Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc
22 Ian 2009, 09:23
Ieri am primit certificatul de înmatriculare a autoturismului recent achiziţionat (Ford Fusion) şi am observat că numărul de omologare este radical diferit de cel de pe cartea de identitate. (Pe certificatul de înmatriculare acest numar de omologare conţine o serie de asterixuri, *, intercalate printre cifre şi litere.)
Vă rog să îmi spuneţi (cei care au primit recent certificate de înmatriculare, cu noul format) dacă este firesc ca numărul de omologare să fie diferit de cel din cartea de identitate a autovehiculului. (Sau dacă l-au greşit cei de la poliţia circulaţie.)
23 Ian 2009, 09:01
M-au lămurit cei de la Poliţia circulaţie, care au emis certificatul: noile certificate nu mai conţin numărul de omologare (spre deosebire de certificate de înmatriculare emise până în 2008). Astfel, norma de poluare se deduce din valoarea emisiilor de bioxid de carbon (g/km), şi nu din ultimele două caractere ale numărului de omologare. Web-site-ul RAR încă nu s-a actualizat în această privinţă:
http://www.rarom.ro/RO/article--Cum_sta ... --116.htmlP.S. Aceste certificate pan-europene nu au informaţii despre jantele standard ale autovehiculului!
23 Ian 2009, 10:58
poti sa scanezi/pozezi certificatul asta si sa-l pui aici? poti sterge datele personale, daca vrei. eu n-am vazut inca nici un talon d'asta nou si sunt curios