Switch to full style
Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc
Răspunde

Persoana juridica si plata TVA ptr auto achizitionat din DE

31 Aug 2010, 21:32

Buna seara,

Un bun prieten doreste sa cumpere dintr-o reprezentanta din Germania un autoturism nou. Am discutat cu cei de acolo, le-am trimis prin fax documentele societatii pentru verificare, totul pare in regula. Stiam si noi, dar ne-a fost confirmat faptul ca putem achizitiona autoturismul la pretul netto. Fiindca guvernantii nostri dragi schimba legile intr-un ritm ametitor, vine si intrebarea noastra: la sosirea in tara si dupa efectuarea rar-ului, pentru inmatriculare trebuie platit tva-ul? Acum ceva timp, daca o persoana juridica dorea achizitionarea unui auto din ue trebuia sa plateasca tva-ul doar cand vindea respectivul bun.
Asteptam parerile voastre.

Va multumim.

Re: Persoana juridica si plata TVA ptr auto achizitionat din DE

01 Sep 2010, 12:15

Poate ajuta asta:

viewtopic.php?p=766128#p766128

01 Sep 2010, 12:40

Te salut, Cip

Ma bucur sa te "aud", nu am mai vorbit de mult timp.
Multumesc mult, ma apuc acum de citit

Toate bune.

01 Sep 2010, 12:51

Cip, este si nu este ceea ce doream sa aflu. Cred ca mai bine vorbesc cu cineva de la administratia financiara, trebuie sa gasesc raspunsul.

Multumesc mult inca o data.

01 Sep 2010, 13:48

Nu stiu nici eu prea multe. Poate iei totusi legatura cu userul muzica si te lamureste! El ar putea sti. Eu doar mi-am adus aminte ca se mai discutase ceva asemanator, si m-am gandit ca ajuta.

Mai caut...

01 Sep 2010, 14:16

Tare amabil....Multumesc
Răspunde