Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc
Răspunde

Procedura RAR - motor schimbat

07 Apr 2013, 18:09

Stie cineva care e procedura, ce acte trebuie si cat costa la RAR, sa imi treaca noua serie de motor in carte dupa ce am schimbat motorul masinii? Motorul are acelasi cod cu cel anterior (aceeasi capacitate si putere)

Re: Procedura RAR - motor schimbat

07 Apr 2013, 18:47

suna la rar cluj 0264266492 ei pot sa iti zica cel mai bine

08 Apr 2013, 00:33

da, ms. o sa sun. ma gandeam doar sa cad si ce spune lumea inainte de a ajunge la ei... sa nu ma imbarlige

08 Apr 2013, 08:38

Motorul trebuie sa aiba acelasi cod si cel putin acceasi norma de poluare.trebuie factura de la motor si de la euro 3 in sus factura de montaj in service autorizat.daca ai schimbat si calculatorul de motor trebe de la reprezentanta poza cu el si mentiunea ca corespunde respectivei norme.in rest se face identificarea si -ti trece in carte noul motor.cateva sute e toata afacerea,bafta.

motor schimbat

09 Sep 2013, 10:59

se poate sa ma ajute reprezentanta ford pt acte daca am schimbat motorul fara sa mai merg la RAR?

11 Sep 2013, 10:52

Fara a merge la RAR NU se poate. Iar reprezentanta nu te ajuta decat daca ai o pila MARE p'acolo sau ai schimbat la ei motorul

11 Sep 2013, 17:28

trebuie mers la Rar deoarece trebuie schimbare in Civ pe cand faci Itp-ul...

11 Sep 2013, 19:27

La ITP daca ai noroc nu se verifica decat VIN'ul, dar mai nou poti fi oprit si in trafic pentru verificare si atunci nu prea ai cum s'o mai dregi

11 Sep 2013, 19:39

si daca nu se mai vede seria aia? ;)

11 Sep 2013, 22:11

Se vede . Au scula necesara pentru asta.

12 Sep 2013, 08:18

dupa acid si flex...

12 Sep 2013, 08:30

Atunci tot trebuie sa mergi la rar sa iti treaca in cart la seria motorului "FARA SERIE"
Seria la motor se verifica la fiecare itp

12 Sep 2013, 08:39

sigur ca trebuie trecut si asa in Civ

12 Sep 2013, 10:57

Nu's sigur ca se poate trece in CIV mentiunea "fara serie", un motor sau o caroserie fara serie nu cred ca pot fi legale

12 Sep 2013, 12:52

se trece la cod 0

12 Sep 2013, 13:48

Motor schimbat accelasi tip
-adeverinta service autorizat cum ca toata operatiunea de schimbare motor a fost facuta corespunzator, si ca masina corespunde dpdv tehnic.
-la RAR se face identificare motor (100-200ron)

Motor schimbat alt tip, dar acceasi capacitate cilindrica/norma de poluare (fara PCM schimbat)
ex: G8DB - HHDA
-adeverinta service autorizat cum ca toata operatiunea de schimbare motor a fost facuta corespunzator, si ca masina corespunde dpdv tehnic.
- dovada reprezentanta (stampilat, ptr identificare RAR) din IDS cum ca PCM-ul functioneaza, serii PCM, CB etc. (mi-e greu sa explic, dar trebuie dovedit ca PCM-ul lucreaza corect, sa fie vizibile seriile PCM-ului, practic face dovada ca motorul este in acceasi parametrii/poluare/putere cu fostul motor)
Astfel se poate face o nota de catre RAR in CIV cum ca tipul motorului nou, nu e corecta, si se schimba doar seria, evitand astfel sa platesti "schimbare tip motor" - 800-1000 ron
-la RAR se face identificare motor (100-200ron doar daca ati obtinut de la reprezentanta acele hartii "ptr identificare motor")
Răspunde