$1 scrie:$2sta ma oftica si pe mine.
avem legi dar nu ni se creaza conditii pentru respectarea lor.
sunt de acord sa respect limita de viteza , dar sa stiu ca am autostrazi pe care pot circula si drumuri expres ce nu trec prin localitati iar cand ma prind ca depasesc viteza sa-mi dea amenda si de 500 de ron.
sunt de acord sa respect fiecare indicator ce spunea ca parcarea este interzisa numai sa gasesc pe o raza de cateva sute de metri o parcare ca sa-mi pot lasa masina acolo.
pana atunci, ma pish pe nasul lor si nu le platesc nici o amenda. am amenzi de peste 1000 de roni care mi-au venit prin posta si nu le-am ridicat si acum isi face politia supa cu ele ca nu au ce sa-mi faca pt ca nu le-am spus cine a condus masina si am amenzi luate acum multi ani, amenzi ce s-au prescris.
cand ma prinde politia cu probleme, dau spaga pt a iesi mai ieftin ca atunci cand as plati amenzi la stat pt ca statul unde platesc taxe nu-mi creeaza conditii sa ma port civilizat. chiar un politist de prin focsani la care s-a intamplat sa cotizez cu cate 100 de roni la interval de o saptamana mi-a spus ca data urmatoare cand ne intalnim si ma prinde neregulamentar ne salutam politicos si ne vedem fiecare de ale noastre.
da-i la dracu'.
Nu pot sa am respect fata de o astfel de atitudine.
Unul din motivele pentru care lucrurile merg cum merg in aceasta tara este acest mod de gandire de genul "regulile nu mi se aplica si daca sunt prins ma sustrag prin diverse motive de la pedeapsa". Deci toti cei care ii blamati pe smecherii de "Dorobanti" cu masini scumpe luati aminte ca de fapt nu masina genereaza comportamentul ci individul de la volan indiferent ca are un Q7 de 3 litri sau un Focus de 1.6. Iar faptul ca te mandresti cu faptul ca nu platesti amenda pentru incalcarile legii indica "superioritatea" ta fata de "fraierii" care platesc, care nu depasesc limita de viteza, care parcheaza regulamentar, care stau ordonat in coloana in timp ce soferii adevarati depasesc si se baga in fata. Iar politisti iau mita pentru ca sunt si astfel de personaje care incurajeaza acest gen de comportament. Presupun ca te numeri si printre cei care dupa ce fac toate astea hulesc aceasta tara si spun ca nu se compara cu cele din Vest. Problema e ca unul din motivele pentru care nu se compara sunt cei ca tine.
Revenind la problema cu ridicatul cred ca solutia este una "la mijloc".
Nu sunt de acord cu ridicatul unei masini, care chiar daca a parcat neregulamentar, nu incomodeaza circulatia (in acest caz cred ca o amenda consistenta ar fi suficienta - chiar in cuantumul unei ridicari, adica sa incaseze statul ceu 700-1000 ron sub forma de amenda si nu sa imparta cu alde Prigoana & Co). Asta scuteste emotii, timp si produce acelasi efect prin caracterul punitiv. In schimb ar trebui ridicate masinile care incurca circulatia, obtureaza caile de access pe alei, blocheaza statiile RATB, etc.