Switch to full style
Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc
Răspunde

Folie geamuri fata.

22 Iul 2021, 18:07

Salut băieți!!!Zilele trecute băiatul meu a fost oprit în trafic de agenții de poliție și amendat pe motive ca avea folie aplicată pe geamurile laterale fata, amendat si luat talonul.Este o folie transparenta antiefractie care are transparenta de 78%,cu timbru aplicat si un certificat de la cei care au montat.I- au spus că dacă vrea talonul să se ducă la RAR.A fost la RAR dar cei de acolo au spus că pe ce baza au luat talonul,ca folia este legală ,că nu au măsurat cu nici un aparat( polițiștii) claritatea foliei.Este că și cum ti- a luat permisul de băutură fără să îți pună fiola s-au să recolteze probe de sânge.Intrebare ar fi: unde sa depun contestatia ținând cont că cei de la RAR nu au dat nici o foaie nimic la mâna.???Amenda este destul de mare...se anulează??? PV când a fost întocmit,baiatul meu nu a fost întrebat dacă are ceva de obiectat...Nu e acesta un abuz???

Re: Folie geamuri fata.

23 Iul 2021, 08:39

Ca fapt divers, masina are cumva geamuri cu o tenta oarecare...?
Nu de alta, dar si eu le-am dat jos pe fata pentru ca desi folia in sine era OK, venea peste cei 15% ai geamului.
Si de la RAR sa nu-i dea o hartie ca au masurat transparenta totala??? in ce baza recupereaza talonul?

Re: Folie geamuri fata.

23 Iul 2021, 15:11

În baza faptului că ei nu au avut nici un aparat de măsurarea transparenței si ca nici nu au vrut să se uite pe actele celor care au pus folia si in care spun că sunt atestați RAR.In plus una din foliile de pe geam a fost dată jos si practic nu este nici o diferență între ele....Ei( polițiștii) practic au cerut să vadă portbagajul si au văzut doar timbrul care e lipit pe geam...atât....Dacă timbrul acela era lipit fără folie pe ei nu îi interesau......Geamul din fabrica are 5% opacitate...folia 12%. Total 17% opacitate si83% transparenta...Deci???

Re: Folie geamuri fata.

31 Iul 2021, 21:54

Folia spui initial ca are 78% transparenta. Acum are 88%???
Geamurile din fabrica au in general mai mult de 5%.

Oricum, Politia iti returneaza talonul dupa ce iti da RAR o hartie ca ai remediat problema, ma gandesc. Adica ajungi la RAR cu masina si cu PV ca ti-au ridicat talonul, ei verifica si nu-ti dau nicio hartie???
Nu stiu daca cei de la Politie au aparate de masura a transparentei geamurilor.
(cand a trebuit sa le dau jos aveau un soi de mostrar la ITP, ca idee)
Legat de obiectii... Le putea trece inainte sa semneze.

Re: Folie geamuri fata.

31 Iul 2021, 22:23

Pai depinde despre ce masina e vorba si cum sunt geamurile din fabrica. La Mondeo le-am avut cu tenta verzuie din fabrica, de exemplu.
Răspunde