Re: Recuperare taxa de prima inmatriculare
$1 scrie:$2ragi forumisti
Am o intrebare: cum ati incadra, ca vechime, la data platii taxei de inmatriculare (03.2008), un autoturism inmatriculat in tara de provenienta in noiembrie 2004 - intre 3 si 4 ani inclusiv sau intre 4 si 5 ani inclusiv?
M-am lamurit de unde a aparut diferenta de valoare, in cazul meu.
La momentul platii taxei de inmatriculare masina a fost incadrata ca vechime in intervalul 4-5 ani inclusiv (1137,15 euro). In schimb la calculul taxei de poluare a fost luata in considerare o vechime intre 3-4 ani inclusiv (781,29 euro), rezultand o diferenta de 355,86 euro achitata la un curs euro de 3,3565 valabil de la 1 octombrie 2007 stabilit prin ordin al ministrului finantelor.
Care ar fi, totusi, vechimea corecta a autoturismului?
Merci mult
Tanti de la finante a gasit gogorita asta referitoare la curs, pe care nu am inghitit-o, pentru ca nu avea alta explicatie. Asta inseamna sa fii operatorul unui soft - habar nu ai sa dai niste explicatii plauzibile. Intre timp m-am lamurit de unde provine diferenta care nu mi s-a restituit. Problema este ca, daca masina trebuie incadrata ca vechime in intervalul 4-5 ani fac contestatie, in schimb daca este incadrata in intervalul 3-4 ani stau linistit. Inca nu am reusit sa ma lamuresc.
-
chitilin - Ford Freak
- Maşina: Ford Focus, 10.2004, 1600 cm3, 74kw, ghia