Opreste cineva pentru Ambulanta/Politie/Pompieri cu sirena?
Aseara, pentru a doua oara in decurs de cateva zile, am patit urmatoarea chestie: am vazut/auzit o ambulanta cu girofar si sirena in functiune venind din spate, am tras pe dreapta si am oprit.
Din momentul in care am oprit, pana in momentul in care ambulanta a trecut prin dreptul meu au trecut aproximativ 5 (cinci) secunde. Numarati in gand 5 secunde.
In acel interval de timp, doua masini din spatele meu m-au depasit, cand au ajuns in dreptul meu au claxonat si m-au injurat (si gesturi obscene).
Am semnalizat dreapta oprirea si am facut-o din timp, cu ochii in retrovizoare, sa nu incomodez pe cei din spatele meu.
Eu pe vremea cand am facut scoala de soferi (acum 11 ani), am invatat ca daca vine Ambulanta/Politie/Pompieri cu sirena si girofar in functiune trebuie sa tragi pe dreapta sa le faci loc.
S-a schimbat cu ceva acea reglementare, de cand cu ultimele modificari ale codului rutier? Cu ce gresesc cand trag pe dreapta?
Pentru timisoreni: incidentul s-a petrecut in zona Spitalului Municipal, sensul giratoriu de la Piata Marasti.
V-as ruga daca votati sa va si argumentati alegerea.
Multumesc.
-
DanielArdelian2 - Membru al Asociaţiei ClubFord
Brainiac - Mesaje: 10723
- Maşina:
- VIN: