Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc
Răspunde

nelamurire situatie proces verbal

17 Iun 2012, 23:06

stie cineva daca pot sa scap cumva si cum sa fac asta de o posibila amenda cam usturatoare.situatia e urmatoarea:politistul mi-a cerut actele ptr oprire in loc nepermis(din graba nu am observat indicatorul).dupa ce i-am dat buletin permis si talon a observat foliile pe geamurile din spate ptr care nu am autorizatie(au fost puse de mine).mi-a retinut talonul si mi-a dat dovada inlocuitoare cu drept de circulatie ptr 15 zile dar fara sa semnez undeva.nu mi-a dat nici procesul verbal nu mi-a spus nimic.in dovada scrie ceva conform procesului verbal nr.....e vreo metoda sa scap de amenda ptr ca nenea politist ma cam urmareste de ceva timp si sigur imi da maxim.
Mentionez ca i-am spus ca vreau sa le dau jos pe loc dar raspunsul a fost ca e prea tarziu

Re: nelamurire situatie proces verbal

17 Iun 2012, 23:20

Le dai jos, te duci la rar,iti da dovada ca au tenta mai inchisa din fabrica,eventual,le zici ca s-a luat de geamurile tale inchise si ca tu le ai asa din fabrica..asa a facut un prieten,i a dat si foaie la mana si nu are treaba. Pe spate poti sa pui ce vrei,pe fata insa nu ai voie.
Sunt masini care pe spate nici nu au geamuri,au direct tabla..poti si sa cumperi autorizatie pentru ele,vb cu cei care monteaza. Zici ca nu o aveai la tine atunci sau ca a zis politistul ca nu e valabila

20 Iun 2012, 22:00

du-te la seful lui direct si fa scandal pt ca nu ti-a dat procesul pe loc si a plecat sa il complecteze dupa ce se documenteaza si dupa fa contestatie la procesul respectiv

21 Iun 2012, 08:10

$1 scrie:$2.....o posibila amenda cam usturatoare...............nenea politist .....sigur imi da maxim...........

daca platesti amenda in 48 de ore de la primirea PV-ului, o sa platesti jumatate din minimul prevazut de lege, indiferent cat a scris politistul acolo.
pt recuperarea talonului, dai jos foliile si te duci la rar sa-ti dea o dovada cum ca ai remediat problema

$1 scrie:$2e spate poti sa pui ce vrei

OUG 195/2002 spune asa:
$1 scrie:$2Art. 112. - alin. (1) Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare ori dovada înlocuitoare a acestuia se reţine de către poliţia rutieră în următoarele cazuri:
lit. l) autovehiculul sau tramvaiul are aplicate pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale afişe sau reclame publicitare, folii neomologate şi/sau nemarcate corespunzător ori accesorii care restrâng sau estompează vizibilitatea în timpul mersului, atât din interior, cât şi din exterior;

deci nu poti pune orice vrei tu

21 Iun 2012, 20:49

Vezi ca s-a mai schimbat cate ceva de atunci: http://bpr.b.politiaromana.ro/index.php ... lului.html

22 Iun 2012, 06:29

nu s-a schimbat nimic, foliile tot trebuie sa fie omologate si in continuare cel ce le-a aplicat trebuie sa dea si o "autorizatie"
daca el si-a pus singur foliile, atunci nu e ok

nelamurire situatie proces verbal

22 Iun 2012, 17:34

Fugi la RAR si dupa fa scandal la politie.Toti "cap de creta" au inceput sa faca smenuri de genu si daca li se permite,o sa faca mult si bine.Avem drepturi,macar sa ne folosim de ele!
Parerea mea e sa faci ce ti-au zis si colegii,ce te-am indrumat si eu.Alta scapare nu ai,decat sa platesti amenda si cine stie cat o fi scris "cap de creta" pe procesul verbal.
Toate cele bune si drumuri usoare!

22 Iun 2012, 17:42

De un proces verbal de amenda te "scapa" 2 "entitati":
1. judecatoria competenta teritorial
2. Cel de Sus

P.S. in cazul tau, daca p.v. s-a emis, nu ai decat modalitatea contestarii lui in instanta
Daca esti din br te reprezint eu fara nicio cheltuiala!
Daca doresti sa nu angajezi aparator iti recomand OUG 2/2001!
Răspunde