Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc
Subiect închis

Intersectie nedirijata simpla T

18 Mai 2012, 13:13

Pe un drum national- european in localitate,linie discontinua !!!, in fata mea 3 masini ,cea din fata vira stanga iar urmatoarele 2 se deplasau cu viteza redusa, am intrat in depasire ,ajuns in spatele primei masini acesta a pus semnalizare stanga si a virat concomitent , lovindu-ne. politia m-a scos pe mine vinovat , ptr ca am depasit intr-o intersectie nedirijata simpla T (probabil trebuia sa ghicesc eu ca intre sirul de case exista o ulita pietruita ). :-/ :-/ :-/

Re: Intersectie nedirijata simpla T

18 Mai 2012, 14:13

intersectie nedirijata nu e aceea cu prioritate de dreapta?

18 Mai 2012, 15:07

eu cred ca conteaza daca atunci cind te-ai angajat in depasire cel care facea stinga avea DEJA semnalul stinga pus; daca da, cred ca esti foarte vinovat
daca nu ... cred ca nu

18 Mai 2012, 19:45

Semnalizarea nu cred ca ii confera prioritate. :D Inainte sa schimbi directia de mers trebuie sa te asiguri, se pare ca nu a fost cazul. Linia discontinua permite depasirea, sa nu uitam ca trecuse de doua masini pana a ajuns in dreptul berbecutului, deci cel care a schimbat directia ar fi trebuit sa-l vada daca s-ar fi interesat catusi de putin.

19 Mai 2012, 05:17

ihi, asta zic si io: mergi pe sosea si vezi ca cei din fata incetinesc, si vezi pe unu cu semnal pus stanga ... daca te bagi, esti vinovat

19 Mai 2012, 08:21

Daca luam de buna descrierea incidentului din primul post (semnalizare tarzie a schimbarii directiei de mers a primei masini), avem urmatorul articol:
Art. 54. - (1) Conducatorul de vehicul care executa o manevra de schimbare a directiei de mers, de iesire dintr-un rand de vehicule stationate sau de intrare Intr-un asemenea rand, de trecere pe o alta banda de circulatie sau de virare spre dreapta ori spre stanga sau care urmeaza sa efectueze o Intoarcere ori sa mearga cu spatele este obligat sa semnalizeze din timp si sa se asigure ca o poate face fara sa perturbe circulatia sau sa puna In pericol siguranta celorlalti participanti la trafic.

19 Mai 2012, 08:29

viewtopic.php?p=670420#p670420
Subiect închis