Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc
Răspunde

Omologare dimensiuni jante - probleme la RomCAR

25 Mar 2010, 20:33

Salutare,

Am o problema cu omologarea, sau mai bine zis notarea in cartea masinii a mai multor dimensiuni la jante. Am trecut de la 15 la 16 inch si as vrea sa notez si modificarea in carte si talon ca sa fie totul in regula ca ma asteapta ITP-ul in curand; am fost la RAR, mi-au zis sa iau de la producator o adresa cu dimensiunile acceptate pe modelul meu si sa ma intorc inapoi la ei..nimic mai simplu, doar ca cei de la RomCAR, singurul importator din cate stiu (pt ca toti de la reprezentante m-au trimis la ei) au spus ca nu au cum ca ma ajute cu adresa respectiva, pentru ca masina mea nu e cumparata de la ei ci e din afara...mi se pare destul de penibil, e practic vb de o foaie cu niste dimensiuni universale modelului meu (am un Focus din 2000). Ce sa fac, de unde sa iau adresa aia, ca doar nu m-oi duce la Ford in Germania sau mai rau, in SUA, dupa o simpla hartie :)). Un sfat va rog,

cu respect,

Adrian

Re: Omologare dimensiuni jante - probleme la RomCAR

27 Mar 2010, 08:13

Am avut aceeasi problema ca si la tine, la un fiat, doar ca la mine a fost simplu, de fapt asa trebuie sa fie si la tine. Din cate stiu orice reprezentanta Ford iti poate da aceasta hartie, semnata si stampilata.
In talon nu se mai trec, si nu stiu daca daca te ajuta sa le ai in CIV.

27 Mar 2010, 21:24

Eu am cerut o hartie dinaia la Romcar si mi-au dat toate dimensiunile acceptate fara probleme. Am facut in scris cu toate datele masinii si am primit ce am dorit.
Poti face cererea respectiva si catre o reprezentanta.

05 Apr 2010, 19:19

merci foarte frumos de raspunsuri..si eu am ramas putin uimit de faptul ca nu au vrut sa imi dea hartia respectiva..eram la volan cand m-au sunat si nu am avut timp sa cer lamuriri suplimentare, doar partea cu "nu e cumparata de la noi" am retinut-o..o sa incerc la BDT si daca nu vor vad eu cum ma descurc..oricum nesimtirea si birocratia din tara asta ma uimesc uneori..salutare

07 Apr 2010, 11:13

Eu am patit ceva asemanator la AUTOKLASS SIBIU,vreau sa imi trec dimensiunile de 15,16 in talon si carte la fel ca tine ady-wyd,si cand am sunat la reprezentanta ghici ce mi-au spus???
Domne' trebuie sa veniti la o verificare a masinii sa vedem daca se pot pune aceste dimensiuni
eu: dar domne in cartea masinii sunt trecute toate marimile admise de porducator,ce nevoie mai am de constatarea voastra
ei:pai sa vedem noi ca nasina este in stare buna pt a circula cu aceset dimensiuni ca se schimba anumiti parametrii
eu:si cat costa constatarea asta?
ei: pai depinde....pleaca de la 100 ron
eu:aha,mersi fain

am o cunostinta la autoklass si am sa apelez la el ca astia pt o hartie te suge de bani
numa bine!!

13 Apr 2010, 21:52

Gata,am rezolvat-o,am primit acea adeverinta de la ford care face dovada dimensiunilor admise de constructor.Am mai tras niste "sfori"si am intrare si la RAR cu 100 de lei imi pun pe cartea masinii dimensiunile
numa bine.

13 Apr 2010, 23:12

merci frumos din nou pentru raspunsuri..eu inca nu am avut timp sa ma duc sa iau adeverinta respectiva..la RAR am vb deja si ma costa 93 de lei sa scrie si celelalte dimensiuni in CIV..salutare, cu respect,

Adrian

11 Iul 2010, 11:51

asa am patit si io.am sunat la romcar si am primit mail ca nu au nici o informatie despre acest autovehicul intrucat a fost achizitionat din alta tara.iti dai seama ca sunt mana in mana cu rar-ul.problema e ca rar-ul ti le trece in CIV daca ele au existat pe talonul sau in cartea de identitate de afara.daca nu trebuie sa faci teste de franare, vitezomentru etc.e o tara de kkt.io am renuntat la idee.mi-am pus alte jante si anvelope si merg pe riscul meu.am trecute dimensiunile in cartea tehnica (de service) dar nu stiu ce relevanta are.macar am un document care sa ateste ca am voie dimensiunile alea.o zi frumoasa

11 Iul 2010, 12:05

Mergeti la alt dealer. Nu trebui sa-i dati seria de sasiu, e vorba de model nu de o anumita masina. Trebuie ceruta o hartie cu TOATE modelele si dimensiunile jantelor si anvelopelor montate pe Focus mk1.

24 Mai 2011, 20:55

Salut!
Am nevoie de un sfat:
Am cumpărat Jante de Fiesta ST(17x7.5) cu gume 205/45/17 și as dori sa le trec în CIV. In cartea tehnica spune ca merg maxim pe16" cu gume 195/65/16.
Știe cineva cam care ar fi pașii? Mașina este o fiesta MK6-2, 1.4TDCi, 4 usi, Comfort.
Multumesc

24 Mai 2011, 21:05

Pai te duci la RAR sa-ti faca omologare, teste, etc.

P.S. S-ar putea sa iesi mai ieftin daca iti cumperi rotile recomandate de producator... :D

06 Ian 2012, 15:53

Salutare. Am trecut si eu prin situatia asta dar eu am scapat mai "ieftin". Nu stiu daca va ajuta cu ceva, dar iata ce s-a intamplat : mi-am luat un ff2 break(masina din semnatura) adus de afara care era "incaltat" cu roti pe 16" si anvelope 205/55/R16 dar pe brief-ul de Germania erau trecute doar cele de 15". Dupa ce am mai citit pe forum-uri, am fost la reprezentanta Ford Pitesti, de unde am luat "adeverinta"(era fisa masinii scoasa din baza de date in care erau trecute jantele pe 16" ca posibilitate de montare, semnata si stampilata) gratis, fara nici o interventie sau altceva - cred ca cei de aici sunt mai cumsecade :). Odata ajuns la RAR, ii spun inginerului ca vreau sa-mi treaca si alte dimensiuni de jante ce pot fi montate pe masina mea si ii inmanez respectiva adeverinta, moment in care imi spune ca nu este nevoie de acea adeverinta si ca va cauta in baza lor de date si imi va comunica ce se poate face. I-am zis "bine" dar eram putin ingrijorat. Dupa ce a iesit masina de la teste, a venit inginerul si mi-a aratat o "lista"(16-205/55/R16, 17-205/50/R17 si 18-225/40/R18) cu dimensiunile jantelor pe care mi le va trece si in carte fara costuri suplimentare. Poate ca sunt eu mai norocos sau pentru ca masina nu avea carte de Romania inca, nu stiu ce sa zic. Poate ii va ajuta pe cei care isi vor aduce masini de afara si vor trece prin asa ceva. Multa bafta si scuze de "roman"!
Răspunde