Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc
05 Oct 2008, 17:41
Imi cer scuze ptr insistenta; acum ca am aflat cum stau lucrurile in Bucuresti ma grabesc sa imi vind apartamentul din Dorobanti si sa ma mut cit mai repede in sectorul 3 ptr a beneficia de marinimia lui Prigo si a multlaudatului primar de sector care are o singura calitate - e finul lui Base si se "cunoaste" cu tipi ca Prigoana si Cocos care fac "lucrurile" prin oras. BTW - ar fi chiar haios sa sune cineva la 9544 si sa le reclame ca si-a parcat Becali sau Adamescu sau Locic Maybachul pe strada si nu poate face statie autobuzul din cauza lor! Sa revenim cu picioarele pe pamint - toti sintem egali (la parcare) dar (daca ai Maybach) unii mai egali ca altii!
05 Oct 2008, 17:51
Trecand peste mistoul tau gratuit (nu e deloc amuzant...), iti spun ca personal nu ma intereseaza cine e nepotul cui sau matusa cui atata vreme cat pe strada e curat, exista banci, exista locuri de parcare, se face curatenie la masini si gunoaie etc. Intelegi ideea? Noi suntem cei care permitem ca anumite lepre sa fie mai presus de lege, nu s-au nascut ei asa. Iar la chestia aia "haioasa" cum zici tu, pe langa 9544 mai suni si la 1-2 televiziuni si sa vezi ce frumos se ridica masina. Nu crezi? Incearca, ce ai de pierdut?
05 Oct 2008, 18:14
Hai sa fie PACE! Intimplator stiu ce am de pierdut ptr ca lucrez intr-una din frumoasele noastre televiziuni si stiu exact ca un astfel de subiect ar fi tratat - in cel mai bun caz - ca unul de senzatie, nicidecum obiectiv, cazul cel mai probabil fiind musamalizat. Ne-am indepartat rau de la subiect, eu zic sa ne mai uitam putin si pe afara unde parcarea neregulamentara e f rau amendata dar unde au si parcari amenajate la tot pasul; si la ei e la fel - vrei sa te duci cu masina la servici in buricul orasului - platesti parcarea (scump), daca nu - mergi cu metroul!
05 Oct 2008, 18:17
Corect (cu prima parte). La a 2-a, cu parcatul in centru: am inteles ca exista o parcare la Ciclop? E in centru. Apoi e aia de la Unirii? Unde ar mai trebui si nu e? Si sa nu uitam ca pe afara lumea nu e atat de disperata sa mearga cu masina pana in buza crasmei/restaurantului/magazinului...
05 Oct 2008, 18:25
Rosalul filmeaza si fotografiaza masina inainte de a o ridica.
Despre semnul ala cu masina tractata, am mai scris mai sus: nu exista asa ceva in lege.
05 Oct 2008, 22:24
- FiÅŸiere ataÅŸate
-

- untitled.jpg (6.79 KiB) Vizualizat de 5583 ori
05 Oct 2008, 22:38
Nu, nu ar trebui sa fie pus acolo. De ce? Pentru ca se presupune ca daca vezi acel semn il respecti si nu opresti acolo. Este ca e simplu?
05 Oct 2008, 23:17
Pai eu despre Oprirea Interzisa ziceam.
05 Oct 2008, 23:49
am crezut ca te-ai referit la cel de "atenie se ridica masina" .
interesant este totusi ca am vazut semnul acela undeva dar nu mai retin unde...
06 Oct 2008, 08:37
Pe Bd. Unirii, sensul de mers spre Piata Unirii.
04 Iun 2009, 11:39
Sa mai reinviem putin subiectul:
stiu ca a mai fost citat si in alt topic dar cred ca face parte din discutia mai veche de aici; e foarte adevarat ca nu prea ai unde parca in zona cafenelelor dar ce e in zona la prinz si seara dupa 8.30 (in momentele de "etalare a dotarilor") depaseste limitele oricarui bunsimt!
04 Iun 2009, 13:04
asta ma oftica si pe mine.
avem legi dar nu ni se creaza conditii pentru respectarea lor.
sunt de acord sa respect limita de viteza , dar sa stiu ca am autostrazi pe care pot circula si drumuri expres ce nu trec prin localitati iar cand ma prind ca depasesc viteza sa-mi dea amenda si de 500 de ron.
sunt de acord sa respect fiecare indicator ce spunea ca parcarea este interzisa numai sa gasesc pe o raza de cateva sute de metri o parcare ca sa-mi pot lasa masina acolo.
pana atunci, ma pish pe nasul lor si nu le platesc nici o amenda. am amenzi de peste 1000 de roni care mi-au venit prin posta si nu le-am ridicat si acum isi face politia supa cu ele ca nu au ce sa-mi faca pt ca nu le-am spus cine a condus masina si am amenzi luate acum multi ani, amenzi ce s-au prescris.
cand ma prinde politia cu probleme, dau spaga pt a iesi mai ieftin ca atunci cand as plati amenzi la stat pt ca statul unde platesc taxe nu-mi creeaza conditii sa ma port civilizat. chiar un politist de prin focsani la care s-a intamplat sa cotizez cu cate 100 de roni la interval de o saptamana mi-a spus ca data urmatoare cand ne intalnim si ma prinde neregulamentar ne salutam politicos si ne vedem fiecare de ale noastre.
da-i la dracu'.
04 Iun 2009, 13:33
Da mai....exista parcari....dar au 2 probleme locurile alea....ori sunt pe bani, ori nu sunt EXACT linga gogoserie/chiosc de ziare/cafenea/alimentara/cofetarie/etc etc
Nu ti se pare aberant sa consumi 50 de grame de benzina si sa mai si mergi pe jos cind ai putea opri ca vaca in mijlocul drumului si sa pui avariile?? Probabil d-asta 80% din masinile cu avarii pe marginea drumului sunt d-alea bengoase cu motoare de la 3litri in sus...tu nu vezi cit e kilu' de benzina?
04 Iun 2009, 14:39
Revin asupra subiectului cu semnele de stationare din Dorobanti (subiect care ma "arde" pe mine rau): trecind la prinz pe jos prin zona ce observ? au aparut chiar in fata cafenelelor semnele albastre dreptunghiulare cu P si simbolul masinii parcate paralel cu bordura - deci acum e voie sa parchezi, s-a schimbat brusc situatia locului.
Bineinteles ca vapoarele (Sclass, A/S8, Ferr, Lambo, X5/6 sa) sint parcate tot in spic ca si pina acum chiar si in statia de autobuz, deci nimic nou...
Ma bag in seama cu un politist de circulatie (pe moto) care o freca prin zona si imi zice sincer ca primaria (adp) ar avea indicatii sa nu ridice nici o masina pina la alegeri si oricum el n-are ce face decit sa le dea amenzi, care sint cam de 120ron deci cam cit 2 cafele si-o prajitura la localurile respective!
Eu cred ca ne meritam tara...
15 Iun 2009, 18:25
Se tot vorbea cateva post-uri mai sus despre locuri de parcare "garla" pe la Unirii, prin spatele tribunalului sau mai stiu eu pe unde...
Chiar si marea parcare cu plata de langa magazinul Unirea este foarte prost semnalizata, iar accesul la ea se face de pe o straduta cu sens unic, cu masini parcate pe ambele sensuri, pe locuri amenajate, cu numerele de inmatriculare scrise pe garduri ( asta mi s-a parut o faza tare - parcare pe juma' de trotuar, inchiriata de la primarie, langa parcarea etajata). Iar celelalte locuri de parcare de care ziceti voi, niciunul semnalizat cu semne de "P" si directia+distanta pana la ele, sunt doar pentru bucuresteni cunoscatori si descurcareti. Ca restul sunt doar buni de plata. Chiar si eu, care stau de cativa ani in Bucuresti, nu stiu pe de rost zona Unirii si parcarile dosite prin mahalalele de prin spate, asa ca parchez in parcarea etajata.
Cat despre sectorul 3, unde locuiesc, este o adevarata bijuterie - 'jde mii de locuri de parcare incropite cu truda de cativa muncitori cu cazmaua prin mutarea bordurilor 2m mai incolo, curatenie si bani aruncati prin boschetii si bancile luxuriante de prin parcuri.
Asadar, totul e minunat. Ramaneti cu bine.
15 Iun 2009, 22:30
Salutare
Eu sunt curios daca exista vreo lege/ordonanta/hotarare sau cum vreti sa ii spuneti care permite astfel de "ridicari". Nu de alta dar era sa o patesc si eu la Piata Veteranilor, norocul meu ca ajunsesem la masina exact cand se parcasera in dreptul meu, Iar nenea soferu', ala cu doua clase mai mult decat trenul, pe motiv ca am oprit intr-o zona interzisa, a tinut mortis sa nu isi mute hardughia, fiind alimentat si de pacaliciul ala de jandarm sau ce rahat este. Le-am spus ironic ca habar nu au sa faca diferenta intre a opri si a stationa

si cu niste amenintari de rigoare din partea mea, bineinteles nefondate, m-au lasat sa plec ca altfel "se lasa cu geamuri sparte si cauciucuri taiate". In concluzie, oameni buni, evitati astfel de situatii, parcati la Unirea Parking daca vreti sa mergeti in Baneasa si nu le dati satisfactia ca deh, "am mai saltat un fraier".
15 Iun 2009, 22:38
cind vad in trafic masini ridicate pe platforma care sunt pe avarii, ma apuca risu-plinsu'.
propietarul, dupa ce v-a platii o amenda imensa, se va alege cel mai probabil si cu masina zgiriata si cu bateria descarcata la masina. cool nu?
16 Iun 2009, 14:32
pe strada Doamnei au inceput azi ridicarea masinilor.
au ridicat vreo 7-8 bucati azi in doar 5 minute.
deci daca aveti treaba la BNR, nu parcati pe interzis!!! sunati-ma pe mine si va dau oferte...
17 Iun 2009, 01:33
Pina la urma nu inteleg sensul acestei discutii....mie unul mi se pare absolut normal....
AI PARCAT AIUREA, ITI IEI AMENDA SI DUPA CAZ TI-O RIDICA SI PUNCT.
Pacat ca nu se poate face asta si pentru cei aflati in mers...genul mergi aiurea, iti ia masina

...sa vezi atunci ce frumos si ordonat am merge toti si nu ne-am mai plinge de ambuteiaje.
Cit despre asta cu ridicatul masinii, daca nu ma inseala pe mine neuronul f tare, in Bucuresti iti poti trage dosar penal pentru sabotaj daca "stii" unde sa parchezi, nu doar sa-ti ridice masina. Este vorba de citeva puncte nevralgice in "cercul de foc" cum ii zic domnii politisti, parca pe undeva prin spate pe la Sf.Gheorghe. Asta din simplul motiv ca poti paraliza tot orasul, de unde si aia cu sabotajul.
23 Iun 2009, 01:22
dau des de urmatoarea situatie : 3 benzi - prima ocupata de masini parcate si in statie sau pe langa dar prea aproape, autobuzul nevoit sa faca statie pe banda a doua (uneori o fac si cand au loc dar asta e alta poveste), si aia care vin din spate buluc pe ultima banda.... sau se mai inghesuie cate doi pe o banda jumate... si asta se intampla uneori si imediat dupa intersectii si ne miram de ce se circula greu...
cred ca o sa iau primariile la intrebari...
24 Iun 2009, 17:55
Azi am fost la plaja (eforie - belona) Am cautat un loc de parcare dar in zadar, nici macar pe vreo straduta laturalnica dar in schimb parcari cu plata peste 1000 de locuri. Am parcat intr-un final si vine baiatu care se ocupa de incasari: 10 LEI pe zi sau 200 LEI tot sezonu pana la sfarsitul lunii August. Am refuzat sa pletesc pentru ca 10 LEI mi s-a parut foarte mult. Am revenit la masina in aproximativ 15 minute pentru ca erau valuri si am ramas stupefiat: erau langa masina vreo 3 insi sa imi puna caracatita pe roata: pret sa o scoata: 80 LEI. M-am certat cu ei juma de ora ... daca stateam mai mult pe plaja si apucau sa imi puna porcaria aia cred ca o luam razna. Oare este legal ceea ce fac acesti oameni? ce se intampla daca le tai caracatita si plec? (ei au spus ca intra la distrugere de bunuri - dosar)
24 Iun 2009, 20:37
Da, era normal, si este laudabil. Incet incet incepe si la noi sa prinda treaba cu parcarile. 10 lei e rezonabil pentru o zi. Ar fi echivalentul a 6 ore de parcare ieftina, iar pentru asta primesti 24. Nu e un pret asa rau. Problema e ca ne-am invatat noi cu parcare gratuita. De-asta nici nu avem acum parcari, pentru ca deocamdata e o afacere proasta. Nu ca in alte tari, unde chiar se fac bani buni de pe asta, indemnand lumea sa investeasca in parcari.
Cel mai tare ma bucura faza cu ridicatul masinilor in bucuresti. Sunt atatia care prefera sa o lase in mijlocul drumului (chiar daca nu stau mult), decat sa se plimbe 5 minute in jurul blocului ca sa gaseasca un loc amarat. Se stie ca nu exista parcari in bucuresti, dar asta nu e o scuza ca sa o lasi orinde te doare capul.
24 Iun 2009, 21:46
Eu sunt de acord cu ridicatul masinilor ...atat timp cat ofera alternativa (parcare cu plata) si cu conditia ca banii colectati din amenzi sa nu intre in buzunarele "baetilor" ...ci la primarie....dar mai aveam de "inotat" pana acolo.
Cand pleaca romanasii pe afara....sa vezi ce mai respecta ei reguli de circulatie, ce mai cauta ei loc de parcare platit (de frica sa nu isi ia amenda...) ...de ce nu or face la fel si in tara lor...nu stiu...... din pacate suntem departe rau de civilizatie.....
Bafta