Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc
Răspunde

Numere preferentiale Leasing

27 Feb 2010, 04:07

Buna ziua

Am si eu o intrebare referitoare la posibilitatea de a ocolii o "manevra" a celor de la BCR Leasing.
Am luat un Ford Focus prin leasing de la ei. Acuma, trebuie sa imi inmatriculeze masina.
M-am prezentat cu actele necesare si am intrebat cum pot face sa am numere preferentiale.
Raspuns: completati un formular si achitati 85 EURO + TVA.
Insa, stiu ca taxa la politie este de 85 RON si nu EURO :))
Acum intreb: pot sa ma duc sa achit eu taxa la politie si sa aduc chitanta?
Raspuns: NU.

Stie cineva ce pot face in aceasta situatie? Imi este lehamite sa dau 100 EURO pentru un serviciu de 85 RON, care in plus nici macar nu este asigurat de catre BCR leasing, ci de catre Politie. Mi se pare nesimtire pe fata.
Inteleg, dau la lopata pentru mine, le dau sa aiba de o inghetata 100 EURO.
Insa, din moment ce ei nu misca nici un deget in plus, nu inteleg de ce sa dau acesti bani ( pe langa miriada de taxe, comisioane si dobanzi )

Multumesc anticipat

Re: Numere preferentiale Leasing

27 Feb 2010, 04:28

daca nu merge altfel, inmatriculeaza si tu cu ce vine la rand, si pe urma schimbi numerele

nu vad de ce n-ar fi posibil, si, oricum ar fi, iesi mai ieftin

si - cel mai important - trebuie facut tot posibilul sa nu le mai dam satisfactie acestor nenorociti lacomi si fara de masura

27 Feb 2010, 09:00

Cata vreme ei sunt proprietarii... ei trebuie sa o inmatriculeze. Asta presupune un serviciu/departament care se ocupa de asa ceva, si care trebuie platit.
Sunt de acord cu recomandarea lui temir pentru "satisfactie", dar "pe urma" inseamna totusi cand termini leasingul...

03 Mar 2010, 00:53

Mihai L, sunt de acord cu tine. Si de accea tin sa specific ca saracul departament a fost platit chiar foarte bine pentru serviciul de inmatriculare, in speta de catre mine, prin achitarea taxei pentru acest serviciu, taxa facturata de catre BCR Leasing o data cu plata avansului de 25 %.
Deci, consider ca o data ce am platit pentru acest serviciu si o data ce le platesc salariul, sa lase jecmaneala.
Considera cineva o munca in plus inmanarea unei foi extra organului de polite?Formular care tot eu l-as fi completat, eu alegand numele favorite si culmea tot eu platind taxa la politie, sau fiind facturat de catre leasing.

In fine, voiam doar sa ma racoresc. Sunt ok acum :)

03 Mar 2010, 01:10

Pai cred ca marea problema este gasirea acelui numar si sa fie si disponibil.
Ce te faci daca ti-ar permite asta contra unei sume de x EUR si te trezesti ca acea combinatie este luata deja???

03 Mar 2010, 01:59

am patit`o si eu cu numerele, pe acea foaie care o completezi ai dreptul al 5 variante, daca le gasesc bine daca nu...asta este, taxa o platesti la prima rata leasing impreuna cu recalculare curs euro asigurare la cea mai scumpa firma care ti-o fac tot ei...deci sa te astepti la vreo 10-20 mil mie primele facturi mi-au venit un total de 2400 ron.eu am renuntat la nr preferentiale mi-au convenit ce mi-au dat ei.
daca nu iti convin numerele care iti vine e in jur de 100 ron schimbarea talonului + minunata suma de 85 euro sa alegi preferential, dar eu zic ca nu se merita, doar in cazul in care iti vine vreun nr foarte urat gen (un vecin) KKT sau alte porcarii.

03 Mar 2010, 09:12

Daca te intelegi cu firma de leasing se poate. Firma la care lucrez are un parc destul de mare luata de la TiriacLeasing si schimbam numerele singuri (ei ne dau cartea, noi schimbam numerele si le ducem cartea inapoi). Daca le-ar schimba ei ne-ar factura serviciul.Asa este treaba noastra ce platim. De BCR nu stiu sa iti spun pentru ca nu lucram cu ei.
Sfatul meu este sa ceri cartea de la ei - faci o cerere si motivezi de ce vrei cartea. Daca nu vor sa ti-o dea trebuie sa motiveze in scris de ce nu vor (practic nu ar avea de ce sa te refuze fiind dreptul tau sa ceri cand vrei cartea pentru 48 ore).

03 Mar 2010, 09:16

Eu la Volksbank Leasing, am dat tot asa o lista cu nr preferentiale. a iesit juma-juma. In sensul in care mi-au dat literele, dar nu si cifrele, acestea fiind luate. E OK si asa. Cost: 0 lei.

03 Mar 2010, 09:24

ai avut noroc. cand am inscris eu masina aveam dreptul la 5 variante doar litere...acum cu noile numere de 3 cifre presupun ca se poate cere numarul complet
@tudoralex-de la tiriac leasing am eu leasingul, la o firma cu un mare parc auto se poate...am cerut si eu cartea si am facut un scandal monstru, pentru ca mie don-soara care mi-a facut actele de leasing ma dus cu zaharelu cu cererea pentru numere pe care a uitat sa mi-o dea si m-am trezit cu alta tanti care m-a sunat sa ma duc sa ridic numerele, si dupa indelungi certuri si scandaluri ramasase sa plateasca ea schimbarea de talon dar eu sa platesc in jur de 300 ron nr preferential...si am zis ca sta bine si cu astea care le-au ales ei :D
din cate am inteles doar un angajat de la logistia de la tiriac leasing poate face inscrierea si ei nu instraineaza cartea, tocmai daia iti da o copie stampilata cu conform cu originalul ca sa iti ajute la itp/rar.

03 Mar 2010, 09:43

Nu exista in contract mentiunea "firma mare" si utilizator de rand. Drepturile sunt aceleasi pentru toata lumea. Ce difera este modul cum esti tratat dar asta este o alta discutie.De instrainat nu o instraineaza doar ti-o "imprumuta" daca vrei cei de la logistica in schimbul unui angajament ca o sa o aduci inapoi.

03 Mar 2010, 09:49

nu stiu ce sa zic, eu am incercat...dar acum pe bune la o firma care cumpara n masini cu finantare de la ei, au tot interesul sa o lase sa-si inscrie masinile cu nr preferntiale si sa evite alte costuri, dar o persoana fizica care se duce si ia o masina...si nici bani de aia nu are...il freaca cum vor ei si trag pe el din plin.ce sa mai zic ca tiriacu e la o statie de autobuz de pipera :| in fine...
si eu am lucrat la o firma destul de mare, care are sute de masini si evident ca un angajat logistica din acea firma la care am lucrat putea sa se duca sa le inscrie pe toate (nu cumpara doar 1 , de la 7 in sus odata) si le inscria cu nr preferentiale care cred ca le aveau si rezervate.

03 Mar 2010, 13:11

$1 scrie:$2..De instrainat nu o instraineaza doar ti-o "imprumuta" daca vrei cei de la logistica in schimbul unui angajament ca o sa o aduci inapoi.

Daca iti imprumut buletinul meu poti face ceva oficial cu el? Sa iei un imprumut de exemplu???
Asa si aici, cata vreme proprietarul pe cartea de identitate este firma de leasing, nu se uita nimeni la tine.
Stiu ca si pentru reparatie am avut nevoie de imputernicire... :D

03 Mar 2010, 13:38

Stai linistit ca stiu cei de la leasing ce sa iti dea. Nu te trimite nimeni doar cu cartea sa schimbi numarul. Daca sunt de acord sa iti dea cartea o delegatie si o cerere stampilata nu cred ca sunt o problema.
Răspunde