de ovideatza » 01 Noi 2016, 18:07
Firma trebuie sa iti dea FACTURA FISCALA + DOVADA PLATII facturii (chitanta daca factura este sub 5.000 lei sau depui banii trecuti pe factura fiscala in contul firmei sau ii faci virament).
Daca nu ai factura fiscala pe numele tau + dovada achitarii nu esti proprietarul respectivei masini.
Si de aici incolo poti avea orice fel de probleme.
In mod stupid in opinia mea, primariile vor si contract de vanzare cumparare, unele din ele, chiar daca e tranzactie firma-persoana fizica.
Actele complete ar trebui sa fie:
- certificat de inmatriculare (care ar trebui sa aiba pe spate stampila firmei la rubrica cu instrainarea)
- carte de identitate
- factura fiscala + dovada achitarii ei
- contract de vanzare-cumparare (la Iasi primaria mi-a cerut 4 exemplare originale....)
- fisa de inmatriculare semnata si stampilata de catre firma la vanzator + viza finantelor de pe raza unde are firma sediu
- certificat fiscal cu datorii 0 in care sa apara seria de sasiu a masinii.
Daca persoana respectiva nu iti ofera factura fiscala inseamna ca nu e proprietarul real al masinii. O fi la a "n-spea" mana.
Daca ai factura fiscala si contract, si o declari la primarie, nu inseamna ca trebuie neaparat sa o si inmatriculezi la politie, unde iti cere taxa auto (ma gandesc ca de asta nici nu vrei neaparat sa o iei pe tine).
Dar mergi cu actele la primarie si o iei in evidenta, apoi faci RCA pe tine as zice eu in vederea inmatricularii si esti perfect legal. Ai astfel dovada ca esti proprietar, si daca ai luat-o in evidenta la primarie atunci si RCA-ul este valabil. Altfel un RCA facut spre inmatriculare dar fara ca masina sa fie luata in evidenta ar putea fi considerat nul (brokerii seriosi iti cer sa ai fisa de inmatriculare vizata inainte sa emita polita RCA).