Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc
Răspunde

Ajutor contestatie amenda-urgent

08 Oct 2014, 18:38

Salut. Sper ca am nimerit in sectiunea buna. Am primit si eu o amenda acum cateva zile pe care am refuzat sa o semnez. Astazi m-am trezit cu ea prin posta, bineinteles din punctul meu de vedere, NULA, deoarece este semnat la "contravenient - am luat la cunostinta", si bineinteles un posibil martor adaugat pe care eu il consider fals. As vrea sa depun contestatie la judecatorie. Intrebarea mea este, daca pierd, va trebui sa platesc ceva cheltuieli de judecata? Am tot cautat pe internet dar nu am gasit nimic concret. Rog sa raspundeti cat de curand se poate.
Multumesc frumos.

Re: Ajutor contestatie amenda-urgent

08 Oct 2014, 19:36

Da, statul iti va imputa cheltuielile de judecata in cazul unei hotarari definitive si irevocabile in defavoarea ta.
Stai linistit, ;) e vorba de ceva zeci-sute de lei...functie de cat (termene) tine procesul...

Una peste alta...daca nu e o suma mare la amneda, stai linistit...nu merita sa te lupti cu statul pe bani putini...

Stima

08 Oct 2014, 21:04

360 lei este amenda...nu stiu ce sa fac..

09 Oct 2014, 10:42

Cum as face eu ?

As plati si gata..bad karma.
Un proces poate dura 1-2-3 ani prin amanari

Stima

09 Oct 2014, 11:59

Inteleg. Momentan nu le platesc nimic, in cazul in care voi fi amenintat cu executare silita am sa iau in considerare achitarea ei.
Răspunde