Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc
27 Sep 2009, 21:14
Buna ziua...
In urma cu 2 luni am avut un accident.Un tip mi-a avariat 2 portiere,in urma "constatarii amiabile" cu asigurarea sa de la "Astra Uniqa" zic pentru ca este o firme neserioasa si pentru ca dureaza pana te rezolva.Deci am primit cum sa zic avizu ca sa duc masina in service,ei au ales locul unde sa o fac, (ma gandeam ca de ce nu ma pot duce unde vreau eu ,da in fine). Am dus masina la service,pentru ca trebuia vopsit 2 portiere .Bun dupa 4 zile masina e gata arata bine.Cam dupa o saptamana de la vopsit am observat ca vopseaua de pe o portiere 2 bucatele mici au inceput sa cada.Cei care au efectuat vopsirea usilor la service nu prezinta o garantie ? Ma refer 12 luni sa tina vopseaua etc.Eu nu am primit un act in mana care sa dovedeasca ca masina a fost vopsita.Pot face ceva pentru ca cei de la service nu au vopsit corespunzator masina.Pot depune reclamatii etc?
27 Sep 2009, 23:22
serviceul trebuie sa iti dea garantie pe lucrare. cel putin 6 luni. asiguratorul nu are nici o vina aici.
28 Sep 2009, 01:34
Si mai ales, ASIGURATORUL NU ARE VOIE SA TE OBLIGE SA DUCI MASINA IN CE SERVICE DORESTE "EL". Trebuie sa-ti prezinte cel putin o lista cu service-urile cu care are decontare directa, ca sa iti poti lua masina mai repde si fara sa platesti bani din buzunar pe care apoi sa stai sa-i recuperezi de la Asigurator.
28 Sep 2009, 22:15
Multumesc pentru raspunsuri ,stiu ca nu am treaba cu cei de la Asigurari ci numai cu cei de la service care mi-au efectuat vopsirea masinii,am sa ma duc maine sau poimaine cel tarziu,si daca ei se hotaresc sa zica ca nu au nici o treaba ,pot depune o reclamatie undeva,sau pot apela la cineva?
28 Sep 2009, 23:43
Oficiul de Protectie a Consumatorului.
29 Sep 2009, 11:50
Nu stiu daca nu ar trebui sa ajungi intai la service, si DOAR daca nu se rezolva in mod corespunzator sa ajungi la OPC.