$1 scrie:$2
$1 scrie:$2CoCo eu o am inmatriculata in Bulgaria si, dupa ce am analizat foarte bine situatia, am ajuns la concluzia ca nu merita efortul. Ador masinutza asta si decat sa dau 2000+ E pe inmatriculare, mai bine bag 2000+ E in ea si o fac mai performanta sau mai frumoasa...
As putea sa ma razgandesc daca preturile ar scadea considerabil, dar cum "cei de sus" este cretini si incompetente... o sa am ceva de asteptat...
cat te costa acolo ?
Pai, ca sa incep cu inceputul, eu mi-am luat-o direct de la bulgari, inmatriculata acolo, pe numele unui roman stabilit in bulgaria, prieten cu tata. Pentru ca nu poti inmatricula o masina acolo, daca nu ai domiciliul acolo (ca la noi de altfel...). Printr-o imputernicire legalizata si tradusa si in limba romana, tatal meu (ca el e de baza) are toate drepturile asupra masinii pe o perioada nedeterminata si fara consintamantul lui, nu poate fi anulata de catre proprietar. Asa, trecand peste asta, pe mine m-a costat 150 Euro asigurarea pe un an si ITP-ul. Poti iesi un pic mai ieftin daca mergi tu cu masina pana la ITP. Deasemenea, o reducere poti sa ai si daca o inmatriculezi intr-un "judet" cu risc mai mic. Spre exemplu a mea e inmatriculata la Varna ( B xxxx yy ) si e mai scumpa un pic asigurarea cu vreo 10-20 Euro pentru ca Varna este considerat un "judet" cu grad mai mare de risc (accidente & stuff). Daca aveam la Tolbuhin ( TX xxxx yy ), spre ex, inmatriculata masina, atunci plateam cu 10-20 Euro mai putin.. intelegi tu.
Toata chestia asta am facut-o prin firma colegului
granadaf si m-a scutit de un drum acolo.