Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc
06 Oct 2008, 18:14
$1 scrie:$2ragi forumisti
Am o intrebare: cum ati incadra, ca vechime, la data platii taxei de inmatriculare (03.2008), un autoturism inmatriculat in tara de provenienta in noiembrie 2004 - intre 3 si 4 ani inclusiv sau intre 4 si 5 ani inclusiv?
M-am lamurit de unde a aparut diferenta de valoare, in cazul meu.
La momentul platii taxei de inmatriculare masina a fost incadrata ca vechime in intervalul 4-5 ani inclusiv (1137,15 euro). In schimb la calculul taxei de poluare a fost luata in considerare o vechime intre 3-4 ani inclusiv (781,29 euro), rezultand o diferenta de 355,86 euro achitata la un curs euro de 3,3565 valabil de la 1 octombrie 2007 stabilit prin ordin al ministrului finantelor.
Care ar fi, totusi, vechimea corecta a autoturismului?
Merci mult
Tanti de la finante a gasit gogorita asta referitoare la curs, pe care nu am inghitit-o, pentru ca nu avea alta explicatie. Asta inseamna sa fii operatorul unui soft - habar nu ai sa dai niste explicatii plauzibile. Intre timp m-am lamurit de unde provine diferenta care nu mi s-a restituit. Problema este ca, daca masina trebuie incadrata ca vechime in intervalul 4-5 ani fac contestatie, in schimb daca este incadrata in intervalul 3-4 ani stau linistit. Inca nu am reusit sa ma lamuresc.
07 Oct 2008, 19:59
$1 scrie:$2u am platit 5800 in martie si mi s-au returnat 2900 in septembrie.am dus actele miercuri iar vineri am ridicat banii.
ai fost norocos..la mine au trecut 35 zile si inca n-am primit nici-un ban...mai stau inca 10 si ma duc peste ei...
09 Oct 2008, 16:40
in bucuresti se misca mult mai greu lucrurile!
11 Oct 2008, 08:29
Am ridicat banii de la trezorerie pe data de 06.10.2008 ,si anume suma de 1710 ron . Mare lucru sa-ti dea statul bani. Am fost doar cu CI ,numai ca am fost doar atunci cand am fost programat caci altfel nici nu te baga in seama.
14 Oct 2008, 13:24
pt nenorocita asta de taxa stie cineva vre-o metoda prin care as putea transforma un motor euro 2 de la mondeo 1.8 td 90cp din 97 in euro3 ?????astept un raspuns pe mes la laur0111 daca stie careva,multumesc anticipat!
15 Oct 2008, 10:03
nu prea poti. cei de la rar sunt foarte stricti.
am depus si eu astazi cererea. sa vedem in cat timp primesc banii inapoi (si exat cati bani )
18 Oct 2008, 20:04
$1 scrie:$2
$1 scrie:$2u am platit 5800 in martie si mi s-au returnat 2900 in septembrie.am dus actele miercuri iar vineri am ridicat banii.
ai fost norocos..la mine au trecut 35 zile si inca n-am primit nici-un ban...mai stau inca 10 si ma duc peste ei...
au trecut peste 45 de zile calendaristice...ce sa fac? nici-un raspuns...acu ma gandesc ce fel de zile, calendaristice sau lucratoare?
18 Oct 2008, 23:54
mergi pe la ei si intreaba ce se mai intampla cu cererea ta. ar fi trebuit sa-ti dea un nr de inregistrare pt cerere, daca-l mai ai fa scandal.
19 Oct 2008, 10:46
45 de zile lucratoare din pacate
19 Oct 2008, 17:56
luni ma duc sa ridic cascavalu.1880 ron din 5500.hoti
20 Oct 2008, 07:40
$1 scrie:$25 de zile lucratoare din pacate

sa le .... bag undeva taxa....
20 Oct 2008, 08:28
NU se specifica pe niciunde ca este vorba de zile lucratoare! De altfel eu mi-am luat banii dupa putin mai mult de 45 de zile calendaristice (undeva pe la 47-50). Si chiar m-am uitat sa vad daca e specificat pe undeva ZILE LUCRATOARE.
20 Oct 2008, 08:49
atunci cum iti explici, ca celor care nu au fost instiintati si s-au dus la administratie dupa 45 de zile calendaristice, li s-a zis ca nu a trecut inca perioada de maxim 45 de zile lucratoare??
ATENTIE : vorbesc de Bucuresti, unde lucrurile merg mai greu decat in restul tarii.
@ionica1: stiu exact cum te simti

, eu am depus dosarul pe 4 sept ... si abia astept sa vina ziua de 5 nov. ca sa ma duc peste ei. (1400 euro

)
20 Oct 2008, 09:07
Mi se pare ciudat ca in Bucuresti sa fie vorba de zile lucratoare iar in restul tarii zile calendaristice. DAR nu m-ar mira ... ca doar e vorba de Romania!
Probabil ca asta e si motivul pentru care nu se specifica pe niciunde clar ca e vorba de zile lucratoare sau calendaristice. Pot jongla cum vor ei. Posibil ca in Bucuresti sa fie altfel si din cauza masinilor luate pe firma ... care chiar daca sunt prin alte judete sunt inmatriculate in capitala ...
21 Oct 2008, 23:46
am fost avizat postal ca am nu-s ce de ridicat de la posta...sper sa fie vb de taxa si nu de vreo amenda....dau de stire maine...
22 Oct 2008, 20:09
$1 scrie:$2m fost avizat postal ca am nu-s ce de ridicat de la posta...sper sa fie vb de taxa si nu de vreo amenda....dau de stire maine...
dupa cum speram era de la admin fin sa ridic 1700 ron taxa...e mult? e putin? e bine?
23 Oct 2008, 14:18
felicitari !!! in ce sector stai tu? de cand ti-ai depus cererea?
acum daca e bine 1700 Ron, numai tu stii, depinde cat ai platit prima data!
24 Oct 2008, 13:53
Dragi mosului eu astazi am primit comunicarea de la Instanta.
Actiunea a fost admisa in totalitate (restituirea taxei cu dobinzi la zi pina la data achitarii, cheltuieli de judecata, onorariu avocat)
11 Noi 2008, 00:19
radur, tb sa astepti si recursul.. dupa aaia iti iei banii
22 Noi 2008, 23:17
Io primit in sfarsit raspunsul oficial de la Admin Fin.( Sect.2) ca daca am vandut masina pentru care am platit taxa de inmatriculare in aprilie 2007 nu mai am dreptul sa cer restituirea ei / diferentei. Ma gandesc sa atac aceasta 'regula' si sa verific daca actualul propietar poate recupera ceva... Am fost asa dezamagit ! mai ales ca dna de acolo mi-a si raspuns asa trimfator ca nu am dreptul... ca mi se urcase sangele la cap !
Aveti vreo idee sau info in privinta unui caz asemenator si ce se poate face ?
MA gandesc ca treb sa mai fi tecut si altii prinasta, e vb de sume destul de mari : ~ 1000 Euro, de restituit treb sa fie macar 30-40 % deci e o miza valabila. Multam si astept mp sau raspuns aici !
22 Noi 2008, 23:28
Sincer mie la Instanta nu mi-au cerut sa dovedesc ca mai am ori nu masina.
Eu am atacat legea prost facuta si am demonstrat ca statul ma fura a incasat o taxa discriminatorie.
Nu cred ca mai are importanta ce ai facut cu masina dupa ce ai platit taxa tu nu le ceri sa iti impinga ei masina ci doar sa iti returneze banii pentru o taxa descriminatorie.
22 Noi 2008, 23:45
Pai, chiar asa !
Ma uit la chitanta ( copia, ca originalul l-a retinut politia cand am inmatriculat-o)
si nu vad decat suma reprezentand taxa speciala inmatriculare, in numele meu ...
nu face referire la masina si forma de proprietate.
Daca ei considera ca cel care a inmatriculat-o primul si apoi a vandut-o, "deja "
si-a recuperat taxa, se inseala daca mai departe cred ca ei nu treb s-o restituie.
Fie primului proprietar, fie actualului - tot trebuie restituita MACAR diferenta !
Ma rog, am dat asa o suma de mare , ca deh ! imi permit ! ... si un proces !
23 Noi 2008, 00:05
Asadar chitanta este pe numele tau.
Daca da doar tu ii poti da in judecata pentru recuperarea intregii sume nu ce auzi tu pe la TV ca iti dau ei diferente.
Poate ca masina a luat foc la 2 zile de la plata taxei si tu iti vrei banii inapoi.
De permis un proces este simplu cel putin pe forumul ford unde avem o conventie cu Flavius Cosmin Costas celebrul avocat ce a cistigat toate procesele legate de taxa.
El iti face dosarul singurele conditii sint
- tu sa mergi cu actele la finante de 2 ori cind trebuie sa depui de cereri
- tu sa depui actele la instanta
- onorariul il vei plati doar dupa ce ai banii in mina fi linistit onorariu nu se scade din taxa platita ci il vor plati finantele in plus
Deja sint useri ce s-au imbogatit dupa primirea

banilor pentru ca au cerut si dobinda pe care au primit-o , la 5 000 au primit cam 800 in plus ++++ cheltuieli de judecata si onorariu de avocat.
Mai multe informatii gasesti aici
http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?f= ... &start=760Cam de la pagina incepe distractia
http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?f= ... &start=180
27 Noi 2008, 18:20
$1 scrie:$2u prea poti. cei de la rar sunt foarte stricti.
am depus si eu astazi cererea. sa vedem in cat timp primesc banii inapoi (si exat cati bani )

au sosit si banii mei

din 36 de milioane, am recuperat 24
27 Noi 2008, 18:46
sa inteleg ca e euro 4.
noi, cei cu euro 3 am fost mai putin norocosi. eu din 67 an recuperat doar 23.
27 Noi 2008, 18:47
@Smiley - Ce ai facut pina la urma, ai recuperat diferenta sau ai mers cu proces cum spuneai acum citeva luni ca sint si eu interesat dar am zis sa astept pina dupa alegeri sa vad de unde bate vintul...
27 Noi 2008, 21:19
@cristian3000 : da, e euro 4
@mircea george : am cerut diferenta. am intrebat la avocatii pe care-i cunosc eu si mi-au spus ca o sa ma costa cam 10-12 milioane...si intrucat tot atat pierdeam si daca ceream diferenta, am decis sa aleg calea cea mai usoara.
27 Noi 2008, 21:26
asadar voi confundati recuperarea integrala a taxei de prima inmatriculare cu recuperarea diferentei dintre taxa de mediu si taxa de prima inmatriculare
cu un simplu search ajungeti pe topicul unde se gasesc TOATE informatiile referitoare la recuperarea integrala a taxei de prima inmatriculare care culmea sint si gratuite
auzi comision 10-12 milioane
27 Noi 2008, 21:32
Salutare.
Am si eu 3 intrebari scurte.
1. Am platit taxa prin august sau septembrie, e prea tarziu sa mai incerc sa o recuperez?
2. Procesul se poate face pe alt judet decat cel unde e inscrisa masina?
3. Avocatul recomandat mai sus m-ar putea ajuta indiferent de localitate?
Multumesc anticipat
27 Noi 2008, 21:46
Daca te uitai putin si mai sus vedeai acest link
http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?f= ... &start=180Poti cite acel topic si vei gasi singur solutia si poti pune acolo citeva intrebari pertinente.
Exista deja useri de pe forum ce au luat banii inapoi + dobinzi + + +
1. Am platit taxa prin august sau septembrie, e prea tarziu sa mai incerc sa o recuperez?
nu este tirziu
2. Procesul se poate face pe alt judet decat cel unde e inscrisa masina?
nu procesul il vei avea cu administratia finantelor publice din judetul unde ai achitat taxa
3. Avocatul recomandat mai sus m-ar putea ajuta indiferent de localitate?
avocatul recomandat este Cosmin Costas