Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc
22 Feb 2009, 20:39
Dar avem si noi.... aici pe forum membrii ce au primit deja banii si urmeaza si altii ce au si hotarirea Curtii de Apel.
Detalii aici
viewtopic.php?f=16&t=1925&start=900Cum stiti avem un parteneriat cu avocatul Cosmin Costas din Arad care va incasa onorariul doar dupa ce va recuperati banii.
26 Feb 2009, 19:59
daca taxa auto pe 2009 s-a facut cat am vazut aici ca scrie atunci eu emigrez frate.
cum e posibil ma sa dai 450 de euro pe masina si 4500 pe taxa?
11 Mar 2009, 22:03
Ca sa nu mai deschid alt topic va adresez si eu o intrebare:am depus azi dosarul la Fisc ptr inscrierea unui ford productie 2004 adus din Spania.Beneficiez de taxa veche?
14 Mar 2009, 22:06
Ma bag si eu. Abia m-au ars de 75 milioane pt un Focus din 2004 TDDI, desin era bagat in tara unaunte de 15 dec. Cica nu am fost primulproprietar in Romania, completare introdusa la OUG50/2008 in timp ce eu aveam actele depuse (3 mar)
20 Mar 2009, 23:02
@gabriescu
Cum adica nu ai fost primul proprietar in Ro ? Ai luat-o de la cineva care a adus-o si respectivul era trecut in carte... sau cum ?
20 Mar 2009, 23:15
@postdam: nu beneficiezi de taxa mica
28 Apr 2009, 11:25
in situatia lui gabriescu sunt si eu.mi-a fost adusa masina din germania de un prieten inainte de 15 dec 2008,am facut actul de vanzare cumparare tot inainte de 15 apoi am platit taxa triplata.dupa ordonanta 7/2009 am mers la finante si am depus actele pt recuperarea diferentei de taxa dar...pt ca nu am adus eu masina si nici n-am avut un contract de comanda,nu am putut beneficia de restituire.
ce pot face in situatia de fata?
28 Apr 2009, 20:17
Eu daja am primit banii + dobinzile pentru Focus, iar in Mai astept banii pentru onorariu si cheltuielile de judecata.
Urmeaza in scurt timp si Fiesta.
01 Aug 2009, 15:29
Salutare. Eu mi-am inmatriculat masina inainte de 15 dec 2008, undeva prin oct-nov. Masina are motor de 1800 cmc si am platit undeva in jur de 500e dar, imediat s-a aprobat legea potrivit careia la aceasta capacitate nu se mai plateste taxa de mediu... as putea recupera aceasta suma? Multumesc anticipat.
05 Aug 2009, 09:43
ai grija ce stabilesti initial cu avocatul, sa semnezi neaparat un contract inainte de toate.
eu am inceput colaborarea pe vorbe, stabilind de comun acord ca-i platesc cand imi recuperez banii iar dupa cateva luni m-am trezit ca-mi cere 1200 lei, onorariul+cheltuielile. cand i-am amintit ce am stabilit initial mi-a zis "pai iti imaginai ca lucrez pentru tine gratis 1 an?". pana la urma i-am achitat un avans de 30% si restul ii dau dupa ce terminam toata tarashenia. sper ca in toamna asta sa se rezolve problema.
05 Aug 2009, 21:29
pai n-am ce sa stabilesc pt ca n-am nici o data de contact; poate ma ajuta cineva cu datele de contact ale avocatului. multumesc anticipat
11 Aug 2009, 14:22
ati reusit cu recuperarea asta ca si eu am prima infatisare la tribunal la sfirsitul lunii septembrie!!!daca ati reusit si aveti ceva sfaturi sa imi dati astept cu placere chiar si pe mes la laur0111
12 Aug 2009, 00:22
eu am luat banii pe taxa + dobinzi
acum astept si cheltuielile de judecata
03 Noi 2009, 23:04
Mai pun eu un update la topicul asta. Desi am deja o lehamitiseala ...
Am de prin aprilie a.c. hotararea judecatoreasca ref. returnarea taxei de prima inmatriculare in RO, nu si a chelt de judecata. Am facut cererea de 'completare de fond' si am ajuns ca si radur la Curtea de Apel ( Bucuresti ) si aici (la termenul din octombrie a.c.) avocatul ( acelasi : domnul Cosminas, din Arad ! ) a fost blocat la mantinela de cererea de a prezenta in original urmatoarele documente, care erau deja in copie la dosar: contractul de asistenta juridica, factura si chitanta aferente ( emise de avocat ), Siiii .... inca un document f. important, tot in original : 'cartonul' care atesta prima inmatriculare in UE a masinii care face subiectul cazului. Piesa depusa la dosar - la politie, in original, in momentul inmatricularii in RO.
Ei, incerc sa nu ma simt vinovat fata de avocat ca ii servesc pretexte d-astea instantei ( "Oare" cum de nu m-oi fi gandit la asemenea cerinta !? ) motiv pt care il poarta inutil pe drumuri, numai ca sa poata amana pt cat mai tarziu urmatorul termen ( alte trei luni bune !!) dar... acum treb sa ma 'rog' de Politie-Sectia Inmatriculari din Buc. (care de atunci si-a mutat si sediul, arhive ... stiti voi: in Pipera ) sa imi dea voie sa fac o copie legala dupa respectivul 'carton' depus prin 2005 la dosar ! Ce sanse am ?
Deci ... lupta continua ! Cine se mai alatura, sa mai strangem randurile ?
PS Cine ma mai serveste cu vreo recomandare, sfat , pila la Politie, info de ajutor - il cinstesc !
03 Noi 2009, 23:31
Intre timp eu am primit si cheltuielile de judedecata.
Cine mai doreste recuperarea taxei poate trimite o copie dupa buletin si una dupa chitanta pentru plata taxei (ideal sa aveti originalul voi) + talonul masinii la adresa (cu specificatia ca aveti datele de pe Forum Club Ford.
Cabinet avocat Costas Cosmin
Str. Abrud nr. 3
310317 Arad
Jud. Arad
13 Feb 2010, 23:27
Pe mine Cosmin m-a pus sa fac cererile de recuperare si pe urma a zis sa o lasam mai moale ca la Cluj are toate dosarele respinse, si acum m-am trezit ca a trecut termenul...
13 Feb 2010, 23:34
Din moment ce au facut ambele cereri de restituire catre ANAF nu vad unde este trecut termenul
13 Feb 2010, 23:57
Poate nu am inteles eu, mai verific.
16 Feb 2010, 13:06
in cazul taxei pentru prima inmatriculare nu se aplica termenele de 30 zile, respectiv 6 luni/1 an pentru exercitarea actiunii in contencios
se considera ca este aplicabil art.16 din Legea 554/2004, respectiv functionarul ANAF se face vinovat de incasarea pe nedrept a unei taxe (cu incalcarea Tratatului UE, in speta) si este posibila chemarea in judecata atat a lui cat si a institutiei in solidar, deoarece prin aecasta ti s-a produs o paguba
aceasta motivare am vazut-o intr-o decizie a Tribunalului sau Curtii de Apel Suceava (nu mai stiu in care din ele); asadar ar fi aplicabil termenul de prescriptie de 3 ani
si eu astept sa incasez la vreo 2 dosare cheltuielile de judecata ca vad ca astea se platesc dupa ce primesti banii pe taxa; au trecut vreo 6 luni la unul unde am de luat 2000 de lei.... cred ca o sa cer sa fie obligat AFP sa plateasca penalitati de intarziere
16 Feb 2010, 13:45
penalitatile de plata le formulezi cind faci prima cerere
21 Feb 2010, 23:23
intrebarea mea de unde naiba mai foc rost de chitanta cu taxa ??? e la militieni acum ...am acasa doar decizia de calcul ( xerox )
22 Feb 2010, 08:42
mergi la politie unde ai depus dosarul si depui o cerere sa-ti elibereze o copie stampilata de ei. si de asemenea zi-le sa-ti elibereze copii si dupa celelalte acte de la dosarul ce l-ai depus atunci la inmatriculare, ca o sa fie nevoie (factura sau contractul de vanzare-cumparare, si cred ca mai e ceva, nu-mi amintesc acuma exact).
25 Feb 2010, 08:47
am castigat si eu procesul si finantele au facut recurs. astfel ca dosarul a ajuns la Curtea de Apel Cluj. si cu toate ca dosarul a plecat de la Tribunalul Bistrita pe 29.01.2010, acesta inca nu e inregistrat pentru ca.. stupoare: nu au avut coperti pentru dosare. asta e explicatia oficiala.
stie cineva cam cat ar trebui sa mai dureze din momentul in care-l inregistreaza? cam pe cand ar trebui sa se fixeze termenul pentru recurs?
25 Feb 2010, 22:51
cum inmatriculez si eu un ml 350 CU TAXA DE POLUARE DE 9700 EURO? o PLATESC si apoi ii dau in judecata?
26 Feb 2010, 08:30
ai doua optiuni:
1. platesti taxa si te judeci ca sa o recuperezi (desi sunt sanse mici sa recuperezi taxa pe poluare)
2. soliciti inmatricularea, ei te refuza ca nu ai platit taxa, tu ii dai in judecata si soliciti inmatricularea fara plata taxei
28 Feb 2010, 12:19
merci, am sa incerc varianta a doua.