Legislaţie

Nemultumit de reparatii in service pe RCA

Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Nemultumit de reparatii in service pe RCA

Mesajde GabiDan » 01 Mar 2013, 12:00

BUna ziua

Faptele sunt urmatoare : in urma unui accident minnor in care am fost implicat , vinovat fiind celalalt sofer , bagat masina in reparatii pe asigurarea celuilalt ( Groupama ) , ajuns aproape de finalizare ( astept sa vina un maner nou ce trebuie schimbat ) , sunt nemultumit de lucrarea executata de service. Usile au fost vopsite amandoua (pe o parte a masinii) dar la una din usi nu este vopsit cum trebuie( vopseaua nu este neteda, prezinta valuriri ca atunci cand este dat prea mult, chiar pe linia din dreptul manerelor ) si nu au de gand sa remedieze , manerul pe fata , schimbat si asta , nu are cursa completa la inchidere (ramane un pic intredeschis dupa ce tragi de el sa deschizi usa, nu revine pana la capat si incearca sa ma abureasca cu faptul ca e lucru nou, nu e original, ca-si revine cu timpul ,etc. ) .

Ce optiuni am si ce implica acestea.
De exemplu daca specific in deviz (sau cum io spune ) aceste deficiente si ca nu sunt multumit de manopera service-ului ,pot sa ridic masina din service ? (pentru ca am nevoie de masina in doua saptamani )
Mai am alte optiuni ?

Va rog sa ma ajutati cu pareri ,informatii , ce spune legea in astfel de cazuri daca stie cineva , pot implica OPC-ul , etc, desi toate astea probabil ca dureaza si eu am nevoie de masina pese 2 saptamani ...

inca o data multumesc
GabiDan
Ford Freak

Maşina: FordFocus 1,6 / 16V ,101 CP ; Mondeo 2.0/140CP

Re: Nemultumit de reparatii in service pe RCA

Mesajde Top Cat1 » 01 Mar 2013, 13:54

In mod normal trebuie sa le zici sa iti revopseasca si sa iti comande alt maner, in caz contrar...
- nu semnezi de primire a masinii si nici de virare a banilor (daca ai semnat si nu scrii defectiunile, nu mai poti face nimic)
- mergi la OPC si reclami problema
...daca tot fac "fite"...
- faci o plangere scrisa la RAR (au formular online)
...si ultima solutie, dar care poate dura foarte mult...
- ii dai in judecata, sa plateasca ei reparatia la alt service, sa plateasca daune morale si sa imi plateasca masina inchiriata pe perioada pe care nu iti poti folosi masina din cauza lor.

Asa stiu eu ca se procedeaza, daca gresesc, rog colegii sa ma corecteze.
Succes.
Top Cat1
Gold Member

Maşina: Ford Focus 2006, Duratec 1.6, 101cp & Duratorq TDCI 2.0, 136cp

Mesajde kosfunny » 03 Mar 2013, 21:34

Spui ca nu le semnezi cererea de despagubire si ca le faci reclamatie la ANPC !
Asigurari si Daune Auto---contactati-ma pentru sfaturi si informatii GRATUITE
kosfunny
Ford Freak

Maşina: FOCUS 1.8 TDI 2001 75CP 2 USI

Mesajde GabiDan » 12 Mar 2013, 00:17

Din fericire , in cele din urma , realizand ca s-ar putea sa le dau de furca ( dandu-le de inteles ca daca nu sunt multumit nu le semnez actele ) , au remediat in punctele specificate de mine ,astfel ca m-am declarat multumit , ei isi /si-au primit banii , eu mi-am primit masina ... ( nu stiu cum au facut cu vopsitul de au reusit sa remedieze dar manerele stiu ca au adus originale si problema a disparut ).

Oricum, multumesc ptr. sugestii !
GabiDan
Ford Freak

Maşina: FordFocus 1,6 / 16V ,101 CP ; Mondeo 2.0/140CP

Mesajde kosfunny » 16 Mar 2013, 18:28

Bine ca ai rezolvat, atentie in viitor !
Asigurari si Daune Auto---contactati-ma pentru sfaturi si informatii GRATUITE
kosfunny
Ford Freak

Maşina: FOCUS 1.8 TDI 2001 75CP 2 USI

Înapoi la Legislaţie