Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc
Răspunde

Re: Intilniri cu Politia Rutiera

29 Iun 2009, 11:32

am si eu o intrebare. in caz ca se ajunge la judecata cu politia, acestia sau inculpatul pot aduce ca probe inregistrarile camerelor video amplasate de primarii in mai toate intersectiile.

nu de alta dar, azi am trecut pe galben, si s-a luat un echipaj dupa mine. dupa ei cica am trecut pe rosu. i-am zis din start ca am 3 martori in masina care o sa declare la proces ca am trecut pe galben, iar dupa ce voi cistiga ma voi indrepta si asupra lui pt abuz.

29 Iun 2009, 20:10

Muzica9 citeste regulamentul si vezi ce spune despre culoarea galbena , ce obligatii are conducatorul auto . ;)

@offtopic : la ce abuzuri pot fi supusi unii oanemi . . . .. . . . incredibil . . 8-|

29 Iun 2009, 20:27

stiu foarte bine regulamentul. pt galben primesti amenda. nu se mai retine permisul ;)

29 Iun 2009, 20:47

Dar tinand cont ca era galben de ceva timp cand ai trecut tu. . . . . . . normal ca tot galben a ramas .
:-"

20 Iul 2009, 16:31

de cand am permis am avut cam 3 intalniri serioase cu nenea "Gargea"
in afara de cele 3 opriri, au mai fost nenumarate pt verificat acte, nr si alea alea.
1. conduceam masina lui frate-mio(BMW 325- pisicuta). LA vremea aceea lucram la banca si eram la costum permanent. In pauza de masa zic sa vin acasa sa pap ceva. Pe straduta ce ma duce acasa nu este asfalt, ci ceva pietris. Eu trebuia sa fac dreapta, cand sunase telefonul. Eu ma uit cine e si scap volanul si am intrat in teava de gaz. Sun la 112,dupa ce sun la eon gaza sa vina aia sa opreasca gazul care fasaia de numa prin spartura din teava. Vine gargea(cu masina particulara) se uita la mine si zice: frumuselule, 3 milioane amenda! Eu :da de ce? "uite ce viteza ai avut,cum arata teava" .teava era culcata, insa doar pt ca in iarna au venit aia de la dezapeziri si au lovit-o. Eu mai mult am atinso si a puscat pe "cusatura". am incercat sal conving cu vb buna ca nu am avut viteza, el"ba uite cum e teava". Plin de nervi iam zis"ma, hai cu mine sa vezi cum arata masina".Masina era doar putin sparta masca de plastic. el zice"aha, intradevar nu ai avut tu viteza mare, dar tot iei 3 mil amenda, ca am venit pana aici".
2. Ieri noapte eram in Satu Mare, veneam spre Baia Mare din vama de la Bors. Pana in SM drumul era gol(ora fiind 1 cand am ajuns in SM, noaptea) asa ca 120-140 constant. In SM insa am mers cel mai regulamentar, insa spre iesire nu am mai avut rabdare si iam dat 100 km/h. Vin eu linistit si imi sare in fata un politist sa ma opreasca, eu nu-l vazusem,cat pe ce sa-l calc. eu eram 100% convins ca merg cu ocazie de acolo. radaru zicea 103 km/h in localitate. MARE NOROC ca era drum cu limita de 70 unde am calcat-o. Am vb frumos, mi-am cerut scuze, ca am facut drum lung, ca abia astpet sa ajung acasa , la care si el si-a cerut scuze ca nu ma poate lasa cu un avertisment dar deja depasisem cu 30 limita, dar imi da minimul amenda si imi zice ca daca vreau pot sa merg linistit mai tare, dar nu prea tare ca nu mai sunt radare de acolo pana in jud MM. :D
3. In aceasi noapte in Baia Mare, la 1 km de casa trec la semafor pe galben, deja rosu cand am intrat in intersestie, dar dat fiind ca era gol orasul, 2 dimineata, am intrat, si in 30 secunde sirena in spate. Eu linistit trag pe drapta si binecunoscutul: salut, e vreo problema? sever, Garcea a cerut actele si m-a intrebat pe ce culoare m-am bagat pe semafor?eu: Galben. El:NU! ROSU!.Eu eram singur, ei erau 3. Unul ma intreaba daca i-am vazut? Eu le zic: Crezi ca-s tampit sa vad politia si apoi sa trec pe rosu? Crezi ca-s baut? El cum a auzit mi-a dat fiola. Eu suflu si 0,00. El cred ca era baut ca dupa ce am suflat m-a intrebat: daca mergem la spital , gasim ceva in sange? Eu mirat si razand: daca fiola zice ca nu am nimic, de unde sa am in sange? din nou m-a intrebat de culoare, eu galben din nou asa ca mi-a dat actele inapoi si a zis: Erau ambele semafoare rosii! si pleca. Eu scot capu pe geam si strig: al meu era galben!
sper sa fie ultimele mele intalniri cu Politia. :D

28 Iul 2009, 14:10

sambata seara..eu cu niste prieteni in masina.....plecam de la un restaurant dintr-o localitate spre o discoteca din alta.Strada pustie in afara de o masina care circula cu 40- 50 km/h in fata mea,linie continua,din fata nu venea nimeni ,in spate la fel.Calc acceleratia il depasesc pe individ si hop surpriza...politia.Prezint actele (mentionez ca nu consumasem alcool ),ma intreaba daca stiu de ce m-a oprit. Recunosc ca da.Am avut noroc ca tipul in uniforma era din aceeasi localitate in care locuiesc eu asa ca m-a lasat sa plec fara alte intrebari.(multumesc domn politist)

28 Iul 2009, 14:33

Asta nu inteleg eu, de ce ar trebui sa primesti amenda pentru astfel de situatii. Ok, inteleg cand e trafic, periculos bla bla. Dar asa?

28 Iul 2009, 14:44

Linia continua e linie continua...
Putem discuta daca vrei doar "daca" este utila acea linie continua sau nu. :D

28 Iul 2009, 16:14

Pai ziua e utila. Dar in cazul asta nu era nimeni pe strazi, daca era linie continua 2km statea in spatele celui care mergea cu 30? Parca era si o reglementare cum ca daca ai probleme la masina, nu incurci traficul, tragi frumusel pe dreapta. Pe ala de mergea incet de ce nu l-a oprit? Ca incurca traficul. Cum care trafic? Ala de a fost pus in pericol prin depasirea liniei continue :).

Cum nu inteleg de ce unele semafoare functioneaza si noaptea in loc sa fie pe intermitent. Ok, in intersectiile mari eu zic ca trebui intotdeauna sa fie semafoare, dar cand iesi de o straduta amarata (careia i-au fost sortite 3 becuri colorate) chiar are sens sa stai ca prostul 2-3 minute cand un simplu intermitent si cedeaza faceau treaba?

28 Iul 2009, 16:23

Exact ce ziceam: poate fi optimizata treaba, dar regulile care exista trebuie respectate.
Pe de alta parte, daca acea linie continua evita accidentele ziua nu e o problema sa stea si noaptea acolo. Pana la urma si politistul a fost intelegator, nu?

28 Iul 2009, 23:50

Conform legii, nu ar fi trebuit doar sa primeasca amenda, ci sa ii suspende permisul, asa ca sa zica de 2 ori sarumana :)

@Adi : Tu ai compus o pledoarie de la o reglementare despre care crezi ca exista? ;)) Exista, intradevar, o reglementare, dar se refera la un vehicul ramas "in pana", pe cand asta circula cu 50.Nu o sa gasesti politist care sa amendeze un sofer care mergea cu 50 la ora in afara, mai ales noaptea (asta in primul rand pentru ca nu e ilegal, in al doilea rand ptr ca e preventiv). Legea-i lege, dunga-i dunga :D Nu ai voie sa depasesti dar ai voie sa faci o propunere catre administratorului drumului, poate la urmatoarea reparatie/marcare o sa ia in calcul propunerea, daca e sustinuta de normativele in vigoare. Inca nu am auzit de accident rutier din cauza respectarii cu sfintenie a marcajului respectiv... Tocmai s-a intors un coleg din Italia, sa vezi acolo pe "DN"-uri depasire interzisa nejustificat, pe km intregi de aliniament (sau pe km intregi de ceea ce intelegem noi ca fiind zona in care se poate depasi :D ) - cu amendamentul ca au autostrazi (cam scumpe, cred ca a dat vreo 150 de euro in toata excursia numai pe taxa de autostrada, dar s-a si plimbat).
Răspunde