Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc
22 Sep 2011, 14:46
Ma intereseaza sa achizitionez un autoturism inmatriculat, nedeplasabil (ii lipseste puntea din fata) pe care sa il refac si sa il repun in circulatie. Problema este ca autoturismul are talonul pierdut sau, cel mai probabil, retinut de politie candva in trecut. Exista cumva o posibilitate de a cumpara acest autoturism fara sa primesc talonul, urmand sa il recuperez eu ulterior de la politie (eventual cu o procura de la vechiul proprietar)? Eventual exista posibilitatea anularii lui? Orice sfaturi sau informatii sunt binevenite.
22 Sep 2011, 15:07
Pentru ce masina vrei u sa faci sacrificile astea?
22 Sep 2011, 17:28
una de colectie

incearca sa iei legatura cu politia rutiera, sa vezi care e treaba
io le-am dat o data un mail, si dupa 1 sapt ma suna "sa traiti, sunt costel de la brigada politie rutiera ..." cind rulam cu vreo 80 in localitate, de am ramas perplex
23 Sep 2011, 07:41
Pai in primul rand verifica la politie daca nu cumva masina este radiata. Masinile inmatriculate inainte de iulie 93 cu numere vechi SAU care au o vechime mai mare de 30 de ani se radiaza in baza unei simple declaratii a proprietarului data la politie.
Daca talonul a fost retinut trebuie sa existe dovada inlocuitoare cu sau fara drept de circulatie. Daca totusi a fost retinut si nu exista dovada, mergi la punctul 1. Daca a fost controlat in trafic si nu a avut RCA e posibil ca politia sa retina talonul. In cazul asta daca proprietarul nu prezinta dovada incheierii asigurarii rca in 30 de zile masina e radiata din oficiu.
Daca a fost pierdut numai cel care apare in evidentele politiei poate face mersurile obtinerii unui talon nou. Cu procura ar trebui sa fie ok.
.