Legislaţie

Intrebari despre CASCO (legate de regres)

Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Intrebari despre CASCO (legate de regres)

Mesajde adicristea » 15 Dec 2009, 15:39

Salut!

Am incercat sa gasesc ceva asemanator, dar nu mi-a iesit. Daca Gaseste cineva voi fi mai mult decat bucuros sa citesc si inchid si acest topic.

Pana atunci insa, avem asa:

- am fost lovit in spate, am foaie de intrare in service la EUROINS;
- am fost lovit fata lateral stanga, ma chinui acum sa fac dosarul la BCR ASIGURARI (vina a fost a celuilalt);
- am o zgarietura aripa stanga spate de la cineva care nu a stiut sa iasa din parcare, ma voi duce la CASCO meu, adica la Allianz.

intrebarea mea este: cum fac sa le fac pe toate pe CASCO meu si ei sa se descurce? Asta pentru ca in momentul la care postez sunt in 3 situatii diferite (am dosar pentru bara spate, sunt in curs de a face dosar la BCR pt bara fata si nu am inca dosar la Allianz pt aripa stanga spate). La ce demers trebuie sa renunt sau cu care sa continui?

Multumesc!

Later Edit: ce am uitat sa mentionez - masina e in leasing, deci nu ma intereseaza ce paguba fac la CASCO pentru ca e pe numele societatii de leasing, nu pe al meu, iar contractul e deja stabilit pana la finalul leasing-ului (adica in Octombrie 2010).
\\\ Cumpara "romaneste"! Salveaza-ti slujba! ///
Nu fi zmeu, s-ar putea sa zbori!
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Maşina: Citroen C4 Picasso 1.6 eHDI
VIN: 00000000000000000

Re: Intrebari despre CASCO (legate de regres)

Mesajde centrocar » 15 Dec 2009, 16:22

renunti la EUROINS si BCR

mergi la Allianz si le zici lor sa repare tot, si le spui ca detii RCA-urile pt ce "scoti" de pe EUROINS si BCR
Magazin piese auto Ford originale: http://www.pieseautoford.ro/
0751.07.17.50
suntem si pe facebook: http://www.facebook.com/pages/Piese-aut ... 8629447381
centrocar

Mesajde adicristea » 15 Dec 2009, 16:30

La EUROINS eu deja am dosar, ce fac, ma duc sa-l scot sau cum? Iar la BCR am RCA-ul vinovatului si constatarea amiabila (pe care mi-a refuzat-o BCR pt ca... nu am facut desenul cum trebuie!!).
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Mesajde Mihai L » 15 Dec 2009, 21:56

Eu m-as gandi ca te duci la Allianz cu dovezile de reparatie de la ceilalti...
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde addrian » 16 Dec 2009, 00:51

daca ai deschis dosarul pe RCA, mergi la soc de asigurare si faci o cerere sa iti dea actele (constat amiabil si copiile dupa permis, buletin, certificat, asigurare vinovat) ca sa deschizi dosar pe CASCO.
poti sa ii intrebi pe cei de la Allianz si iti zic sigur ce trebuie sa faci.
2005 Форд Фокус хетчбэк 1.6 Дизель 16-клапанный Рядный 4
addrian
1nsane Member

Mesajde adicristea » 16 Dec 2009, 08:30

addrian,605872 scrie:poti sa ii intrebi pe cei de la Allianz si iti zic sigur ce trebuie sa faci.

Asta o sa si fac, multumesc tuturor pentru sfaturi, voi posta dupa ce rezolv cu toate actele, poate va mai avea nevoie cineva de informatiile astea.
Imagine
adicristea

Mesajde adicristea » 16 Dec 2009, 19:10

Asa, revin cu un update:

- sunat la Allianz, o domnisoara draguta (dupa voce) mi-a explicat tot ce aveam nevoie, nu a mai fost necesar sa ma deplasez la sediul lor pt informatii. Astfel am mers la Euroins azi si am retras dosarul. Cu dosarul (copie RCA + constatare amiabila in original + copie dosar + (trebuia) copii permis/buletin/talon vinovat) impreuna cu 3 foi pe care le completez in legatura cu evenimentul alcatuiesc primul dosar.

Cu copie permis/buletin/talon vinovat + copia RCA + constatare amiabila in original + masina (pentru poze) merg la Allianz unde completez alte 3 foi (identice cu cele de mai sus) si reuzlta alt dosar.

Cu copie Casco + copie buletin/permis/talon eu + imputernicire leasing (care trebuie sa existe de fapt si la celelalte dosare, masina fiind in leasing) + aceleasi 3 foicele completate la fel ca mai sus + masina (pentru poze) se face al treilea dosar pentru gasita lovita in parcare. Asta e al treilea dosar.

Toate aste se depun (nu am fransiza, deci focul la ei!) si imi dau foaie de intrare in service. Si se descurca ei cu EUROINS si BCR.

Revin maine cand (sper) depun toate actele si am foaia de intrare in service.
Imagine
adicristea

Mesajde mariusm » 26 Dec 2009, 17:04

da stiu ca te-ai complicat pana acuma... daca tot ai casco pe leasing trebuia sa mergi de la bun inceput pe casco azt, ca nu te afecta pe tine apoi cu malus. si cred ca nu ai nici fransiza, nu-i asa? cu recuperarea pe regres se descurca ei, dar si acolo vor face figuri asiguratorii rca, dar nu-ti mai bati tu capul. craciun fericit!!!
The owls are not what they seem...
Cadouri pentru fete... http://sheepshine.blogspot.com/
mariusm
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Combi Futura 2002 90CP TDDI Polar Silver Metalic

Mesajde adicristea » 26 Dec 2009, 20:49

Da, am uitat sa mai scriu, scuze.

Am fost la Allianz, baiatul de acolo foarte dragut, mi-a zis ce am de facut, mi-a zis ca ei nu-si vor recupera banii de la Euroins, au stiva de dosare si bani de recuperat de la ei, m-a intrebat pentru al treilea dosar daca mai am ceva de facut pe casco (aveam o zgarietura pe capota) ca daca tot suntem aici sa rezolv toata masina. Am 3 dosare, se descurca ei, eu nu am decat sa bag masina in service autorizat. M-a atentionat dinainte ca nu voi primi banii (sunt unii care asta fac?), ci ca banii vor circula doar intre firma lor, societatile de asigurare RCA si service-ul care-mi repara masina.

Marius, ia-ma incet, acu invat si eu :). Multumesc de urari, asemenea si tie!

Traiasca CASCO fara fransiza pe numele societatii de leasing! :))
Imagine
adicristea

Mesajde mariusm » 27 Dec 2009, 15:42

las ca vezi tu cum e sa ai masina pe numele tau cu tot cu casco si cu fransiza de 100eur... :(
ma rog, atunci va fi rca-ul mult mai ieftin... daca te consoleaza cumva... ;)
mariusm
1nsane Member

Mesajde Alen » 27 Dec 2009, 16:54

mariusm,612496 scrie:ma rog, atunci va fi rca-ul mult mai ieftin... daca te consoleaza cumva... ;)

si nu va mai exista rata la leasing, ceea ce sigur il va consola pe deplin (ca si pe mine dealtfel, ca sunt exact in aceeasi situatie) :))
Adi, masina in ce stare e acum ?
ai scos-o din service sau nici macar n-ai bagat-o ?
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde adicristea » 27 Dec 2009, 23:07

Nu inca, dupa anul nou, mi-am propus sa merg toata luna Ianuarie cu RATB + Metrorex, deci numai bine sa stea masina prin service.

Marius, exista si acum Casco fara fransiza, eu tot din ala o sa imi fac, chiar daca e rata mai mare. Asta in cazul in care nu imi iau Fiesta 7 in leasing :).
Imagine
adicristea

Mesajde mariusm » 28 Dec 2009, 15:11

adicristea,612750 scrie:Asta in cazul in care nu imi iau Fiesta 7 in leasing :).

sa-ti/sa ne ajute Dumnezeu!!! ...ca prima mea sotie e disperata dupa fiesta... :D
mariusm
1nsane Member

Mesajde Alen » 28 Dec 2009, 15:14

deh...toti visam la noua Fiesta, da' pana terminam leasingul probabil va aparea generatia 8 =))
oricum, eu la alt leasing nu ma mai bag, mi-a ajuns asta cu varf si indesat :D
Alen

Mesajde adicristea » 28 Dec 2009, 15:24

Multumesc Marius, sper sa am si ceva ajutor din partea celor 3 firme implicate (firma de la care am luat eu masina, Allianz si VBLeasing).

Alen, sa stii ca mie mi-a placut pana la urma. CASCO a fost pe 4 ani, fara sa se schimbe nimic, indiferent de ce am avut de facut la masina, singura problema a fost asta cu euro si cursul lui. Daca reusesc sa il fac pe numele meu e mai bine, imi pot face RCA pe persoana fizica si e mai ieftin (+700ron in ultimii 2 ani pt RCA pe un an la pers juridica m-a cam rupt :) ).
Imagine
adicristea

Mesajde Alen » 28 Dec 2009, 15:34

pai io am RCA pe persoana fizica (leasingul e pe numele meu) si ultimul RCA a fost 392 RON pe 12 luni, valabil pana la 01.06.2010
dar sa platesti cca 210 euro (inclusiv CASCO) in fiecare luna timp de 5 ani plecand de la un curs de 3.4-3.5 lei/1 euro si ajungand la un curs de 4.2-4.3 lei/1 euro acum, m-a cam scos din toate socotelile
si abia am trecut cu 2 rate de jumatate 8-} , d'aia zic ca sigur n-as mai lua-o iar de la capat
nu mi-ar sta rau in fiecare luna cu aprox 950 lei in plus in buzunar :D
singura chestie buna e la CASCO (tot fara fransiza), nici la mine nu se schimba nimic pe toata durata contractului de leasing, indiferent de nr. de daune sau valoarea acestora...problema e ca nu l-am folosit decat o data pana acum, cand am schimbat bara spate pt. o zgarietura pe plastic :))
Alen

Mesajde mireis » 21 Ian 2011, 18:55

Buna,
Am si eu nevoie de un sfat.

De dimineata, la o trecere de pietoni, masina din fata mea se opreste, ma opresc si eu, se opreste si cel din spatele meu dar soc, cascatul de pe banda din dreapta pune frana brusc si (probabil incercand sa il evite pe cel din fata lui) ma loveste pe mine in spate.
Focuselul meu (cumparat anul trecut, nou nout :( ) are doar bara din spate lateral sifonata (zgariata, indoita si plina de vopsea).
Am fost la politie, poze, declaratii, toate bune, insa descopar ca vinovatul are RCA la Carpatica si se apuca politistul sa imi povesteasca tot felul de intamplari despre astia de la carpatica, cat de nesimtiti sunt si cum nu platesc despagubiri, te amana, iti fac nota de decontare pe jumatate din costuri si nu te lasa sa mergi la service-ul de la reprezentanta, ci la cele agreate de ei.
Am CASCO la Omniasig si politistul mi-a recomandat sa fac reparatia la service-ul FORD pe CASCO cu regres pe RCA si sa ramana ei sa recupereze banii de la Carpatica!!!
Nu stiu ce sa fac, am tot citit acum pe foumuri despre RCA Carpatica si m-am speriat.
Cum se procedeaza la CASCO cu regres, ma duc numai la Omniasig sa descid dosar sau trebuie sa ii instiintez si pe cei de la Capatica??? Nu stiu exact pasii.

Multumesc de ajutor
mireis
Incepator

Maşina: Ford, Focus, 2009, 100cp
VIN: WFOBXYGGDP9F66890

Mesajde adicristea » 21 Ian 2011, 19:27

Da, te duci la Omniasig cu toate actele pe care le ai de la Politie si spui ca vrei sa deschizi un dosar CASCO cu regres. Stiu ei ce e de facut mai departe.

PS. Felicitari pentru faptul ca, desi ai doar 2 mesaje (al doilea e asta de mai sus), ai folosit functia Search si ai gasit acest subiect!!
Imagine
adicristea

Mesajde mireis » 21 Ian 2011, 19:34

multumesc, mi-era frica sa nu fie nevoie sa ma duc si la Carpatica sa vada si aia masina.
mireis
Incepator

Mesajde Smiley » 21 Ian 2011, 23:19

daca mergi pe Casco, o sa pierzi bonusul de anul viitor. suna intai si intreaba, e posibil ca in cazurile cu regres sa nu pe mai penalizeze.
Focus C-Max Ghia 2.0 TDCI
Imagine
Smiley

Mesajde mireis » 22 Ian 2011, 09:58

Am luat masina prin credit auto, iar casco am vazut ca este rata fixa pe cei 5 ani si nu am nici fracsiza.
Din cauza asta m-am gandit ca nu are cum sa ma afecteze ca la o persoana care are o asigurare CASCO normala. Sper!!!

Multumesc :)
mireis
Incepator

Mesajde Smiley » 22 Ian 2011, 21:32

in cazul asta, mergi pe casco.
Focus C-Max Ghia 2.0 TDCI
Imagine
Smiley

Mesajde andrei0241 » 03 Aug 2013, 22:00

Dezgrop si eu subiectul acesta, cu niste mici diferente, insa.

De dimineata am gasit masina lovita intr'o parcare, cu duba vinovata inca lipita de masina. Accidentul ar fi avut loc pe la 5:30m iar sotia a coborat la masina la 6:15, nici urma de celalalt sofer sau de vreun bilet lasat de el ptr a il putea contacta.
I'am zis sotiei sa faca niste poze si sa vina acasa, nu cred ca respectivul ar fi aparut prea curand (o posibilitate ar fi ca era baut si a preferat sa se ascunda)
Ulterior am mers si eu acolo, sa vad cam cum s'a intamplat. Duba inca era in aceeasi pozitie, i'am mai facut niste poze si dup'amiaza am fost la Politie sa declar accidentul

Am verificat online si duba e asigurata la Astra. Problema e ca nu am cum sa dau de sofer si nu am de gand sa fac planton pe langa duba.
Eu am Casco la Generali si am colaborat ok cu ei pana acum si as fi vrut sa repar masina pe Casco cu regres pe RCA'ul de la Astra.

Ce'as dori sa stiu e ce am nevoie pentru a putea deschide dosarul la Generali, presupunand ca nu o sa iau legatura cu soferul vinovat ptr a lua copie dupa RCA'ul lui si talon/ buletin sau ce mai trebuie? De la Politie mi s'a eliberat azi dovada pentru reparatie, insa cu siguranta nu e de ajuns ptr regres.
Ceva idei?
andrei0241
1nsane Member

Maşina: Fiesta 2008 1.4 Tdci

Mesajde Mihai L » 03 Aug 2013, 22:22

Ia legatura cu cei de la CASCO, sunt cei care ar trebui sa stie exact cum trebuie sa procedezi...
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde andrei0241 » 03 Aug 2013, 23:20

O sa vad merg luni la Casco sa vad ce aflu. Incercam doar sa fiu pregatit din timp, sa am, pe cat posibil, totul gata si sa nu trebuiasca sa mai umblu prea mult pentru dosar

O sa revin zilele urmatoare cu detalii ...
andrei0241
1nsane Member

Mesajde kosfunny » 06 Aug 2013, 20:29

In conditiile casco ai stipulata obligatia de a oferi dreptul la regres. Asta inseamna ca trebuie sa ii pui asiguratorului la dispozitie toate actele necesare pentru ca acesta sa recupereze despagubirea platita tie. ideea e ca nu e deajuns o simpla autorizatie de la Politie , trebuie PV sau anexa 2 in care sa se indice vinovatul. Politia trebuia sa ia legatura cu proprietarul !
Asigurari si Daune Auto---contactati-ma pentru sfaturi si informatii GRATUITE
kosfunny
Ford Freak

Maşina: FOCUS 1.8 TDI 2001 75CP 2 USI

Mesajde andrei0241 » 07 Aug 2013, 23:57

Multumesc de raspuns, kosfunny.
Deocamdata nu am ajuns la cei de la Casco, tocmai ca intuiam un raspuns de genul astuia si am fost la Politie. Ei deocamdata or sa il citeze pe respectivul sa se prezinte la Politie.
O sa mai astept cateva zile si o sa revin, macar sa'mi dea un PV, ceva, ca nu's eu vinovat, ci celalalt si sa imi pot repara masina
Ideea e ca pe 19 expira asigurarea Casco. Oricum aveam de gand sa o reinnoiesc, dar macar sa clarific cu dauna asta pana atunci
andrei0241
1nsane Member

Înapoi la Legislaţie