Legislaţie

Cumparare masina din Spania

Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Cumparare masina din Spania

Mesajde laurcj » 22 Iul 2008, 11:43

Salutare,

In august voi vizita niste rudenii din Spania si m-am gandit sa caut o masina acolo...deoarece am vazut si prin piata masini aduse din Spania.

A mai cumparat cineva masina din Spania? Care este procedura de obtinere a numerelor provizorii pentru export daca cumpar de la un dealer sau de la o persoana fizica?

Am auzit de undeva ca nu poti obtine numere provizorii doar daca ai rezidenta de Spania. Iar la asigurare tot asa. In plus nu prea poti sa faci asigurare pe o perioada mai mica de 1 an. Este adevarat?

Merci.
laurcj
Incepator

Re: Cumparare masina din Spania

Mesajde octa » 22 Iul 2008, 12:24

nu stiu nimic de treburile astea administrative, dar daca gasesti ceva, sa fi atent la norma de poluare a masinii - fordurile facute acolo se pare ca au intrat mai tarziu in norme... am citit undeva pe forum cum ca un focus din 2003 benzinar era e3, pe cand cele facute in germania au e4 inca din 2000...
ford focus turnier ghia 1,6 16v duratec ti-vct 2005 GPL
ford focus turnier ghia exclusive 1,8 16v zetec 2002 GPL
awo simson 425s super custom - 'lucille' - 1961
yamaha virago xv535 custom low rider - 1993

Imagine >>> REGULAMENT FORUM
octa
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Turnier 1,6l ti-vct 115 cp, Ghia 2005; 1,8l zetec 115 cp, Ghia Exclusive 2002

Mesajde raduedi » 23 Iul 2008, 16:16

cred ca te pot ajuta mai mult sau mai putin , pentru ca eu locuiesc in spania si chiar lucrez in acest domeniu (lucrez la o firma care se ocupa cu comercializarea de masini second hand), si ca sa vezi ce coincidenta am de vanzare ub focus 2 din 2005 1.6 tdci 110 cp. acum depinde de tine ce masina cauti iar de acte pot vb cu seful meu , pentru ca el se ocupa de asa ceva
Daca vrei mai multe detalii intreaba si am sa i raspund . :)
raduedi
Incepator

Maşina: Ford Focus 2005 sport break , 1.6 tdci trend

Mesajde laurcj » 23 Iul 2008, 16:31

@raduedi

Eu voi merge in august in Castelldefels, in apropiere de Barcelona. Pe mine m-ar interesa un Ford Focus 1 de prin 2002 sau un Seat Cordoba tot asa. Tu stai cumva in zona Barcelonei?

Mi-ar fi de mare ajutor daca ai putea vorbi cu seful tau despre modalitatea de a obtine numere temporare de export si asigurare pt aceste numere in Spania. Se numesc "placas verdes" in spaniola.

Pe un alt forum am citit ca numere temporare poti obtine numai daca ai rezidenta de Spania, ceea ce este foarte nasol. La fel am citit ca asigurarea nu se poate face pe mai putin de un an. Mi-ar fi de mare folos niste informatii exacte despre toata procedura.

Merci.
laurcj
Incepator

Mesajde raduedi » 23 Iul 2008, 17:38

Problema e in felul urmator , si tatal meu vre o masina de aici si cred ca in curand o sa ii gasesc una iar seful meu mi-a spus ca precis nu stie cum decurg formalitatile dar o sa se intereseze sa vada despre ce e vorba , iar cat despre asigurare nu cred ca poate fi vb de asa ceva , de ex daca locuiesti aici ai optiunea de a ti face asig platind chiar si in 4 rate , asa ca poti plati un a si restul nu le mai platesti nefiind nici o prblema . Placas verdes se folosesc din cate stiu eu numai cand inmatriculezi o masina adusa de afara aici in spania , asta pana ies placile definitive , asa procedam noi . Eu locuiesc aproape de Malaga deci din pacate sunt cam 1000 de km distanta . oricum daca vrei iti dau nr meu e tel si daca cumva cand ajungi ai probleme cu achizitionarea masinii ma poti suna si o sa vedem ce putem face ;) Cand am mai multe informatii despre cum poti cumpara o masina din spania si pe urma sa o inmatriculezi in tara o sa iti scriu . Succes !
raduedi
Incepator

Mesajde laurcj » 23 Iul 2008, 21:16

Salut.

Te rog mult sa-mi scrii de indata ce afli mai multe informatii. Poti sa-mi scrii si pe email la adresa laurcj@yahoo.com. Trimite-mi si numarul de telefon. Eu plec peste 3 saptamani in Spania.

Eu am gasit ceva informatii pe internet...dar nu ma prea descurc cu spaniola, poate tu intelegi mai multe:

http://www.mir.es/SGACAVT/trafico/tramv ... njero.html

http://www.dgt.es/was6/portal/contenido ... icular.pdf

La voi acolo cam care ar fi preturile la un Ford Focus, Seat Cordoba, Opel Astra de prin 2001-2002 cu 5 usi si AC?

Mai stii cumva si alte site-uri de cautat masini second in Spania inafara de http://www.segundamano.es?
laurcj
Incepator

Mesajde raduedi » 23 Iul 2008, 21:42

alte siteuri pe care poti cauta sunt http://www.coches.net si http://www.autoscout24.es
despre restul iti scriu mai tarziu acum sunt putin ocupat ;)
raduedi
Incepator

Mesajde raduedi » 23 Iul 2008, 22:43

m-am uitat putin peste anunturile din barcelona si am vazute destule focusuri (iti recomand focusul inaintea celorlalte masini) cu preturi cuprinse intrre 3500 si 5500 , acum depinde de ce cauti tu . Eu iti recomand dieselul tddi de 90 cai , dar e foare important sa te uiti cu mare atentie la starea masini pentru ca aici e "la moda " schimbarea numarului de kilometrii , sa te uiti bine la uzura volanului , a schimbatorului de viteze , pedalele , scaunul soferului vezi cat e de uzat , la fel sa vezi daca masina nu a avut vreun accident puternic , sa vezi starea ambreiajului . E foarte important sa verifici bine masina ptr ca o iei in tara si daca se defecteaza e problema . In ceea ce priveste actele necesare eu cred ca nu e problema dar am sa ma interesez mai amanuntit .
Nr meu de telefon este 697863610 vodafone , numele meu este radu .
tinem legaura si daca am vre-o noutate te anunt
raduedi
Incepator

Mesajde laurcj » 24 Iul 2008, 21:23

Raduedi, merci mult de informatii, astept vesti de la tine.

In cazul in care as cumpara masina pe numele altcuiva in Spania si sa iau numere provizorii tot pe alt nume ce ar trebui sa-mi dea persoana respectiva ca sa pot inmatricula masina in Romania pe numele meu, ca sa dovedesc ca masina respectiva e a mea? E de ajuns un simplu contract de vanzare-cumparare facut de mana intre mine si persoana respectiva? Sau ar trebui ceva la un notar?

Ce acte trebuie sa aiba in general o masina adusa din strainatate ca sa o pot inmatricula in Romania?
laurcj
Incepator

Mesajde Mondeo TDCI » 30 Oct 2008, 15:52

de abia acum am vazut acest topic ....

$1 scrie:$2-am uitat putin peste anunturile din barcelona si am vazute dar e foare important sa te uiti cu mare atentie la starea masini pentru ca aici e "la moda " schimbarea numarului de kilometrii

vb prostii cu schimbare nr de km :))
acolo un Passat de prin 2001-2002 daca are peste 200k de km il iei si la 5000-5500 fata de Germania unde chiar si la 300k de km nemtu mai are tupeul sa ceara 7000 de euro !
deci spanioli daca masina are peste 200000 pt ei nu mai are valoare :-??

Fata de cele de Germania Focusurile/Mondeo facute in Spania nu au gram de rugina sub ele ,unele sunt usor zgariate (de la parcari) insa la motor, directie, ambreiaj sunt impecabile =D>
Eu unul m-am lamurit cum sunt fata de cele de Ger ;)

cel de la care am luat masina (ultima din semnatura) mi-a spus ca vin nemtii cu tirurile in Spania ca sa cumpere Ford-uri de aici si le vand in Germania mult mai scump !
in Spania sunt mult mai ieftine ca in Germania !

$1 scrie:$2Pe un alt forum am citit ca numere temporare poti obtine numai daca ai rezidenta de Spania, ceea ce este foarte nasol. La fel am citit ca asigurarea nu se poate face pe mai putin de un an. Mi-ar fi de mare folos niste informatii exacte despre toata procedura.

da asa e daca nu ai rezidenta acolo mai bine stai acasa ca nu faci nimic :-??
si eu am adus doua masini de acolo insa am frate acolo care stie f bine limba !

nr provizorii se pot scoate de acolo dar nu merita zic eu, mai bine vi cu numerele ei si desigur cu toate actele masini !

cu asigurarea ?! e f simplu vb cu proprietarul sa iti lase asigurarea :)
FORD FOCUS II 1.8TDCI 115 CP 2006
Mondeo TDCI
Ford Freak

Maşina: Ford Focus II 1.8TDCI 115 CP 2006

Mesajde gabicosta » 19 Feb 2009, 18:53

vedeti ca asigurarea in spania e pe persoana care conduce respectiva masina,deci nu e valabila pentru alt conducator si daca aveti un accident din vina voastra ....urata treaba
gabicosta
Member

Maşina: ka 2001

Înapoi la Legislaţie