreb asta pentru o cunostiinta de-a mea a patit asta..si i-a venit dupa 5 ani jumatate..nu dispar alea din baza lor de date ?
26 Mar 2010, 10:16
da, se poate...am patit de cateva ori si eu la fel.De asta la politie trebuie sa dai o copie a chitantei, nu originalul
26 Mar 2010, 12:08
daca tin bine minte am trimis si copie dupa chitanta..dar in cazul in care pierd originalul..imi trimite ala din Prahova ca am de platit nebunii,amenzi?
07 Apr 2010, 07:58
Eu nu am trimis niciodata chitanta in original pentru ca mi se pare cea mai mare prostie sa trimiti originalul. Au fost cazuri in care am trimis copia chitantei, dar din motive independente de mine tot am aparut cu amenzi neplatite la directia de taxe locale. Mers frumos cu chitantele la inspectorul local si le marcheaza in sistemul lor ca fiind platite.
07 Apr 2010, 08:11
Când am plătit anul acesta impozitul casiera mi-a spus că amenzile de circulaţie trebuie plătite la ei, nu la CEC sau în altă parte. Şi dacă plăteşti în altă parte, trebuie să te prezinţi cu chitanţa şi la ei.
07 Apr 2010, 16:35
eu am platit ultima amenda luata (acum vreo 6 -8 luni) pentru lipsa centurii pe Panduri in Bucuresti si am platit-o pe ghiseul.ro si nu mai trebuie dusa chitanta nicaieri...
07 Apr 2010, 16:46
O să fii surprins când o să ajungi taxe şi impozite locale
Ultima oară modificat de
DGAlexandru pe 07 Iul 2010, 11:32, modificat 1 dată în total.
Motiv: Nu mai citati mesajul anterior. Raspundeti in topic apasand pe butonul "Raspunde", nu pe cel pe care scrie "Citeaza".
12 Apr 2010, 10:28
Bun ! si daca eu nu am intrat in posesia pv-ului nici nu a fost afisat in domiciliul meu ce se intampla ?
12 Apr 2010, 11:00
Amenzile nu se prescriu, cel putin nu asa repede. O sa iti vina prin posta acasa la un moment dat. Daca nu iti vine sau nu te duci la posta sa o ridici, o sa intre la impozit, si cel putin teoretic nu o sa poti plati impozitul (masina, casa etc) pina nu platesti amenda. Asta teoretic, practic...
04 Mai 2010, 12:22
Amenzile se prescriu daca nu sunt trimise in 30 de zile de la data aplicarii. OG 2/2001
ART. 14
(1) Executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii
07 Iul 2010, 11:22
mie mi-a venit acasa de la Primaria Tg. Mures cum ca nu am platit o amenda pt radar ... platisem chiar in ziua in care luasem amenda, cu vreun an si ceva in urma si dusesem copie dupa chitanta ... noroc ca am pastrat toate documentele ... am facut o instiintare catre Primarie si am anexat copii la documente .... de atunci nu am mai primit nici un semn sau ceva privind treaba asta

mai sunt si ei cu capul in nori ... ca asa e sistemul in romania
26 Noi 2011, 19:42
$1 scrie:$2 să fii surprins când o să ajungi taxe şi impozite locale

Pai n-ar trebui sa fie surprins deloc. Pe PV scrie negru pe alb ca daca se plateste prin ghiseul.ro
nu mai trebuie sa trimiti chitanta nicaieri.
Acum, mai depinde si unde te-ai pricopsit cu "necazul".
Am luat anul trecut un radar in Bucuresti. Din pacate zilele alea nu a mers ghiseul.ro, asa ca am platit la taxe si impozite. Macar la faza asta insa, site-ul politiei a fost civilizat. Am gasit acolo adresa de mail pe care puteam sa trimit chitanta scanata, ceea ce am si facut. Dupa cca 1 luna am primit pe mail confirmare de primire, intr-un document needitabil, cu numar de inregistrare si tot ce trebuie. Mi s-a parut super ok, efortul meu a fost de 5 minute maxim si am facut totul de acasa.
Anul asta am dat de un politist zelos in Harsova si m-am ales cu o amenda pentru depasirea liniei continue. Pe site la Constanta nu am mai gasit o astfel de adresa de mail

In schimb era una de relatii pentru cei care aveau intrebari. Asa ca am scanat PV-ul si chitanta si l-am trimis acolo, rugandu-mi ca, intrucat pe PV nu sunt trecute detaliile, sa-mi comunice pe ce adresa trebuie sa trimit chitanta.
Dupa cca o luna am primit scrisoare acasa

in care se specifica faptul ca s-a luat act de chitanta, iar daca pe viitor voi avea nevoie de informatii suplimentare, mi-au specificat si adresa respectiva.
26 Noi 2011, 20:17
Am avut nevioe de un certificat de atestare fiscala zilele trecute si figuram la adm. financiara cu o amenda din martie 2010, amenda ce am platit atunci, in aceeasi zi, la CEC. Asa mi-a indicat politistul. Bine ca am pastrat chitanta si am rezolvat a doua zi.
27 Noi 2011, 10:32
$1 scrie:$2ine ca am pastrat chitanta si am rezolvat a doua zi
tu esti un caz fericit, dar nu mi se pare normal ca eu, sau noi, sa le tinem arhiva pentru ca ei nu o pot tine. daca nu aveai chitanta, ce faceai?
27 Noi 2011, 11:00
Asa am patit eu anul trecut,am platit amenda prin iunie si anul acesta in ianuarie am primit prin plic cat am de plata pentru masina si casa si la rubrica amenzi,surpriza 260 ron.am platit impozitele si doamna de la ghiseu mi-a zis ca apar cu o amenda neplatita din iunie si daca am platit-o sa aduc chitanta.n-am mai avut chitanta,a trebuit sa merg la CEC sa fac o cerere am platit o suma de bani nu mai stiu exact oricum in jur de 30-40 de ron si sa mentionez exact intre ce date am platit amenda sa caute ei chitanta in arhiva.dureaza o luna si te duci frumos si o ridici.cel mai bine este sa pastrezi chitantele pana la inceputul fiecarui an cand vin impozitele
27 Noi 2011, 12:42
dupa ce se plateste amenda trebuie sa se trimita o copie dupa chitanta la organul tutelar al agentului care ti-a aplicat amenda.cel mai indicat cu raspuns de primire sau pe mail!merge si cu ghiseul.ro daca platesti cu card si esti inscris in sistem.
28 Noi 2011, 18:49
$1 scrie:$2
$1 scrie:$2ine ca am pastrat chitanta si am rezolvat a doua zi
tu esti un caz fericit, dar nu mi se pare normal ca eu, sau noi, sa le tinem arhiva pentru ca ei nu o pot tine. daca nu aveai chitanta, ce faceai?
Chitanta reprezinta dovada in cazul in care apare o eroare si se "rataceste" informatia la cei care o gestioneaza. Cu ea poti scapa la o adica, afirmatia de tipul "am platit dar nu mai am chitanta" nu o sa fie niciodata acceptata ca si dovada

Pe cea de la rovinieta spre exemplu scrie negru pe alb ca trebuie sa o stii 12 luni de la data expirarii !!!!
E neplacut sa tii hartii, de fiecare bomban cand imi pun in dosare chitantele de la banci, impozite sau .... amenzi

, dar nu stii niciodata cand ai nevoie de hartiuta respectiva.
Cat despre
$1 scrie:$2dupa ce se plateste amenda trebuie sa se trimita o copie dupa chitanta la organul tutelar ....
Aici a fost intotdeauna un mister pentru mine. Agentul mi-a spus intotdeauna (am vreo 4 amenzi in anii mei de conducere, din care 3 sunt radare) ca trebuie trimisa chitanta
in original si ca eventual
eu sa pastrez o copie.
Prima data am fost mai "prostut", am trimis originalul cu confirmare de primire, dar dupa aia numai copie. Sa ma dea in judecata daca nu le convine. La o adica mie cine imi dovedeste ca respectiva copie cu care ma prezint nu e fals? Asa ca originalul sta la mine.