Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc
02 Mar 2011, 17:03
Ti-am raspuns.
Ultima oară modificat de
DGAlexandru pe 14 Apr 2011, 22:10, modificat 1 dată în total.
Motiv: Nu mai citati mesajul anterior. Raspundeti in topic apasand pe butonul "Raspunde", nu pe cel pe care scrie "Citeaza".
07 Mar 2011, 14:59
Stie cineva...taxa de poluare/prima inmatriculare sau cum ii mai zice care a fost achitata in 2010 se poate recupera in instanta?
Multumesc!
08 Apr 2011, 08:01
cu ceva timp in urma va comunicam ca "taxa de poluare achitata in intevalul 15 decembrie 2008-31 decembrie 2009 se poate recupera printr-o actiune in instanta. De asemenea se poate recupera si taxa de prima inmatriculare achitata conform Codului fiscal, prevederi aplicabile pana la data de 01.07.2008."
Avand in vedere hotararea CEJ in cauza Tatu contra Romaniei, cu privire la modalitatea de interpretarea a art 110 din TUE raportat la legislatia interna, respectiv OUG 50/2008, practica instantelor din Romania trebuie sa se schimbe in mod obligatoriu in sensul admiterii tuturor actiunilor de restituire a taxelor achitate in temeiul OUG 50/2008, care a intrat in vigoare la 01.07.2008.
Pentru cei interesati, in special din Cluj-Napoca, mail n_nct@yahoo. com.
12 Apr 2011, 22:38
A aflat cineva ceva la ce a zis Laci?
13 Apr 2011, 01:17
Se zvoneste ca se scoate...dar nimic concret.
Cu parere de rau...pana nu e in Monitorul Oficial...nu cred.
14 Apr 2011, 13:54
Da ,asa este se zvoneste ca se scoate...dar nimic concret inca....
Mai multe persoane au cumparat masini euro 2 si 3 cu motoare intre 1800-2500 cmc .Inca nici eu nu stiu de ce ? dar ....vom vedea .....
14 Apr 2011, 14:22
http://www.mediafax.ro/social/borbely-este-clar-ca-nu-vom-desfiinta-taxa-de-prima-inmatriculare-8157029Cica nu se scoate!! "Dezbraca-te sa te..... imbracate ca nu te......!" cam asa pe la noi.
Doamne ce scursuri de politicieni!!
14 Apr 2011, 21:00
Dupa parerea mea nu trebuie sa apelati la un avocat.Sunt cateva hartii de completat si poti sa mergi singur in instanta.Oricum mare lucru nu se discuta,se termina in 2 min si ramane la latitudinea judecatorului ce o sa decida .
Eu am castigat in prima instanta dar a facut prefectura recurs si astept decizia Curtii de apel.Am uitat sa precizez ca am dat in judecata prefectura ptr. ca nu au vrut sa inmatriculeze masina fara plata taxei de poluare anul trecut in iunie.
Oricum, fiecare face cum vrea dar raman la ideea ca nu trebuie sa cheltuiti bani aiurea.
17 Apr 2011, 09:23
In Galati stiti un avocat care se ocupa cu asa ceva? Eu am o taxa de 890 euro.
17 Apr 2011, 11:32
cei care au platit taxa de poluare in 07.2008 ce procedura trebuie sa urmeze ptr a putea sa isi recupereze aceasta taxa de la Directia Generala a Finantelor Publice?
taxa s-a stabilit in urma aplicarii elementelor de calcul prevazute de OG 50/2008...
19 Apr 2011, 06:07
Cei care ati recuperat taxa, cat a fost onorariul avocatului?
19 Apr 2011, 07:46
In Petrosani,jud.Hunedoara este cineva care a recuperat taxa de prima inmatriculare?
21 Apr 2011, 10:38
se poate recupera taxa de prima inmatriculare? eu am platit anul trecut 3000ron. asa ca nu e de ici de colo suma.
22 Apr 2011, 16:12
Teoretic se poate,depinde de instanta de judecata.La noi s-au cam castigat,am cativa prieteni care au primit banii.Merita sa incerci.
Ultima oară modificat de
DGAlexandru pe 22 Apr 2011, 23:28, modificat 1 dată în total.
Motiv: Nu mai citati mesajul anterior. Raspundeti in topic apasand pe butonul "Raspunde", nu pe cel pe care scrie "Citeaza".
22 Apr 2011, 21:18
Pai eu am platit 3800 taxa, dar avocatul vrea 2000 ron daca castigam procesul.
In acest caz nu stiu daca se mai merita.
Vroiam sa stiu cum au procedat si altii. Cat ati recuperat si a costat avocatul?
25 Apr 2011, 13:50
Salutare tuturor. Vreau sa spun de la inceput ca desi am contul facut de mai mult timp,este prima data cand ma folosesc de el.
Am o problema. Am un mondeo mk3 din 2004 si nu stiu ce portita sa gasesc,sau solutie, sa il inmatriculez. Acum taxa este de 4300 euro. Ma gandeam la 2 variante : una ar fi pe bulgaria dar nu stiu ce riscuri sunt si cum se procedeaza cel mai corect; si a doua ar fi sa cumpar un motor euro 4 dar cu toate costurile ma gandesc ca oricum ma apropii de 3000 euro.
Are cineva o solutie sau o idee legat de problema asta?
Astept raspunsurile voastre si va multumesc pt interes.
Ciao
25 Apr 2011, 15:46
platesti taxa si pe urma cu un avocat bun dai statul in judecata si iti recuperezi banii.
alta solutie nu vad.
26 Apr 2011, 17:07
$1 scrie:$2alutare tuturor. Vreau sa spun de la inceput ca desi am contul facut de mai mult timp,este prima data cand ma folosesc de el.
Am o problema. Am un mondeo mk3 din 2004 si nu stiu ce portita sa gasesc,sau solutie, sa il inmatriculez. Acum taxa este de 4300 euro. Ma gandeam la 2 variante : una ar fi pe bulgaria dar nu stiu ce riscuri sunt si cum se procedeaza cel mai corect; si a doua ar fi sa cumpar un motor euro 4 dar cu toate costurile ma gandesc ca oricum ma apropii de 3000 euro.
Ciao
Salut. Lasa un numar de telefon sau o adresa de mail. Se poate inmatricula fara plata taxei.
$1 scrie:$2ai eu am platit 3800 taxa, dar avocatul vrea 2000 ron daca castigam procesul.
Vroiam sa stiu cum au procedat si altii. Cat ati recuperat si a costat avocatul?
Tocmai din acest motiv s-a infiintat ASDR ( Asociatia Soferilor si a Drepturilor acestora din Romania ) .

$1 scrie:$2e poate recupera taxa de prima inmatriculare? eu am platit anul trecut 3000ron. asa ca nu e de ici de colo suma.
Da. Se poate.
Ultima oară modificat de
DGAlexandru pe 26 Apr 2011, 17:26, modificat 1 dată în total.
Motiv: Comasat 3 mesaje consecutive scrise la mai putin de 10 min distanta. Pe viitor te rog sa te folosesti de butonul "Modifica" pt. a adauga in mesajul anterior ceea ce vrei sa mai spui.
26 Apr 2011, 17:23
$1 scrie:$2alutare tuturor. Vreau sa spun de la inceput ca desi am contul facut de mai mult timp,este prima data cand ma folosesc de el.
Ciao
din cite stiu eu se poate inmatricula daca dai statul romani in judecata(sau MAI, nu stiu sigur), dureaza cam 3-6 luni.
mai cauta pe forum, este un coleg care a inmatriculat in acest fel masina.
daca gasesc subiectul am sa revin
am gasit
vb cu baietii
viewtopic.php?f=17&t=58929&p=834702#p834702
26 Apr 2011, 21:56
$1 scrie:$2ai eu am platit 3800 taxa, dar avocatul vrea 2000 ron daca castigam procesul.
Tocmai din acest motiv s-a infiintat ASDR ( Asociatia Soferilor si a Drepturilor acestora din Romania ) .

Buna ziua!
Am trimis mail si pe o adresa gasita pe situl dvs!
Am gasit acolo si o lista cu documente necesare pe care le am.
Puteti sa-mi spuneti care este demersul in aceasta problema si care sunt costurile?
Mentionez ca taxa a fost platita in aprilie 2011.
Astept cu interes raspunsul dvs!
27 Apr 2011, 08:57
Din cate stiu, se putea recupera taxa platita pana prin 2010 fara probleme.
Sunt curios, in contextul nou (in care taxa a fost declarata ilegala - a nu stiu cata oara - de UE), ce sanse sunt ca sa iti recuperezi taxa de prima inmatriculare integral, oricand ai fi platit-o.
27 Apr 2011, 12:51
$1 scrie:$2
Ciao
din cite stiu eu se poate inmatricula daca dai statul romani in judecata(sau MAI, nu stiu sigur), dureaza cam 3-6 luni.
mai cauta pe forum, este un coleg care a inmatriculat in acest fel masina.
daca gasesc subiectul am sa revin
am gasit
vb cu baietii
viewtopic.php?f=17&t=58929&p=834702#p834702
da.ms fain. se poate cu proces dar dureaza si tre sa dai peste un avocat bun iar sansa de succes nu este chiar asa de ridicata. depinde de completul de judecata. ms fain.ciao
27 Apr 2011, 16:26
$1 scrie:$2latesti taxa si pe urma cu un avocat bun dai statul in judecata si iti recuperezi banii.
alta solutie nu vad.
este o solutie,dar am inteles ca e cam greu cu banii. adica procesele se castiga dar nu are statul bani sa dea inapoi...
10 Mai 2011, 13:48
Salut cele 2 categorii de postanti: baieti naivi, care spera sa obtina o speranta si avocatei vopsiti, care spera ca obtina un onorariu mic dar sigur.
Eu fac parte din prima, adica am de recuperat 6 mii lei, mai am 0.6 la mie sperante si de 6 luni citesc topicuri despre subiect.
Parerea mea (cum bine se exprima un clasic in viata):
1. Prima categorie intreba ceva, a 2-a raspunde la prima postare ca se poate, la a 2-a ca el a reusit, la a 3-a te ajuta cu un nr. de telefon, apoi primesti o factura si te-a ,,rezolvat favorabil" imediat.
2. Sunt depuse cereri de restituire de ordinul miilor, s-au solutionat favorabil NU de ordinul sutelor, s-au primit acasa hartii cu DA (la prima instanta) de ordinul zecilor si bani in cont au vazut maxim 5 baieti: unul care este ma-sa judecator, altul cu fratele procuror etc.
Pentru a 3-a categorie (care din pacate nu va citi acest mesaj, avand procese pe care trebuie sa le castige, dar totusi...) am o oferta de nerefuzat: 1500E, cand primesc banii in cont, cu priviri sincere in ochi si cu contract ferm in care pun masina gaj la notar. Am toate actele gata, inclusiv raspunsul negativ de la Finante si Cererea redactata de chemare in judecata. Astept reactii, altfel s-au dus si cele 6% sperante!
Bafta tuturor,
G.
10 Mai 2011, 13:56
Putin confuza exprimarea ta. Sa inteleg ca dai 1500 EUR ca sa recuperezi 6000 RON???
In cazul asta daca dai 100 de pomana ajungi la acelasi rezultat si nu stai dupa nimeni.
10 Mai 2011, 14:21
Ai calculat corect.
Asa ceva nu se returneaza!
12 Mai 2011, 09:19
$1 scrie:$2utin confuza exprimarea ta. Sa inteleg ca dai 1500 EUR ca sa recuperezi 6000 RON???
Salut, In cazul asta daca dai 100 de pomana ajungi la acelasi rezultat si nu stai dupa nimeni.

Salut, Mihai
Ceea ce nu ai inteles este faptul ca acest onorariu, intradevar motivant, este recuperat ca cheltuieli de judecata de la AFP (pentru ca avocatul emite chitanta pe suma, la care eu ii platesc TVA-ul), numai in cazul pronuntarii definitive favorabile.
Dar baietii cu studii aprofundate la Titu Maiorescu sau Hyperion si bine indrumati de parintii din bransa, care le-au facut temele si lucrarea de admitere in Barou, nu lucreaza decat cu banii inainte, putini dar siguri, sti cum e..., ce e in mana nu este pe gard...
E si un banc vechi, dar bun: -Tata, am castigat de la prima infatisare procesul ala cu care te chinui tu de 25 de ani!! -Daca eu il castigam atunci, cum crezi tu ca erai acum avocat...
Eu astept totusi un semn de la un avocat adevarat.
Bafta,
G.
12 Mai 2011, 14:08
eu am renuntat. la mine este vb, de faptul, ca masina a fost cumparata din tara de noua si deci nu se pune problema de recuperare a taxei. cel putin asa mi-au spus unii avocati pe care i-am contactat.
cat despre ASDR nu stiu ce sa cred. nici macar nu au cerut informatii suplimentare. am vb cu ei pe privat si nu mau intrebat prea multe. singurul lucru pe care il urmaresc e sa iti promita sarea cu marea. poate e si vina mea ca nu am dat toate informatiile de la inceput, dar cred totusi ca nu se putea ca ASDR-ul sa lanseze niste afirmatii fara sa aiba toate informatiile.
bafta multa tuturor.
Cata
12 Mai 2011, 19:16
nu mai credeti nimic din ceea ce spun cei de la ASDR....se folosesc de acest forum pt a aduna mai multi adepti inscrisi in asociatia lor si bineinteles cotribuabili. eu unu i-am contactat in legatura cu recuperarea banilor de taxa si mi-a spus un tip de acolo ca tb mai intai sa ma inscriu in asociatia lor ca apoi sa se ocupe de cazul meu. deci colegilor forumisti nu mai credeti in ei si ceea ce promit pt ca sunt numai minciuni. eu am cerut numai o indrumare pt actionarea in judecata a statului si m-am trezit cu altceva.in fine! alegerea va apartine. stima!