Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc
05 Feb 2010, 17:36
Mama, mama, ce buna era o camera pt mine! de unde ai luat-o si cat a facut? cat inregistreaza si unde ai montat-o?
05 Feb 2010, 21:58
Am facut armata la paza si ordine(jandarmerie)iar pe atunci politistii de la ordine publica faceau si circulatie...pe scurt,mintile astea odihnite au un spirit de conservare ceva de speriat,am vazut(luat parte)la atitea incalcari de legi,regulamente si ce mai vreti voi incit in 8 luni cit a durat serviciul la ei am inteles ca daca esti scapat printr-un noroc tot nu ai scapare in viitor,adica esti dat in consemn si asteptat la,,colt'' iar circulatia cunoscuta si vazuta de mine din interiorul sistemului era putred de corupta,nu cred ca acum dupa 18 ani sau schimbat prea multe,banuiesc ca au devenit mai bine organizati,va spun toate astea ca sa intelegeti (care vrea)ca cel mai bine este sa nu inotati inpotriva curentului decit daca...asa va place,fiecare sa inteleaga ce vrea
06 Feb 2010, 16:12
Nu inot impotriva curentului, cel mai mult ma deranjeaza nedreptatea fatisa... si mitocania astora, dar cel mai bine stai cuminte, cu capul plecat ca sabia sa nu-l taie.
Pe viitor capul plecat, e mai bine asa si ciocu" mic...
06 Feb 2010, 21:45
manu sa nu intelegi gresit,nu sint adeptul capului plecat,sint rebel si tupeist dar numai atunci cind am sansa de a cistiga confruntarea,altfel incerc sa cistig cite mai putine suturi,adica daca poti sa-l arzi pe un cap de creta cu sau fara moralitate arde-l....stii,este dulce paharul invingatorului,mai ales cind stii ca nemernicul traieste legal din banii luati de la noi pentru ceva utopic deocamdata in romanica(LEGEA)
07 Feb 2010, 12:19
Mentalitate pur romaneasca . . . .. . .
08 Feb 2010, 10:29
mare adevar graiti fratilor.....
09 Feb 2010, 20:26
@manu72: a cata oara este cand ai de-a face cu politia si ai fost ars pe nedrept ?
Si eu am procedat la fel ca tine la primele 2 dati cand mi s-a intamplat dar apoi daca am vazut ca nu merge, ba chiar mi-o fur mai rau am schimbat tactica si surpriza, functioneaza. Ultima oara am fost oprit pt. faza scurta dreapta care nu functiona si culmea ca functiona si ca sa nu ma opreasca degeaba a luat-o la rand trusa, extinctor si mi-a gasit rovigneta expirata 1000 ron amenda + talon suspendat. Insa am invatat din cele 2 patanii ca oricata dreptate ai avea daca are el chef tot te face si discutia am purtat-o in alt registru. Am luat amenda pt. ca chipurile nu am actele la mine, am scos banii sa o achit pe loc si surpriza, mi-a luat PV-ul si "liber".
Iti imaginezi ca PV-ul a fost anulat apoi, banii pusi la portofel si puncte penalizare lipsa din cazier auto.
Concluzie: tonul face muzica, daca el e prost tu fi si mai prost, nu-i lasa impresia ca esti mai destept decat el, superior. Parerea mea! Eu de cand sunt prost nu am mai primit puncte penalizare sau suspendat ceva. Cu alte cuvinte: fiti prosti ca de destepti geme tara!

Ar trebui facut si un cerc al prostilor anonimi si fiecare sa vina: Ma numesc x si am y ani de cand sunt prost .... Eu sunt primul pe lista, dar ramane deschisa, nu e prea tarziu.
10 Feb 2010, 13:32
A fost interesanta relatarea ta si m-am amuzat de minune in legatura cu asociatia prostilor,cred ca ar trebui deschis un topic(de catre cineva cu inclinatii)pe legislatie cum poti sa diminuezi corectiile aplicate de catre legiuitor...luciu cu 3 de s de aproape 10 ani lucrez numai ,,in afara''si am vazut, inteles,invatat cum functioneaza legea si justitia pe continente ca Europa,Africa,America(sud si nord),eu nu indemn la incalcarea legii de dragul de a o incalca ci la a minimaliza excesul din partea autoritatilor,cit despre incalcarea legii o poti face doar atunci cind poti sa invingi sistemul....oricum incerc sa iti arat ca in orice tara normala exista litera si SPIRITUL legii...tocmai spiritul asta al legii ii fac pe ameicani sa fie unde sint,adica acolo unde legea este strimba(in defavoarea platitorului de taxe)intervine spiritul,cel ce o aplica incearca sa inteleaga motivul si dupa aia aplica corectia,stii de ce,pentru ca dupa ora de servici el se recomanda si este apelat ca d-ul ,,nume'' nu d-ul,,functie''plus nume...hai ca ti-am dat o tema,banui ca avind ceva inclinatii in ale scrisului ma poti,,demonta''pe fata si pe dos,totusi gindeste-te la ce am scris si o sa faci un salt urias in legatura si cu spiritul civic,toate bune
10 Feb 2010, 14:46
$1 scrie:$2.. Am luat amenda pt. ca chipurile nu am actele la mine, am scos banii sa o achit pe loc si surpriza, mi-a luat PV-ul si "liber".
Iti imaginezi ca PV-ul a fost anulat apoi, banii pusi la portofel si puncte penalizare lipsa din cazier auto
Ca sa anuleze un PV are nevoie de ambele file, iar daca tu ai luat una dintre ele nu se mai poate face nimic!
10 Feb 2010, 14:56
Pai omu nu a zis "mi-a luat PV-ul si "liber"."? presupun ca se referea la fila lui
In alta ordine de idei din pacate de multe ori iesi mai putin sifonat daca te "intelegi" cu militianul decat daca vrei sa ii arati ca ai dreptate.
10 Feb 2010, 23:47
$1 scrie:$2manu72: a cata oara este cand ai de-a face cu politia si ai fost ars pe nedrept ?
Si eu am procedat la fel ca tine la primele 2 dati cand mi s-a intamplat dar apoi daca am vazut ca nu merge, ba chiar mi-o fur mai rau am schimbat tactica si surpriza, functioneaza. Ultima oara am fost oprit pt. faza scurta dreapta care nu functiona si culmea ca functiona si ca sa nu ma opreasca degeaba a luat-o la rand trusa, extinctor si mi-a gasit rovigneta expirata 1000 ron amenda + talon suspendat. Insa am invatat din cele 2 patanii ca oricata dreptate ai avea daca are el chef tot te face si discutia am purtat-o in alt registru. Am luat amenda pt. ca chipurile nu am actele la mine, am scos banii sa o achit pe loc si surpriza, mi-a luat PV-ul si "liber".
Iti imaginezi ca PV-ul a fost anulat apoi, banii pusi la portofel si puncte penalizare lipsa din cazier auto.
Concluzie: tonul face muzica, daca el e prost tu fi si mai prost, nu-i lasa impresia ca esti mai destept decat el, superior. Parerea mea! Eu de cand sunt prost nu am mai primit puncte penalizare sau suspendat ceva. Cu alte cuvinte: fiti prosti ca de destepti geme tara!

Ar trebui facut si un cerc al prostilor anonimi si fiecare sa vina: Ma numesc x si am y ani de cand sunt prost .... Eu sunt primul pe lista, dar ramane deschisa, nu e prea tarziu.
Scuze ca am citat tot topicul dar esti haios!
Treaba sta cam asa: eu conduc de prin anii 90!!! de atunci am permisul de conducere. cu politistii astia am avut treaba de x ori. imediat dupa revolutie erau mai pasnici si mai democrati daca pot spune asa, cu unii mergea cu altii nu! ca si acum!!!
DAR, acum am prezentat acest caz, care nu este singular, pt ca am ajuns la o varsta, la care nu prea mai inghit toate magariile!!! Nu ma plimbam prin tara singur, dupa fete, sau alte bazaconii, ca in tinerete, eram o familie onorabila care petrecea concediul prin tara!
Nu prea eram dispus la concilieri cu un golan de militian care vroia sa faca "planu"... si inca ceva, nu eram eu la volan ca ma duceam la seful lui cu o plangere(oricum nu-i facea nimic), dar sotia a refuzat si am continuat, concediul conducand numai eu prin tara!! nu a mai vrut sa conduca si pace...
Problema cea mai deranjanta, a fost atitudinea de stapan, a unui taran, a unui ghiolban, e termenul cel mai potivit, si nu ca a luat un permis, care a doua zi l-am luat inapoi cu certificatul de grefa!!
Asta incerc eu sa explic! Bai fratioare, ma opresti, la un control de rutina, cum a zis prima oara, sunt cu familia, vezi ca ne distram,si ca sa ne strici distractia, cu actele toate in mana, te razgandesti si spui ca am gresit si suspenzi permisul, nu se poate asa ceva.... iei foc si sari la gatul lui, asta e problema...
10 Feb 2010, 23:48
$1 scrie:$2ai omu nu a zis "mi-a luat PV-ul si "liber"."? presupun ca se referea la fila lui
In alta ordine de idei din pacate de multe ori iesi mai putin sifonat daca te "intelegi" cu militianul decat daca vrei sa ii arati ca ai dreptate.
Nu aveai cu cine, din pacate.... uneori merge alteori nu!
11 Feb 2010, 12:39
@bruno: Parerea mea e ca plecam de la premise gresite: ne intereseaza numai efectul nu si cauza. Ca tot ai adus vorba de americani, pai aia au masini cu motoare de minim 2 litri, puteri de minim 100 CP, benzina ieftina chiar si la puterea noastra de cumparare, jde mii de km de autostrada cu x benzi si ghici ce, limitele de viteza pe autostrada sunt intre 65-75 mph (100-120km/h), si mai ghici ce: peste 90% din fraieri o si respecta dom'le. Pune conditiile de acolo la noi: e pai la noi toti e soferi, ai sa vezi buburuze de 1.2 si 60 CP cu pistoanele iesind prin capota la 150-160 km/h. Noi inca avem ceva de demonstrat, au trecut inca prea putini ani (20) de cand toata lumea avea dacie si avem asa un spirit competitiv f. dezvoltat, insa nu sunt sigur ca in sensul bun si totul este un cerc vicios: asta cu buburuza trebuie sa-l "faca" pe ala cu bmw-ul de 200 CP ca el e sofer, asta cu bmw-ul trebuie sa "faca" buburuza ca are masina si are o reputatie de aparat, ne grabim pt. ca nu avem autostrazi, daca avem autostrazi ne grabim pt. ca avem pe unde merge si tot asa, deci suntem smecheri. Ei bine, eu am decis sa fiu prost.
Politistul este un element constant cu comportament variabil => ca daca eu sunt constant prost am mai multe sanse sa scap.
Cam asta e cu ipoteza si concluzia, singura diferenta intre noi si Europa e ca la ei politia abuzeaza mai putin, insa acolo nu e foamea de la noi ca altfel nu stiu deznodamantul. Daca esti in neregula mai bine taci ca oricum nu scapi, in cel mai rau caz agravezi situatia. Tot in fostele tari comuniste pot sa zic ca mai ai cate o sansa, unde inca se mai practica filtru pt. spaga: triunghi, vesta, extinctor, centuri pasageri spate etc. Aici ma refer la Ungaria (pana intri pe autostrada) in Cehia, Slovacia si Polonia nu am trecut decat o singura data, deci irelevant. E, la noi, din cauza foamei, mai ai o sansa daca vorbesti, insa important este ce. Daca speculezi bine, scapi, adica nu stiu cat se injosea @manu72 daca zicea agentului: va salut sefu, venim si noi din concediu, cu copiii dupa noi, obositi, sufla vantu' in buzunare. Am lasat sotia sa conduca cativa km. sa ma odihnesc putin, stiti cum e cu femeile si atentia distributiva, etc., bine ca nu s-a intamplat nimic grav, eventual haideti sa chemam martorul (persoana care a traversat), se mai intampla, intelegeti si dvs.! Haideti sa fie bine pt. toata lumea!
Deci transformai in atu faptul ca sotia conducea atunci si bagai din top ca nu conduce decat in cazuri extreme si alte variatiuni pe aceeasi tema. Iti garantez ca daca erau la spaga se "inmuiau" inainte de a termina tu prima fraza, ca doar aia asteapta si ei: sa fii "prostalau".
Si eu am o varsta si tocmai de asta mi se pare mai elegant sa scot din buzunar de-o ciorba decat sa alerg dupa aia si sa ma dau cu curu' de pamant. La varsta mea ... fac febra musculara.
11 Feb 2010, 13:13
interesant comentariu.... dar, eu sunt mai coleric, greseala mea, temperamentul....pasiune multa a fost si ratiune putina... dar foarte bun comentariul, jos palaria!
11 Feb 2010, 13:56
Despre limitele de viteza este o discutie putin mai complicata. Am mers in afara si nu am fost nevoit sa depasesc viteza limita ca sa ajung unde vroiam intr-un interval decent de timp.La noi daca mergi cu 50 in fiecare sat ajungi poimarti. Pe de alta parte sunt si multe specimenele de care a mentionat colegul mai sus care simt nevoia sa demonstreze ceva. Le vedem ocazional la stiri cu 190 km/h in localitate.
In alta ordine de idei eu cred ca spiritul latin si balcanic ne fac mai predispusi sa incalcam legea iar politistii sa fie mai "ingaduitori". Daca in vest ai gresit platesti cu cat mergi mai la est cu atat e loc de "haide sefu poate o rezolvam".
12 Feb 2010, 14:13
Da sint de acord cu toti cei ce afirma ca in afara se respecta legea rutiera,stiti de ce pentru ca daca esti un om responsabil si echilibrat nu prea ai cum sa o incalci,strazi drepte cu asfalt impecabil,semaforizate,cu semne de circulatie puse la vedere,dimensionate corespunzator si intretinute,benzi de sparare,intr-un cuvint un lucru bine facut,adica banii luati de la platitori sint folositi corespunzator,iar politia are un slogan care il respecta,to help to serv,nu esti japcait de cap de creta care sta la pinda(esti atentionat,indrumat)iar statul nu te fura cum fac ai nostri,platindu-ti taxele beneficiezi...ca sa fiu on topic tocmai de asta am ramin la parerea mea ca retinerea unui permis dupa metodele arhicunoscute ale politiei romane este un abuz(exceptie facind tarzanii autohtoni facatori de victime)...scuzati radicalismul dar deja m-am enervat
12 Feb 2010, 14:51
Da stii care e paradoxul? In general fara permis raman law abiding citizen nu "tarzanii autohtoni facatori de victime". Sa nu zic ca in timp ce domnul politist imi scria procesul verbal pentru viteza supersonica de 107 km/h pe un drum national (nu contesc in nici un caz amenda luata pe drept) au zburat pe langa noi un X5 si un A6 cu peste 150 km/h (estimarea mea).
13 Feb 2010, 00:00
^domnu' cashcheta nu apuca sa dea drumu` la lampitze sa faca nino nino ca aia cu 150 au si disparut

sau poate subestimez eu batmobilu` lor de 70.000 euroi!:))
13 Feb 2010, 11:59
@bruno: ce zici tu e f. adevarat, insa raman la parerea mea, si anume: cauza la aboslut totul este "foamea"; efectele sunt ceea ce se intampla. Pana la urma este o motivatie nobila, toti ne zbatem sa iesim din foame si facem ce ne sta in putinta. Ce nu inteleg e de ce se mai intampla si sus asta, ca aia au iesit de mult din foame si nici macar nu i-am rotit acum la vot, basca avem acelasi guvern. Pana nu dispare foamea (daca va disparea vreodata, ca bag seama suntem si lacomi) nu se va schimba nimic.
16 Feb 2010, 22:33
$1 scrie:$2a stii care e paradoxul? In general fara permis raman law abiding citizen nu "tarzanii autohtoni facatori de victime". Sa nu zic ca in timp ce domnul politist imi scria procesul verbal pentru viteza supersonica de 107 km/h pe un drum national (nu contesc in nici un caz amenda luata pe drept) au zburat pe langa noi un X5 si un A6 cu peste 150 km/h (estimarea mea).
exact la fel am patit si noi cand ne certam cu organu*
l-am facut atent ca era sa fie facut afis si nu a avut nici o reactie...... ala dadea spaga, era cunoscut
17 Feb 2010, 08:52
Sunt cazuri si cazuri, in fata mea au tras pe dreapta pentru viteza nu un X5 sau A6 ci un R8 cu numere de RO.
17 Feb 2010, 11:46
$1 scrie:$2
Politia Bacau si Vrancea sunt cele mai scarboase din Moldova. In Bacau m-au ars de 2 ori fara rost, dar de-acum o sa procedez cum a facut un coleg de-al meu: uite vezi permisu si actele le am, dar nu ti le dau, n-ai probe foto+video, n-ai martori, paaa si sanatate. Sau le mai scria pe procesul verbal ca nu are martori nici dovezi, in plus ca milianu duhanea teribil a alcool.

Ai sa ramai surprins, dar Politia Nemteana este una din cele mai scarboase. Recunosc ca si cea bacauana!
Nu vreau sa fraternizez cu nimeni dar...in cele mai multe cazuri vina va apartine:
1. Nu cred ca politia se ia de bucuresteni, asta pentru ca foarte multe masini in leasing au numere de Bucuresti!
2. PV-ul trebuia semnat cu obiectiuni. Sa cheme martorul care se afla pe trecerea de pietoni si sa semneze.
3. Sunt politisti si politisti. NU aruncati cu noroi ca sunt din Moldova, ca pe acelasi principiu pot spune ca am luat amenda de viteza in Stefan cel Mare cu 62 de km/h acum 5 ani! Si as putea spune ca constanteni sunt cum sunt!
4. Limbajul depaseste orice limita, si ma vad sa va atentionez sa va reveniti, altfel incep sa impart cadouri

Si va asigur ca a trecut demult Craciunul!
5. LEGEA va cere sa reduceti viteza in apropierea trecerilor de pietoni si sa acordati prioritate pietonilor. Va spune EU ca oricat de mult as fi atent si eu mai trec fara sa acord prioritate si am vazut multi care o fac. Atentie, in Bacau se fac filtre pentru asemenea contravenitii!
6. Este adevarat ca de multe ori si Politia abuzeaza ... dar asta nu inseamna ca nu avem arme de aparare! vezi site-ul Politie rutiere pentru cai de atac impotriva PV.
17 Feb 2010, 14:56
Nu am nimic cu politia din Moldova dar, acolo am fost oprit mereu!
Chiar luni 15 feb. anul curent am fost oprit la Flamanzi, jud BOTOSANI pt un control de rutina. Acestea nu cumva sunt scoase din noul cod rutier? Eu asa stiu! Omul a fost politicos, a cerut actele inclusiv rovineta, care era expirata de 2 zile.... Nu am fost tupeist ca in cazul din vara cu sotia si omul a fost intelegator fara sa-i dau nici un leu! Bine rovineta o aveam lipita pe parbriz si am motivat ca nu am chitanta. Pana la urma am dat la pace fara bani, in mod amiabil....
Intrebarea care ma macina: au voie sa ne verifice la rovineta politistii fara un reprezentant de la drumuri???!!!...
17 Feb 2010, 16:06
Au voie. Controalele de rutina sunt scoase din lege..de fapt intr-o anumita masura, adica nu se mai numesc controale de rutina. Se numesc controale TEMATICE, dar au in fond vechile controale de rutina. Desi ar trebui sa existe clar o deosebire intre ele (si chiar exista) polititistii nu prea o fac! Adica actioneaza ca pe vechi...
In cazul prezentat de tine, tematica era cel mai probabil rovignetele. In mod normal la prezentare trebuia sa iti spuna ca se executa un control de "rutina" (unii chiar folosesc termenul corect, adica TEMATIC) cu privire la rovignete. Si apoi cer actele!
2 intrebari raman: 1. tu pleci la drum si nu verifici daca ai actele in regula?! puteau sa te opreasca si la Bacau..asta e, vina ta!
2. faptul ca ai dat la pace FARA bani, nu ii face mai buni acum pe politistii din BT?!

Vorba aia..ai scapat...
17 Feb 2010, 17:39
Controalele de rutina au fost scoase din lege ... in declaratii, de fapt este o mica portita legislativa, un "SAU" ambiguu care le permite sa opresca pentru verificarea actelor.
Orice politist de la circulatie are voie sa iti dea amenda pentru rovinieta. S-a mai discutat pe alte topicuri, LEGEA ii da acest drept - cine vrea sa verifice, nu are decat.
17 Feb 2010, 19:44
$1 scrie:$2 intrebari raman: 1. tu pleci la drum si nu verifici daca ai actele in regula?! puteau sa te opreasca si la Bacau..asta e, vina ta!
2. faptul ca ai dat la pace FARA bani, nu ii face mai buni acum pe politistii din BT?!

Vorba aia..ai scapat...
1 stiam ca e expirata dar la drumurile astea nu se merita sa iau!
2 nu, nu-i face mai buni, dar am stiut sa pun problema in favoarea mea, adica am facut-o pe prostul , ca nu am stiut ca trebuia pastrata chitanta, ca am lipit rovineta pe parbriz, l-am innebunit, nu mai stia ce sa creada, sunt naiv sau prost...
oricum la Harlau am oprit la petrom si am luat de urgenta pe o saptamana... dee, am scapat, e 10 mil amenda parca...
17 Feb 2010, 19:47
Oricum multumesc pt actulizare. Eram convins ca se procedeaza ca pe vremuri, te opreste garcia si verifica rovineta drumarul....
mod edit: o singura rugaminte am la tine, te rog sa nu postezi consecutiv daca intre postul anterior ci cel pe care tocmai vrei sa il postezi nu au trecut mai mult de 10 minute. Exista butornul MODIFICA, poti modifica postul si adauga ce vrei. Dupa 10 minute, expira timpul de editare.
Ultima oară modificat de
verga_Cip pe 18 Feb 2010, 09:05, modificat 1 dată în total.
Motiv: edit post
22 Feb 2010, 10:34
PS
sunt si in RO la 340 RON... cine e interesat sa dea PM sa-i spun unde gaseste sa nu se considere reclama..
22 Feb 2010, 11:18
Legat de controalele rutiere atat timp cat pe drumurile publice circula inca masini fara itp-uri, fara RCA, cu perdelute si csenoane, soferii fara centura sa nu mai zic de soferi care nu se pot tine pe picoare de beti ce sunt eu zic ca inca au rost. Atata timp cat domnul politist imi cere politicos actele le verifica si am plecat nu am nimic impotriva sa pierd 5 minute.