Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc
Răspunde

amenda viteza-posta

08 Noi 2010, 18:22

intrebare de noob: amenzile pt depasirea vitezei/alte nereguli care vin prin posta sunt insotite si cu poza masinii (ca la cele pt parcare) ?

Re: amenda viteza-posta

09 Noi 2010, 09:29

nu. daca te judeci cu ei,atunci apar si pozele.

16 Noi 2010, 23:45

De curand mi-a fost retinut permisul pe o perioada de 90 de zile motivul fiind depasirea cu peste 50 km/h a limitei de viteza plus amenda de 540 lei.Dupa cateva zile mi-am luat permisul cu certificat de grefa(am deschis proces impotriva celor de la rutiera,sentinta fiind pe 15 decembrie).In cazul in care pierd procesul trebuie sa predau permisul pt o perioada de 3 luni asta in cazul in care nu mai dau o data examenul.Intrebarea mea este pt cei cunoscatori,daca nu il predau ce mi se poate intampla?Mentionez ca momentan nu sunt in tara si cel mai probabil prea curand nu ma voi intoarce.Am auzit de la altii ca dupa expirarea celor 3 luni totul va deveni la normal chiar daca nu am predat permisul.Imi cer scuze daca am postat mesajul la sectiunea neadecvata.Drumuri bune la toti!

17 Noi 2010, 08:02

daca tin eu bine minte ce am citit prin regulament, daca nu predai permisul perioada se prelungeste cu inca 30 de zile

17 Noi 2010, 13:44

Daca nu esti in tara si poti dovedi asta nu as crede sa fie o problema...

17 Noi 2010, 17:33

$1 scrie:$2aca nu esti in tara si poti dovedi asta nu as crede sa fie o problema...

Da as putea dovedi ca sunt plecat fara nici o problema,dar unde sa trimit dovada...ce sa fac cu ea Mihai?Poate imi poti spune mai exact ce sa fac cu ea,mc.

17 Noi 2010, 21:33

Din Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002
(3) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule operează în ziua următoare celei în care a fost predat permisul de conducere sau, după caz, a expirat termenul de predare a acestuia.

(4) În cazul în care titularul permisului de conducere nu se prezintă la poliţie, în termenul prevăzut la alin.(1), perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule se majorează, de drept, cu 30 de zile.

(5) În situaţia în care titularul permisului de conducere face dovada imposibilităţii prezentării la poliţie în termenul de 5 zile de la primirea înştiinţării scrise, perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule dispusă potrivit alin.(4) se anulează.

Trebuie avut in vedere ca toate documentele emise de politist sunt atent monitorizate atit informatic cit si scriptic in anumite registre,si cu siguranta este mentionat "urmeaza a fi retinut PC".
Singurul lucru bun este ca unele judecatorii nu informeaza politia despre finalitatea contestatiei(hotarirea instantei),persoana contestatara trebuie sa prezinte politiei hotarirea judecatoreasca ramasa definitiva .
Ca o paranteza ,daca permisul era retinut de politie cu siguranta alergai cu sentinta ramasa definitiv pentru a intra in posesia permisului. :D

17 Noi 2010, 23:43

Multam mult pentru cele scrise de voi,intradevar de mare ajutor.Drumuri bune la toti!
Răspunde