Legislaţie

Scoatere de pe rol la Circa Financiara dupa vanzare auto

Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Scoatere de pe rol la Circa Financiara dupa vanzare auto

Mesajde thecage » 30 Mar 2009, 08:53

Anul trecut am vandut o masina catre o persoana din alt judet, insa masina figureaza inca pe rol la circa financiara.

Cum s-a facut vanzarea:
1. Mers la birou de acte, completat fisa fiscala, obtinut stampile de la fisc.
2. Facut contract de vanzare/cumparare si predat toate actele.

Nu am radiat masina pentru ca se radiaza automat la inmatricularea de catre noul proprietar, lucru pe care l-a facut deja din cate mi-a spus.

Insa cum scot masina de pe rol de la circa financiara? Nu am decat una din foile contractului de vanzare/cumparare. Nu am certificat de radiere pentru ca radierea s-a facut automat la a doua inmatriculare.

LE: Pentru ca lucrurile sa fie si mai complicate, eu stau in Bucuresti, masina era inmatriculata in provincie pe numele unuia dintre parinti, cumparatorul e din coltul opus al tarii.
Imagine
Imagine
thecage
Member

Maşina: Ford Focus 2, 2008, 1.6 Ti-VCT 115CP, Trend

Re: Scoatere de pe rol la Circa Financiara dupa vanzare auto

Mesajde Officer » 30 Mar 2009, 09:10

pai ai scos-o cand ti-a pus stampila fiscul pe fisa detinatorului auto (nu fisa fiscala ca aia e altceva si nu cred ca ai luat-o de la o ghereta cu acte auto)... asa cum ai scris la punctul 1 - cred ca ai inversat putin pasii... mai intai ai facut contractul si apoi ai fost la fisc si ai lasat o copie de pe contract si acolo... Daca nu ai facut asa inseamna ca nu ai facut bine... Ca sa scoti o masina de pe rol nu trebe decat sa te duci cu contractul de VC de unde rezulta ca ai vandut-o si cu fisa detinatorului auto completata cu datele tale si ale cumparatorului - administratia financiara pastreza o copie de pe contractul de VC, te pune sa platesti impozitul pe auto pana la zi si apoi iti pune stampila pe fisa detinatorului auto (ca dovada ca ai taxele la zi si ca ti-au scos-o din evidenta) ... cumparatorul se duce cu fisa detinatorului auto la el la administratia financiara si cu o copie de pe contract - aia de la administratie vad ca ala a cumparat o masina, ca tu ai platit totul la zi si i-o pun cumparatorului pe rol...
Obsedat de ordine si disciplina.
Officer
Elodia

Maşina: Nu mai am ford :(

Mesajde thecage » 30 Mar 2009, 09:31

La pasul 1 am obtinut un certificat care spunea ca cetateanul xxx si-a platit toate darile catre stat si o fisa de inmatriculare completata cu datele vanzatorului si cumparatorului stampilata de administratia financiara. Contractul de v/c s-a intocmit la punctul 2, si nu am mai trecut pe la administratie cu el.
Imagine
Imagine
thecage
Member

Maşina: Ford Focus 2, 2008, 1.6 Ti-VCT 115CP, Trend

Mesajde Officer » 30 Mar 2009, 12:24

Aia de la fisc au facut o greseala... au uitat sa iti ceara contractul de VC inainte sa iti puna stampila pe fisa. Cealalta foaie se numeste certificat de atestare fiscala. Din cauza asta, cand s-au procesat actele, nefiind si o copie de pe contract la dosar, nu ti-au sters masina din sistem. Ca solutie de rezolvare a problemei ar fi asa:

- te duci la AF si le spui povestea, le arati contractul si vezi ce zic; fie
- platesti impozitul din nou la zi (cat poa sa fie?) si mai faci o fisa din aia si te duci impreuna cu fisa si contractul sa te scoata din evidente; fie
- ceri de la politie unde s-a inmatriculat masina, o copie dupa fisa fiscala initiata...
Obsedat de ordine si disciplina.
Officer
Elodia

Maşina: Nu mai am ford :(

Înapoi la Legislaţie