Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc
07 Noi 2012, 14:40
La insistentele mele un amic si-a cumparat tot Ford KA, rosie, frumoasa, 2001, merge brici... singura problema sunt numerele de bucuresti.... el sta in Braila. A facut actele vanzare cumparare, CIV si talon sunt pe numerele vechi, azi a facut si autentificarea... mai trebuie sa se duca la primarie sa il ia in evidenta (se aplica parca o a doua stampila pe cenrtificatul de inmatriculare care e pe numele lui) si la politie pentru a schimba numerele , talonul si CIV parca .... cu noile numere de Braila.
Intrebare: poate circula cu numerele de bucuresti mai mult de 30 zile ?
07 Noi 2012, 16:01
Salut,
Din cite stiu, numerele vechi, chiar daca sint din alta localitate, sint valabile. Din acest motiv, poate circula cu masina pina se duce cu numerele vechi, la Politie, pentru a primii numerele noi.
Chestia cu 30 de zile, din cite stiu este pentru luarea in evidenta la circa financiara.
Bafta...
08 Noi 2012, 17:49
salut,
In termen de 30 de zile de la data contractului de vanzare-cumparare trebuie sa declare masina la sectia/circa financiara sau la primarie (acolo unde plateste impozitele).
Numerele sunt valabile pana la identificarea RAR si inmatricularea ulterioara (eu circul cu numerele vechi de 1 an de zile

stau in IF, si numerele sunt de Buc)
09 Noi 2012, 09:11
Nu mai cita mesajul imediat anterior...
Dar ai fost oprit ? Ce documente ai aratat si ce au spus ei ? Cineva i-a spus sa arate doar talonul si asigurarea, eventual rovienieta... si sa spuna ca are programare la RAR peste cateva zile .... Pe tine te-a oprit si te-a intrebat de certifactul de inmatriculare?
09 Noi 2012, 15:48
nu iti mai fa atatea probleme, eu am masina pe hunedoara si locuiesc in cj de 2 ani, nu au treaba, pe ei ii intereseaza sa aiba itp, si asigurare si rovigneta, acte pt folii in cazul meu, pt masina oprita, si bn inteles, soferul oricine ar fi sa aiba permis de conducere valabil
12 Noi 2012, 16:06
Exista rubrica de legislatie pe forum. Topicul asta nu are legatura cu modelul ford ka, ci este de interes general.