Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc
Răspunde

legilslatie facuta de idioti!!!!! Dosar penal daca te acc

16 Noi 2010, 09:17

Vreau sa stiu daca voua vi se pare normal, sa vi se faca dosar penal, daca va accidentati pe voi insiva in urma unui accident rutier???

Cat de IDIOT trebuie sa fii, ca sa faci asa lege? Doamne fereste sa dam un exemplu doar: intri cu masina intr-un copac (singur fiind in masina, masina dauna totala) si te alegi cu o fractura sau o leziune.....dupa ce ca ramai cu o paguba de cateva mii de euro....mai apare si mana legii si ti face dosar penal pentru "automutilare"...in curand probabil daca o sa vrei, sa bati un cui cu ciocanul si o sa te lovesti din gresala peste deget, o sa te alegi cu dosar penal, daca sesizeaza organul!

Re: legilslatie facuta de idioti!!!!! Dosar penal daca te acc

16 Noi 2010, 09:35

Ai patit-o tu ?

16 Noi 2010, 09:40

:) iti face doar dosar, dar daca nu depui plingere =)) nu se incepe urmarirea penala.

vezi cumva sa nu fie vorba despre dosar pt distrugere de bunuri publice.

16 Noi 2010, 10:01

nu e pentru distrugere de bunuri....am patit-o eu, dar nu m am ales cu dosar penal ca stiam de legea asta si mi a confirmat si unul dintre politistii de la fata locului..... am refuzat sa intru in ambulanta....si am semnat o declaratie pe proprie raspundere ca nu am nimic....daca salvarea constata ca ai nevoie de ingrijiri medicale te alegi cu dosar penal

16 Noi 2010, 10:04

cu inceperea urmaririi penale te alegi daca victima depune plingere sau daca zilele de spitalizare depasesc un anumit numar de zile.

iar cum victima erai tu... :)

restul sunt formalitati, hirtogaraie si birocratie tipic romanesti.

16 Noi 2010, 10:08

normal asa e, dar la noi nu..http://www.presaonline.com/stiri/stiri- ... 05330.html

16 Noi 2010, 11:07

Doamne ce lege tampita... :-t numai la noi se poate intampla asa ceva... :(

16 Noi 2010, 12:02

In orice accident cu victime se incepe o ancheta, chiar daca este o singura victima - pana aici nu e nimic anormal.

Banuiesc ca la finalizarea anchetei se aplica aceleasi reguli ca la orice vatamare corporala din culpa :
- <10 zile ingirjiri medicale : nu e fapta penala
- 10-60 zile ingrijiri medicale : politia se sesizeaza doar la cererea partii vatamate
- >60 de zile ingirjiri medicale : politia se autosesizeaza

Nu exista termenul de automutilare sau autoaccidentare in codul penal, cel putin nu in versiunea pe care o am eu.

16 Noi 2010, 16:38

evident ca nu exista, probabil e trecut ca vatamare corporala asupra propriei persoane sau numai vatamare corporala mai exact :-" .....e o lege noua, cel putin asa era in august

16 Noi 2010, 17:28

Deci tu riscai dosar penal daca aveai peste 60 de zile de ingrijiri medicale. Eu personal nu am auzit sa fie exceptie daca victima e si vinovatul. Poate o fi si nu stiu eu.

16 Noi 2010, 21:15

Daca nu suferi de dedublarea personalitatii :D ... asta nu inseamna ca este pedepsita tot victima??? =))

20 Noi 2010, 21:51

Atat timp cat rezulta o vatamare de persoane in urma unui accident rutier politia este obligata sa investigheze - indiferent cine a condus masina si cine e persoana vatamata - asta nu inseamna ca are cineva dosar penal. Ratiunea din spatele acestei reguli ar fi ca in unele cazuri e posibil sa fi fost altcineva la volan (sa zicem sotul baut) iar persoana vatamata (sa zicem sotia) sa ia vina asupra sa. Politia nu e datoare sa te creada pe tine pe cuvant ca tu ai fost cel care a condus fara nicio verificare. Nu e nimic anormal in asta atat timp cat procurorul va da NUP la dosar.

01 Ian 2012, 15:47

da , ceea ce ne povesteste paul_cj , nu e o noutate , de mai bine de doi ani a intrat in vigoare aceasta prevdere legala venita de la Uniunea Europeana cu scopul reduceirii victimizarii populatiei in urma accidentelor de circulatie . La accidentele de circulatie cu victime , se efectueaza de catre politia rutiera impreuna cu crimalistul si unul de la judiciar , cercetarea la fata locului , chiar daca singurul care a fost in masina a fost doar soferul care s-a ranit singur in urma accidentului . si pentru a-l lamuri si linisti pe paul_cj , scopul cercetarii si intocmirii dosarului de certare penala este urmatorul . Dosarul de cercetare penala intocmit in urma accidentarii nu este acela de a te trage la raspunde penal pe tine ca si sofer pentru auto accidentare , ci pentru a lamuri toate situatiile producerii accidentului precum si a altor infractiuni conexe : de exemplu : conducerea sub influenta bauturilor alcoolice care a avut ca urmare producerea accidentului , sau distrugere din culpa in urma avarierii unui stalp de lemn de la reteaua de curent in urma accidentului , caz in care Renelul va face plangere impotriva celui care a produs accidentul, nerespectarea obligatiilor ce ii revin adminstratorlui drumului , care au condus la producerea accidentului , si tot asa . Daca in urma cercetarilor efectuate nu se descopera vreo infractiune de genu , sau daca nimeni nu a avut de suferit(in afara de tine) pagube in urma accidentului de circulatie provocat, si nu se depune nici o plangere din parte unei parti indreptatit pagubite intr-un fel sau altul de acciedentul de circulatie provocat , se va dispune neinceperea urmariirii penale in baza art 10 lit b din cod procedura penala . Indiferent de cate zile de ingrijiri medicale ai obtine , nu vei fi cercetat pentru vatamare corporala din culpa , fiindca in lipsa plangerii prealabile , nu exista infractiune , iar in cazul tau , tu trebuie sa formulezi plangere prealabila . Sper ca am fost destul de explicit si ti-am lamurit nelamurirea

04 Ian 2012, 12:52

De la un numar de zile de spitalizare in sus, cercetarea nu se dispune din oficiu (adica fara sa fie necesara plangerea)?

04 Ian 2012, 15:31

Printre noi motociclistii se stie....daca pici cu motorul si te duci la spital trebuie sa le zici ca ai cazut pe scari ca sa nu cheme politia sa te alegi cu dosar :D
Răspunde