Salut,
Mergeam astazi din Brasov catre Prejmer (spre Intorsura Buzaului) cu masina de serviciu, un Sandero. Dupa ce cobori de pe podul care duce spre Buzau din DN11 (E574) este o curba lina spre stanga. In timp ce eram in curba, pe sensul opus, pe langa mine, a trecut un TIR.
Din balans ce credeti ca s-a intamplat? Nu va ganditi ca s-a rasturnat tirul pe mine, dar toata gheata si zapada care se afla pe remorca tirului a cazut pe masina mea. Sperietura a fost maxima, imensa avalansa a inceput sa bubuie puternic, n-am mai vazut nimic in fata, decat ca mi-a zburat stergatorul stang. In clipa aia puteam sa jur ca se sparge parbrizul si cade pe mine. Dar am avut noroc, a tinut cu mine si nu s-a spart.
Avarii: Bara fata sparta si desprinsa, proiector fata stanga spart, carenaj roata st spart, capota indoita(de zici ca luasem pe unu pe capota), stergator stanga rupt, pavilion (plafon) zgariat.
TIR-istul s-a tot dus, n-a oprit. Pana m-am dezmeticit din soc, pana am intors masina ca eram in curba si mai veneau altii din sens opus, tirul ajunsese dupa pod catre Bv. L-am ajuns, l-am depasit, am pus avariile si l-am fortat sa opreasca.
Soferul, om cumsecade, a recunoscut ca a vazut in oglinda cum s-a desprins gheata de pe remorca si a cazut, insa a zis ca a crezut ca a cazut dupa ce trecusem eu, etc.
Bun, am stabilit sa mergem la Politie la constatare. Ma gandeam ca astia de la asigurare n-o sa fie de acord cu amiabila si o sa ma trimita la Politie,avand in vedere ca e un caz cam ciudat. Am mers impreuna cu masina mea deoarece el nu avea acces cu tirul acolo, e limita de tonaj. De la Politie ne-a dat cu flit, sa mergem la asiguratorul lui, Asirom. Asiromul are angajata o firma externa de constatari, Claim Expert, nu fac constatarile cei de la Asirom. De la agentul de la Asirom v-a trebui sa iau acceptul de plata.
Ajunsi acolo, constatatorul se uita cam ciudat, nu intalnise evenimente similare, a fost foarte sceptic la inceput. In final ne-a pus sa completam amiabila, dupa care a mers la masina sa faca constatarea. Cand a vazut masina s-a convins ca era adevarata intamplarea. L-am intrebat daca nu vrea sa mearga la fata locului sa pozeze gheata,sa vada ce si cum. Acum cativa ani a venit asiguratorul si a pozat groapa in care imi strambasem janta. Constatatorul mi-a spus ca nu poate sa mearga la fata locului sa faca poze ca nu are buget, timp etc si va merge sa faca poze doar daca cei de la Asirom ii vor cere asta. Zic bine, bine dar peste o saptamana cand va vor cere ce-i de la Asirom sa faceti poze, n-o sa mai fie gheata acolo. M-am dus eu si am facut poze ca sa le am pentru orice eventualitate, desi am mai gasit putina, era toata in sant, o spulberase masinile care au trecut in cele 2-3 ore pana am ajuns sa fac poze de cand se intamplase beleaua.Oricum, mai erau inca bucati de 20-25 cm de greata groasa cam de 2 cm.
Ce credeti, voi avea probleme cu cei de la Asirom cand voi merge dupa acceptul de plata? Am de ce sa-mi fac griji? ca te poti astepta la orice de la astia, la fiecare dauna pe care am avut-o au cautat nod in papura, ca-i aia, ca nu-i aia, etc.
Asadar, nu treceti iarna pe langa TIR-uri in curbe
Iulian