de cristian3000 » 30 Ian 2009, 09:38
masina mea a fost adusa din Franta, si tipul care a adus-o mi-a dat urmatoarele acte:
- factura cu care a cumparat-o firma lui de la parcul auto din Franta,
- factura cu care a vandut-o firma lui catre el ca persoana fizica (asta nu era neaparato obligatoriu),
- asigurarea (facuta in Franta, insa care era deja expirata pt ca i-a facut pe doar 4 zile, cat sa ajunga cu ea in Romania),
- contractul de vanzare cumparare dintre mine si el pe care l-am facut pe loc,
- fisa de inmatriculare, asa cred ca se numeste, pe care de asemenea am facut-o pe loc,
- cerfiticatul original de inmatriculare al masinii (din Franta).
din ce am inteles, in Franta nu e ca in Germania, sa se emita talon provizoriu, ci ti-l lasa tie pe cel original. insa daca ma intrebati daca masina era deja radiata sau nu din Franta, asta nu am de unde sa stiu. cat despre asigurare, am procedat in felul urmator: am platit aici in RO asigurarea pe 6 luni si o saptamana am circulat cu talonul ala de Franta + asigurarea platita in Romania. nu era foarte legal, dar in caz de ceva as fi avut o hartie la mana. spre norocul meu, nu am fost oprit in aceasta saptamana. dupa o saptamana am inmatriculat-o permanent si s-au terminat emotiile. in mod normal puteam s-o inmatriculez in ziua imediat urmatoare, dar eu locuind in TM si avand domiciliul in BN, a trebuit sa fac un drum la Bistrita, acolo am inmatriculat-o. de asemenea, nu am putut nici macar sa-mi scot numere provizorii, pt ca si alea tot din Bistrita ar fi trebuit sa mi le scot.