next007 eu am masina cumparata si inmatriculata in Bulgaria. Practic, tu trebuie sa stii pe cineva acolo, cetatzean bulgar, sau sa te intelegi cu cineva de acolo sa iti cumpere masina pe numele lui, iar tu vei circula cu o procura/imputernicire legalizata si tradusa in romana. Aditional, vei avea la tine inspectia tehnica si asigurarea obligatorie (ambele facute in Bulgaria) talonul, cartea masinii (talonul mare) si actul de vanzare-cumparare. Eu am facut si niste copii xerox legalizate, pentru siguranta, desi merg cu originalele in masina, datorita faptului ca am inteles ca asa trebuie; politistul vrea originalele...
Pana acum m-a oprit politia o singura data pe mine si o data pe tatal meu, doar sa ne verifice actele. Toate erau in regula deci...drum bun. -- Apropo de orasul lui Damian, pe mine in Bacau m-au oprit

--
Mai este partea cu fiscul, mai exact impozitul pe masina. Trebuie facut anual, asa ca ai variantele:
a) mergi in fiecare an la bulgari, iei legatura cu proprietarul si mergeti sa platiti impozitul
b) iti plateste el, in fiecare an impozitul si tu ii dai banii dupa aia
Ai grija sa nu ti-o radieze, pentru ca vei avea probleme la vama, cand te vei duce sa iti faci ITP-ul sau asigurarea. Chiar zilele trecute a patit-o cineva, i-au confiscat actele pentru ca tipu' din bulgaria nu a platit impozitul si de 3 sapt incearca sa rezolve problema si sa ia masina inapoi. In cel mai rau caz va trebui sa o inmatriculezi in Ro si stii ce taxe nesimtite sunt pe la noi... Cat timp circuli
doar in Ro, nu conteaza daca e radiata sau nu,
dar nu recomand sa mergi cu ea radiata pentru ca nu stii niciodata ce controale apar...