Citez din postul meu de pe la inceputul lunii mai "Am comis-o si eu. Dupa 10 ani de soferie in care nu am incasat nicio amenda a reusit un echipaj sa ma opreasca in Humulestii Noi (Nt.) cu 82km/h. Nenea nu a vrut sa-mi prezinte certificatul metrologic, ordi d serviciu, omologarea aparatului lucruri pe care le-am consemnat in procesuk verbal. De asemenea, am consemnat si faptul ca mai am si alte obiectiuni doar ca organul refuza sa-mi inmaneze o anexa pentru procesul verbal. Nu am semnat nici procesul verbal si nici alti martori cu care eu eram (3 masini si 9 oameni din care 5 magistrati). Amenda a fost de (daca nu ma insel) 150 ron in 48 ore si, parca 6 pct.penalizare sau puncte amenda. (Nu mai stiu ce scria in pv. intrucat daca nu l-am semnat nu am primit nici copie). Sunt curios ce o sa faca: Ori l-a anulat de la sine putere, ori mi-l trimite prin posta si o sa-l atac intrucat nu au cerut martori care sa semneze pv,
Si intrucat dupa o luna dovada (poza) se distruge o sa am grija sa atac pv la o alta judecatorie decat cea din Tg.Nt., o sa se traga un pic de timp si nu or sa mai aiba nicio dovada in instanta. (SPER)"
Am primit procesul verbal acasa la parinti si nu este semnat nici de mine, nici de alti martori.
Am citit O 2/2001 si la art.16 (7) se spune ca:
"În momentul încheierii procesului-verbal agentul constatator este obligat să aducă la cunoştinţă contravenientului dreptul de a face obiecţiuni cu privire la conţinutul actului de constatare. Obiecţiunile sunt consemnate distinct în procesul-verbal la rubrica "Alte menţiuni", sub sancţiunea ulităţii procesului-verbal."
Intrucat eu am cerut anexa pentru a completa obiectiunile (care nu mi-au incaput in cele 3-4 randuri ale procesului verbal) si politistul a refuzat, fapt pe care l-am consemnat in pv consider ca sunt indeplinite conditiile rev de art.amintit si va duce, sper, la nulitatea pv.
De asemenea, pv nu a fost semnat nici de mine nici de martori si este incalcat art.19 din O 2/2001 (1) Procesul-verbal se semnează pe fiecare pagină de agentul constatator şi de contravenient. În cazul în care contravenientul nu se află de faţă,
refuză sau nu poate să semneze, agentul constatator va face menţiune despre aceste împrejurări, care trebuie să fie confirmate de cel puţin un martor. În acest caz procesul-verbal va cuprinde şi datele personale din actul de identitate al martorului şi semnătura acestuia.)
Exista multe situatii asemanatoare, dar iata si o detaliere comentata in ceea ce priveste nulitatea proceselor verbale
http://www.juridice.ro/comentarii/nulit ... urala.html