Legislaţie

Am fost lovit de cineva cu asigurare pe bulgaria

Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Re: Am fost lovit de cineva cu asigurare pe bulgaria

Mesajde moro50 » 02 Oct 2011, 00:03

$1 scrie:$2zi au dat la stiri ca parlamentul bulgar va interzice inmatricularea autovehiculelor in BG cu proprietar care are domiciliul in alta tara.sper sa nu mai fie cazuri din astea ,sa n-ai la cine cere despagubiri!

Asta nu rezolva nicio problema. Majoritatea, daca nu toate, erau inmatriculate pe numele unui cetatean bulgar sau firma din Bulgaria si tu primeai o imputernicire prin care faceai ce vroiai cu masina. Poate doar sa dea o lege prin care sa interzica sa mai faca procura la cetateni care nu au domiciliul in Bulgaria, adica la romani. Sau ai nostri sa dea o lege prin care sa interzica romanilor sa circule cu masini cu numere si proprietari straini mai mult de 1-2-3 luni de la intrarea in tara, chiar daca au procura. Ceva de genul cum era pana prin 2006-2007 cand ti se trecea masina in pasaport cand intrai cu ea in tara si dupa 3 luni, daca te oprea politia ti se confiscau numerele si actele. Dar acum suntem in UE si nu prea se mai poate sa facem legi casa sa contravina cu legislatia UE, asa ca parca vad ca nu o sa se intample nimic, iar noi o sa ramanem doar cu pagubele in cazul in care avem norocul sa fim loviti de un cazan cu numere bulgaresti.
FOCUS 2 - SEDAN; 2.0 TDCI - 136 CP.
moro50
1nsane Member

Maşina: Ford Focus 2, 2.0 TDCI, 136 CP-SEDAN.

Mesajde gmarinescu » 30 Ian 2012, 23:19

Daca auto e inmatriculat afara, exista o entitate din Ro careia te adresezi.
Daca auto e inmatriculat in Ro dar nu are RCA, te adresezi la o entitate, ceva cu Victimele Strazii.
Daca are RCA la Carpatica, o repari pe banii tai apoi te judeci cu carpatica

Cred ca site ul CSA poate lamuri.
gmarinescu
Incepator

Maşina: Ford
VIN: 16tdci90cpxxxxxxx

Mesajde Officer » 31 Ian 2012, 11:40

And your point is?
Obsedat de ordine si disciplina.
Officer
Elodia

Maşina: Nu mai am ford :(

Mesajde Mihai L » 31 Ian 2012, 22:15

Probabil ca decat cu RCA la carpatica mai bine la Victimele Strazii.. =))
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde gmarinescu » 01 Feb 2012, 23:47

In nici un caz nu faceti intelegere amiabila cu asiguratul Carpatica.
gmarinescu
Incepator

Mesajde Officer » 02 Feb 2012, 07:54

Pai repet, ca vad ca nu ne intelegem. Ce treaba are titlul topicului cu carpatica? Exista discutii separate pentru carpatica. Se cunoaste ca nu despagubesc.
Officer
Elodia

Mesajde Adu_89 » 02 Feb 2012, 22:51

Salut! Am citit topicul si am ramas putin pe ganduri... detin o masina inmatriculata in Bulgaria si as dori sa stiu cum pot verifica daca nu este radiata si daca asigurarea e valabila. Precizez ca am iesit din tara cu masina, iar actele mi-au fost verificate, totul fiind ok dupa spusele vamesilor, insa as vrea sa fiu 100% sigur ca totul e ok. Multumesc anticipat!
Adu_89
Incepator

Maşina: Transit 1999, Bus, 2.5D 76 CP

Mesajde gmarinescu » 02 Feb 2012, 23:34

Eu cred ca nici tu si nici alti romani care conduc auto cu nr -e de Bulgaria, nu detin un auto, sunt doar locatari.
De verificat... cred ca au si ei un Birou de inmatriculari si un fel de CSA...Oricum anual mergi sa i faci ITP...
Sincer, dintre 2 rele, prefer pe urmatorul> sa platesc taxa de poluare si sa fiu proprietarul autovehiculului si sa nu merg in Bulgaria pt ITP si taxa locala...
gmarinescu
Incepator

Mesajde Adu_89 » 04 Feb 2012, 17:42

Eu cred ca nu e topic despre parerea unora despre masinile inscrise pe Bulgaria. Eu am intrebat ceva, daca stie cineva un raspuns legat de subiect, ii multumesc, daca nu, sa-si pastreze pentru el parerile. Inspectia oricum o sa merg in aprilie sa o fac, dar credeam ca stie cineva un site sau o persoana la care sa apelez pentru a sti cu siguranta. Eu am fost verificat de cateva ori de catre politia de frontiera, am fost verificat si in Ungaria si Austria, mi s-a spus ca totul e ok. Nu ma intereseaza numele celui din acte atata timp cat eu pot face orice cu masina, inclusiv a o vinde. Multumesc!
Adu_89
Incepator

Maşina: Transit 1999, Bus, 2.5D 76 CP

Mesajde AllexDaniel » 29 Mar 2012, 15:22

Daca vrei neaparat iei legatura cu cei de la BAAR, vezi ce corespondent are asiguratorul tau aici si apoi il cinstesti sa ca iti verifice asigurarea. dureaza cam o saptamana.
Cred ca si la ei se poate verifica , ca la noi, daca o masina are asigurare sau nu, dar din pacate bulgara nu este o limba de circulatie.
Succes.
Ford C-Max, 1.6 TDCI, 110 CP
AllexDaniel
Incepator

Maşina: C-Max Ghia, 1.6 TDCI 110 CP

Mesajde Officer » 30 Mar 2012, 09:18

Nu stiu daca am scris deznodamantul povestii mele insa am recuperat banii clientului meu de la corespondentul roman al asiguratorului bulgar la aproximativ 9 luni de la data accidentului insa numai dupa presiuni la BAAR, convocare la conciliere directa, telefoane etc.
Officer
Elodia

Mesajde AllexDaniel » 30 Mar 2012, 09:55

Am un prieten a carui masina a fost lovita de un autoturism inmatriculat in bulgaria si totul a decurs bine. S-a adresat BAAR, exista numar de telefon pe spatele oricarei asigurari, a aflat care este corespondentul in Romania, au comunicat prim mail, in 15 zile a avut masina in service si in alte 3-4 zile a fost toul gata, avea masina reparata acasa.
Chiar daca asigurarea nu era valabila tot isi putea recupera banii de la BAAR, iar daca autoturismul nici macar nu era inmatriculat legal in Bulgaria tot isi recuprea banii de la Fondul Victimelor Strazii.

Oricum ar fi banii se recupereaza, este adevarat ca in unele cazuri mai greu, dar nu este neaparat sa se intampine probleme.

drumuri bune si fara belele.
Ford C-Max, 1.6 TDCI, 110 CP
AllexDaniel
Incepator

Maşina: C-Max Ghia, 1.6 TDCI 110 CP

Mesajde cipri4ph » 30 Mar 2012, 12:36

Am prietene care lucreaza la BAAR si pot sa va spun lucrurile se rezolva chiar daca nu era inmatriculat legal.
Insa totul dureaza, sunt sute de dosare fiecare cu diferite nivele de complexitate.

Daca aveti rabdare si vorbiti frumos lucrurile se vor misca.
cipri4ph
Incepator

Mesajde Officer » 30 Mar 2012, 12:47

Daca nu ai cu ce te misca, o luna ti se par 10. Spre exemplu, raportat la cazul meu, berbecul cu numere de bulgaria dadea si el o liniuta si a distrus tot echipamentul de dirijare a unei intersectii ce facea legatura intre un DN si un centru comercial (2 semafoare, stalpi etc). Daca stateam pana reparam interesectia pe banii asiguratorului, dadea centrul comercial faliment.
Officer
Elodia

Mesajde petrescu_26 » 30 Mar 2012, 14:33

zisesi tu de colo, ca facea liniute e problema nu ca a lovit masina, bine ca avea acte!
petrescu_26
Incepator

Maşina: For Mondeo 2004 2.0 115cp

Mesajde ACAUTOTOTAL » 07 Apr 2012, 08:39

Foarte nasoala aceasta treaba cu bulgaria !!!
ACAUTOTOTAL
Ford Freak

Maşina: FORD FIESTA 1.4TDCI 2006

Mesajde petrescu_26 » 09 Apr 2012, 16:32

nu va suparati ca intervin, si eu o am pe bulgaria si am si volan pe dreapta, problema nu este ca sunt masinile pe Bulgaria, cate masini nu or fi de Romania prin alte tari, e vorba de educatie aici, ca avem tara plina de oameni necivilizati care umbla cu acte expirate, sau neinmatriculate, eu de cand am numere bulgaresti merg mai atent, dau prioritate la condicatori in trafic chiar daca am eu prioritate ca nu mor 2-3 secunde, si nu ma dau zmeu ca am numete bulgaresti sa gonesc pri oras ca ma ia radarul doar daca ma opresc, civilizatia asta
petrescu_26
Incepator

Maşina: For Mondeo 2004 2.0 115cp

Mesajde cimbrisor » 22 Apr 2012, 18:07

Am avut un accident, fara victime, doar pagube materiale.
Am incercat sa evit, foarte in scurt(si am reusit) o masina cu numar de Spania si am intrat pe contrasens lovind o Dacie, iar din Dacie am ajuns intr-un gard pe partea stanga.
A venit Politia, a constatat ca masina cu numar de Spania a iesit cu spatele din fata unei curti fara a se asigura, sau mai bine zis fara a acorda prioritate.
Am incercat in repetate randuri sa obtin copie dupa asigurarea vinovatului si de fiecare data s-a eschivat.
Ba ca ar fi plecat, ba ca trebuie mai intai sa vorbeasca cu avocatul, si bine inteles sustine in continuare ca eu sunt de vina ca m-am speriat, nu el ca nu a acordat prioritate.
Eu am incercat sa am pagube minime la masina, si oricare ar fi fost primul instict este de ocolire atunci cand cineva iti apare brusc in fata si spatiul nu iti permite decat sa tragi brusc de volan si sa accelerzi putin pentru a evita in timp util lovirea respectivului.
Ce nu m-am prins eu ca face cel cu Dacia, este ca tocmai incepuse mersul in mansalier, iar la momentul impactului cu el ajunsese in dreptul masinii cu nr. de Spania, cu toate ca el a declarat ca stationa.
In fine de mersul lui cu spatele mi-am dat seama a doua zi, cand am refacut tot ,,filmul''.
Culmea este ca atat cel cu Dacia, cat si cel cu gardul vor ca eu sa le repar daunele, atata timp cat procesul verbal de la Politie spune ca singurul vinovat este cel care nu a acordat prioritate.
In fine maine merg la asiguratorul celui cu masina de Spania sa vad daca imi pot repara masina pe asigurarea lui, fara a avea copia asigurarii.
Daca ma puteti indruma cu vreun sfat in situatia data ar fi foarte bine si va multumesc in avans.
Bafta!
Ford Focus MK1
Amsoil the best of the best.
cimbrisor
Member

Maşina: ford

Mesajde Mihai L » 22 Apr 2012, 18:12

Un sfat pentru viitor: daca intrai direct in el scapai de probleme, pentru ca era evident vinovatul.
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde cimbrisor » 22 Apr 2012, 18:50

Tot asa a spus si cel de la politie(,,ca uneori este bine sa mergi inainte''), si stiam asta, dar am reusit sa salvez destul de mult.
Daca intram in el se alegea praful.
Asa nimeni nu a fost ranit.
A fost singura optiune in momentul respectiv.
Daca si cel cu Dacia stationa intr-adevar nu se ajungea aici.
Problema este ce terbuie facut de acum inainte.
Ce pasi trebuiesc urmati, daca asigurarea nu este valabila, pentru ca din cate am inteles de la un apropiat al celui care i-a vandut masina respectivului vinovat este ca nu ar fi prea ,,curata''.
Deocamdata astept verdictul constatatorului, la intalnirea de maine.
Vinovatului i s-a retinut permisul pe 60 de zile si i s-a eliberat dovada de a conduce pe 15 zile.
Daca da in judecata, Politia presupun, isi mai poate prelugi dovada pana la solutionarea cazului.
Nu stiu, sa vad ce zice maine constatatorul de la firma de asigurari.
Ford Focus MK1
cimbrisor
Member

Mesajde cimbrisor » 26 Apr 2012, 20:47

Unde pot verifica un numar de inmatriculare de Spania?
Ceva gen CEDAM.

http://listafirme.oceanus.ro/?id=verificare_polita_rca
Ford Focus MK1
cimbrisor
Member

Anterior

Înapoi la Legislaţie