Asigurare in intersectie
Vreau sa ma lamuriti si pe mine cu o chestie ce m-a pus pe ganduri astazi.
Mergeam in spatele a doua masini ce nu pastrau distanta prea mare intre ele si am hotarat sa le depasesc pe amandoua, avand kilometri de drum liber pe contrasens. M-am asigurat si am dat drumul depasirii. Pe distanta necesara depasirii era o intersectie cu banda discontinua in dreptul ei. In intersectie a ajuns o masina ce s-a asigurat doar din partea ei stanga (soferul vorbea si la telefon) si a intrat pe drum aproape sa intru frontal in el. (noroc ca am avut frane si drum destul de lat sa pot evita)
In caz de accident, cine era vinovatul? Unii spun ca eu deoarece trebuia sa ma astept sa apara, dar cand am inceput depasirea, intersectia era goala, drumul il stiu ca in palma, circul de 5-6 ori pe saptamana pe acolo.
Eu stiu ca atunci cand intri pe un drum national, venind de pe unul comunal(si nu numai, chiar si in intersectii unde ai prioritate-conduita preventiva e cea mai buna paza), trebuie sa te asiguri din ambele parti.
Am facut si o schema a intersectiei rapid sa intelegeti mai bine. Acum sper ca tin minte destul de bine legilatia si ca nu e vina mea.
-
Ionut Bogdan - Incepator
- Maşina: Ford focus Turnier, 1.6 zetec SE, moondust silver