de cand am permis am avut cam 3 intalniri serioase cu nenea "Gargea"
in afara de cele 3 opriri, au mai fost nenumarate pt verificat acte, nr si alea alea.
1. conduceam masina lui frate-mio(BMW 325- pisicuta). LA vremea aceea lucram la banca si eram la costum permanent. In pauza de masa zic sa vin acasa sa pap ceva. Pe straduta ce ma duce acasa nu este asfalt, ci ceva pietris. Eu trebuia sa fac dreapta, cand sunase telefonul. Eu ma uit cine e si scap volanul si am intrat in teava de gaz. Sun la 112,dupa ce sun la eon gaza sa vina aia sa opreasca gazul care fasaia de numa prin spartura din teava. Vine gargea(cu masina particulara) se uita la mine si zice: frumuselule, 3 milioane amenda! Eu :da de ce? "uite ce viteza ai avut,cum arata teava" .teava era culcata, insa doar pt ca in iarna au venit aia de la dezapeziri si au lovit-o. Eu mai mult am atinso si a puscat pe "cusatura". am incercat sal conving cu vb buna ca nu am avut viteza, el"ba uite cum e teava". Plin de nervi iam zis"ma, hai cu mine sa vezi cum arata masina".Masina era doar putin sparta masca de plastic. el zice"aha, intradevar nu ai avut tu viteza mare, dar tot iei 3 mil amenda, ca am venit pana aici".
2. Ieri noapte eram in Satu Mare, veneam spre Baia Mare din vama de la Bors. Pana in SM drumul era gol(ora fiind 1 cand am ajuns in SM, noaptea) asa ca 120-140 constant. In SM insa am mers cel mai regulamentar, insa spre iesire nu am mai avut rabdare si iam dat 100 km/h. Vin eu linistit si imi sare in fata un politist sa ma opreasca, eu nu-l vazusem,cat pe ce sa-l calc. eu eram 100% convins ca merg cu ocazie de acolo. radaru zicea 103 km/h in localitate. MARE NOROC ca era drum cu limita de 70 unde am calcat-o. Am vb frumos, mi-am cerut scuze, ca am facut drum lung, ca abia astpet sa ajung acasa , la care si el si-a cerut scuze ca nu ma poate lasa cu un avertisment dar deja depasisem cu 30 limita, dar imi da minimul amenda si imi zice ca daca vreau pot sa merg linistit mai tare, dar nu prea tare ca nu mai sunt radare de acolo pana in jud MM.
3. In aceasi noapte in Baia Mare, la 1 km de casa trec la semafor pe galben, deja rosu cand am intrat in intersestie, dar dat fiind ca era gol orasul, 2 dimineata, am intrat, si in 30 secunde sirena in spate. Eu linistit trag pe drapta si binecunoscutul: salut, e vreo problema? sever, Garcea a cerut actele si m-a intrebat pe ce culoare m-am bagat pe semafor?eu: Galben. El:NU! ROSU!.Eu eram singur, ei erau 3. Unul ma intreaba daca i-am vazut? Eu le zic: Crezi ca-s tampit sa vad politia si apoi sa trec pe rosu? Crezi ca-s baut? El cum a auzit mi-a dat fiola. Eu suflu si 0,00. El cred ca era baut ca dupa ce am suflat m-a intrebat: daca mergem la spital , gasim ceva in sange? Eu mirat si razand: daca fiola zice ca nu am nimic, de unde sa am in sange? din nou m-a intrebat de culoare, eu galben din nou asa ca mi-a dat actele inapoi si a zis: Erau ambele semafoare rosii! si pleca. Eu scot capu pe geam si strig: al meu era galben!
sper sa fie ultimele mele intalniri cu Politia.